Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadení strážníkem - jak si na něj stěžovat?

Od: anina* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,můžete mi někdo,prosím poradit jak se zachovat v této situaci? Moji synové se vraceli o víkendu večer domů a napadli je romové. Syn zavolal nedaleko stojící hlídku Městské policie,které se věc zřejmě nechtělo řešit,a svým arogantním chováním vše vyřešila tak,že romové s ůsměvem odešli a nic se nedělo. Toto se mému synovi nelíbilo, včetně urážek a zesměšňování jich samých a chování strážníků si natáčel do telefonu na video.V tom k němu jeden ze strážníků přiskočil,srazil ho na zem, telefon mu vytrhl z ruky a snažil se záznam vymazat.Po pádu na zem měl syn bolesti v zádech,proto odjel do nemocnice na RTG ,naštěstí je vše v pořádku. Druhý den šel na Městskou policii a chtěl toto strážníkovo chování řešit. Tam se mu dostalo pouze výmluv,že pouliční kamera hleděla v tu chvíli jinam,strážník má letité zkušenosti apod.Syn požadoval pouze omluvu a vysvětlení tohoto starážníkova zkratovitého jednání,nebo´t synové byli napadeni a vyšli z toho jakoby za celý incident mohli oni. Po několika dnech byl syn povolán na MP,omluvil se mu zástupce ředitele,bohužel ani ne ten strážník,najednou přizal,že v záznamu kamery je záznam,který opravdu dokládá,že synové jsou v tom nevinně.

Jak tuto situaci řešit? Toto si přece strážník nemůže dovolit,do této doby jsem se domnívala,že jsou v ulicích pro naši ochranu. Teď už si to nemyslím a již MP nepovažuji za úctyhodný orgán. Díky za radu

doplněno 26.06.11 16:10:

Ještě jako perlička na závěr- když jsem syna doprovázela na RTG vyšetření,,před nemocnicí jsem tak nešťastně zakopla,že jsem si zlomila kotník a hned si mě tam nechali k operaci.Toto vše se nešťastně seběhlo díky tomu,že se jednomu strážníkovi ve službě nechtělo řešit napadení našich občanů Romy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Pokud existuje kamerovy zaznam, pripadne i zaznam z telefonu a treba jeste vypoved svedka, co byl nekde okolo, muzete se klidne obratit na pravnika a zadat omluvu soudne. Predpokladam, ze syn ma z rentgenu nejaky papir, to se taky da dolozit.

Dneska maji cigani volnou ruku a policajti sami se jich boji... rozhodne to ale nezvdavejte, uz jen z principu! Humus vladne timto statem.

hodnocení

3x
bohuzel myslim to tak vypada, ze plati spravedlnost presily. Cikanu v presile se bali straznici, kteri taky museji obcas sami nekam ven. Straznici zas byli v presile vuci synum. Straznik se snad jen snazil ochranit svoji divku, aby nekdy nekde nedostala pres hubu od cikanu, to jest snazil se znicit dukazy - je to smutne, ale to je realita. Je treba nastolit presilu vuci neslusnym romum, slusne romy nechat slusne zit, nebot neni zadny dar narodit se tmavej... Takze, na neslusne romy nasadit neslusne belochy, bohuzel. At jim to vysvetli, jen tem neslusnym. A soudy, ty jsou pro bohate, kdo da vic.

olaf71*
hodnocení

2x

trestní oznámení na PČR se svědkem

coop*
hodnocení

0x

To je otázka spíš pro právníka. Já bych určitě na toho ozbrojeného primtiva podal trestní oznámení - trestný čin loupeže (určitě by se našel ještě nějaký jiný). Když už nic, tak by se tím musela zabývat PČR, případně státní zastupitelství a primitiv by měl nad čím uvažovat. Každopádně bych to tak nenechal.

buss
hodnocení

0x

A proč ne u starosty? + omezování osobní svobody, neoprávněný zákrok ...

krkovicka*
hodnocení

0x
Pomáhat a chránit to by jim drze připoměla!
buss

no ale to byli obecní

lidus*
hodnocení

0x

Pokud budete vědět kdo pracuje u městské a dnes bohužel i u republikové policie nebudete se divit. Podejte stížnost na krajskou správu městské policie, případně trestní oznámení na republikovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]