Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 17 a začínám přemýšlet nad autoškolou, jenže mám poněkud málo informací. Prošla jsem si všechny inter. stránky a odpovědi na tyto otázky jsem přesto nenašla.
Jak dlouhou trvá kurz? Vím, že je to pokaždé jiné ale stačí cca. Lze domluvit určitý termín, mně například bude osmnáct letos v červenci a autoškolu budu chtít dělat v roce 2012 asi únor březen. Je to možné takto domluvit? Lze domluvit i např. to, že bych na kurz docházela řekněme každé úterý v 17 h, myslím kvůli škole? Kolik nás bude v jednom kurzu 10 nebo 30? Kdo to zvolí? Dočetla jsem se, že potřebuji lékařské povolení ke způsobilosti, co lékař bude prověřovat? Nosím již od mala dioptrické brýle, nyní mám 6 dioptrií nevadí to?
Nevěděla jsem, kde jinde bych se dozvěděla odpovědi, takže díky moc. A přeji všem krýsný zbytek víkendu.
není problém dělat řidičák po dovršení věku předepsaného pro řidičská oprávnění, dělají se řidičáky i před dosažením potřebného věku, a řidičák dostanete až po dosažení věku...
délka kurzu je předepsaná, na každou kapitolu je oficiálně určený počet hodin, teda na teorii, údržbu, zdravotní přípravu, praktické jízdy a pod. Ovšem organizuje si to každá autoškola podle svých možností a zvyklostí, a podmínek. Počet žáků v jednom kurzu je také individuální, podle zájmu a opět podle kapacitních možností a podle nervové kvality a odolnosti vyučujícího...délka kurzu je různá, existují i rychlokurzy, já například přeskočil jízdy, protože už před nástupem do AŠ jsem jezdil, takže všechny jízdy proběhly během půl hodiny...pokud jste dobrá i v teorii, mohlo by stačit se někde vecpat na zkoušky do předcházejícího kurzu... ale ono není špatné absolvovat všechny přednášky i s tím okolo, dojmy spolužáků, obavy, tréma a nervozita, potom se na to dobře vzpomíná...
zvolí si to provozovatel kurzu, i když si myslím, že i na max. počet frekventantů budou nějaká direktíva zvrchu... návštěvu kurzu, teda hlavně teorie si budete muset dohodnout přímo v autoškole, pochybuji, že instruktor bude dělat přednášky jen pro jednoho, podle toho, jak se to žákovi hodí... věřím ale, že není problém si dohodnout v autoškole návštěvu teorie tak, aby jste absolvovala předepsané přednášky, ostatně plno věcí se dá naučit z knížky i bez přednášek... horší je to s údržbou a jízdami, to musí člověk zažít...
jednou z podmínek je zdravotní způsobilost, ale není to zase tak hrozné, poznáme lidi slabozraké, barvoslepé, hluché, bez nohy nebo noh vůbec, a všichni řídí... možná, že lépe jak lidé bez tělesného postižení, ale zato bez dostatečného množství šedé hmoty... stačí se postavit někde u cesty a koukat, kolik lidí jezdí s brýlemi... každého posoudil lékař...
pokud máte pochybnosti nebo nejasnosti, pošlete dotaz nebo zajděte osobně do nejbližší autoškoly na kus rozumu... každá kouká, aby měla zákazníky, ze kterých žije, takže se snaží jim vyjít naproti...
doplněno 26.06.11 09:44:miramira má bohužel pravdu, dnes jezdí množství rychlokvašených řidičů, kteří autoškolu udělali dálkově... akorát podepsali přihlášku, test a žádost o připustění ke zkoušce, či jak se to dnes jmenuje... řidičák jim donesli domů...
tempora mutantur...
spousta info co máte není dobře. DO AŠ nemusíte docházet vůbec! opravdu. Vyjímkou je Kurz údržby a techniky vozidla cca 2hodiny a kurz první pomoci cca 2hodiny. Jediné co musíte je klidně i doma nastudovat knížky které Vám dají, otázky testů a dále je nezbytbé absolvovat jízdy - zde si naplánujete kalendář jízd. Počet žáků - NEŘEŠTĚ, není to jak dřív, prostě se dělají průběžně jízdy a pak závěrečky a každýmu komisaři je šumák, jestli studujete AŠ půl roku nebo jen 20 dní. Máte prostě mylné info. Ano lékař Vám musí vystavit/udělat prohlídku a doklad o tom, že Vás uznává způsobilou k řízení Auta (stojí to cca 300Kč), velmi horšený zrak může být problém, ale jezdí i lidé s více dioptriemi.
Díky všem za odpovědi. Hejkal je také latinář ... No každopádně můsím příští týden oběhnout tak čtyři autoškoly a optat se přímo tam. Co myslíte budou mít všechny čtyři podobné podmínky, teď nemyslím cenu, ale tak všeobecně? Jinak jestli jsem to dobře pochopila, tak stačí se doma naučit z knížek a nemusím tam v podstaně docházet, samozřejmě až na jízdy apod. Jinak tak v dubnu mi dávali nové skla do brýlí, takže zatím vidím jako ostříž. Ještě bych se chtěla zeptat na náročnost testů, je to asi formou abcd ... je těžší udělat zkoušky písemné či jízdy? Při jízdách, co se všechno hodnotí ... budu nějak zvýhodněna, pokud jž před jízdami budu umět nastartovat, zařadit, rozjet se na cca 40 zastavit, zpátečku ... Při jízdách se většinou jezdí ve městě, toho se trochu děsím. Jak dlouho a co obnáší závěrečná jízda?
Spousta otázek, a proč si nezajdeš přímo do AŠ a pak co ti vypovídali neporovnáš mezi sebou a pak si nevybereš, nebo jak ti vyjdou individuálně na tvé přání vstříc. Včetně podívání se do zákona, kde jsou povinnosti autoškol, včetně obsahu výuky a hodin. Nicméně skutečnost je někdy jiná od papíru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.