Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volno na svatbu

Od: colcioci odpovědí: 14 změna:

je pravda že mi zaměstavatel neproplatí volno v pátek, když jsem měla svatbu v sobotu? Bude to neplacené volno?Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máte nárok na dva dny pracovního volna, z toho jeden s náhradou mzdy a jeden bez náhrady. Jestliže sobota není váš obvyklý pracovní den, budete žádat pouze o jeden den pracovního volna (pátek) a za toto volno vám náleží náhrada mzdy.

hodnocení

2x

ženich nevěsta, ano proplatí, jinému ne!

colcioci
hodnocení

já děkuji za odpověď taky jsem si to myslela, ale naše mzdová mi odpověla tohle:Předpokládala jsem, že se ptáte na placené volno _ to je pouze v den svatby. Pokud chcete mít dva dny, tak ten druhý den budete mít neplacené volno.Nikdo totiž to neplacené volno nechce.+ mě odkázala na tohle:§199 ZP, NVDOPP č. 590/2006Teď mě prosím poraďte jak se s ní mám domluvit?:)

vyplata.cz/...

zkuste si toto nastudovat,

máte na dva dny, z toho jeden musí být na den svatby (to je sobota, a druhý klidně v pátek či v pondělí,... (není podmínkou mnou uvedené dny)

doplněno 27.06.11 13:54:

náhrada mzdy nebo platu přísluší však pouze na 1 den

takže lze chápat, že si zaměstnavatel může vybrat který den zaplatí? takže bych doporučil rozsoudit na WEb:

business.center.cz/...

zde zadat dotaz daňovým poradcům, nebo již nalézt odpověď v historii.

pt®

p. Milane, dobrá odpověď, zřejmě se připravujete na svatbu syna. Jak jste dojeli se skorosnachou do Prahy? - stařenka

pt, stařenko dobře, děkuji za optání...páč já zablodím v Praze vždycky...ale vyhrabu se. Jezdili jsme po Vltavě na lodi s muzikou, a v neděli (včera jsem pro ní byl a opět zabloudil... a projel po dálnici přes tunely až k D1-...

ostatní jedou na letiště a zpět... já si pobloudím a pokochám...

Svatba se neplánuje, (zatím) nikam nespěchají, jen já na dědečka... (ať si prý počkám)-...

pt®

P. Milane, tak jste se pobavili. A stačí když budete dědečkem i za deset let, my jsme také dlouho čekali. - stařenka

colcioci
hodnocení

Dotaz jsem zadala , pak sem když tak doplním odpověď - asi v tom tápe více lidí.

Děkuji

colcioci
hodnocení

tady je odpověď:

Nařízení vlády 590/2006 Sb.
Máte nárok na 2 dny, z toho 1 den na účast na svatbě. Pokud byla svatba v sobotu, máte nárok pouze na 1 den. Za ten vám náleží náhrada mzdy.

colcioci, odpověď je z toho odkazu? co jsem dodal?

to je fofr...

doplněno 27.06.11 15:32:

je to fofr...

business.center.cz/...

OK, takže je jasno!

colcioci
hodnocení

des*

Nijak,vdát se v pátek,jak si vzít placené volno v sobotu,když není pracovním dnem,nechápu,to vám opravdu jde o těch pár šušňů zadarmo?Vždyť se vdáváte?Vaše radost?Co si to kazit něčím na co nemám nárok?Je mi z vás na...

sebod*

des. pro někoho je i těch "pár šušňů" dost peněz *sok*. Proč by se tazatelka tady nemohla optat na to, na co má tedy nárok? *zed* Takže když nedokážete fundovaně odpovědět, tak se laskavě zdržte svých *bzum* komentářů.

A ani se nedivím, že je Vám špatně. Jen tu příčinu nehledejte v tazatelce ale v zrcadle *bum*

colcioci
hodnocení

Děkuji, trochu mi z té odpovědi šel mráz po zádech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]