Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych koupit od někoho (nepodnikatele) oblečení, které potřebuju pro poskytování mých služeb. Chtěl bych se zeptat jestli je nějak omezen počet prodávaných věcí na jedné kupní smlouvě a jestli si mohu odečíst DPH, když to prodává nškdo, kdo DPH nezaplatí.
Nevím to úplně přesně, ale tak se mi zdá, že maximální počet kusů zboží koupených na základě jedné kupní smlouvy je 21 ks (tzv. oko) a od kupní ceny je možno odečíst DPH, silniční daň, spotřební daň, daň z nemovitosti, daň z příjmů, daň dědickou a darovací a číslo odpovídající velikosti chodidla poplatníka (jestli máte např. osmičky, můžete si odečíst 42 Kč). Zkuste se ještě raději podívat do zákona č, 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty v platném znění, třeba jsem se mýlil.
Dotaz mi není příliš jasný. Jakou službu provozujete? Např. kominické služby a chcete si koupit kominické oblečení od někoho, kdo je podomácku ušil, ale nemá na to živnostenské oprávnění?
(Něco jiného by bylo, kdybyste chtěl oblečení prodávat spotřebutelům - ale to jste nenapsal.)
Počet asi omezený není. (Spíš se do problémů může dostat prodávající, pokud půjde o soustavnou činnost bez oprávnění)
DPH si asi odečíst nemůžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.