Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik váží náhrobní kámen?

Od: metalmonster* odpovědí: 14 změna:

Lidi, stalo se mi že nám s přítelkyní na nohy spadl náhrobní kámen, mě by zajímalo kolik takový kámen váží... asi 1m na výšku, na šířku 80cm a 20cm tlustý

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

metr krychlový váží 2600kg (žula). to znamená ,že náhr.kámen má 1 x 0,8 x 0,2 = 0,16 m3, takže Váš náhrobní kámen váží 416kg.

krkovicka*
hodnocení

0x
Docela velký.Byl žulový?Tipla bych i kolem 80kg

za tenhle tip si zasloužíte . . . . *bzum*

metalmonster*
hodnocení

já taky tipoval 80kg, ale zdál se mi těžší. teď mam na noze pěkně masivní modřinu, a strhlo mi to trochu kůže i přez botu, byla to žula

martinaa*

To rozhodne vice, nejedna se o bezne pouzivanou zulu, ale o zulu plnou, masivni. Nahrobek (vetsinou ale obruba spodku), z takoveto zuly o vysce pouhych 20 cm vazi kolem 100 kg.

hodnocení

0x

hmotnost tělesa = hustota * objem tělesa

hustota žuly je okolo 2,7 až 2,8 g/cm3 objem tělesa je v tomto případě 1,0 * 0,8 * 0,2 = x

teď už stačí jenom správně vynásobit rozměry, to bude objem, výsledek vynásobit hustotou, správně převést jednotky a je to!

když spadne na mojí nohu, je těžký... v tomto případě jste ještě dobře obstáli ...

doplněno 25.06.11 17:56:

kalkulačka říká, že méně jak vaše odhady...

jojo učivo fyziky na zš v 7. třídě XD

hodnocení

0x

Já bych to odhadoval tak na padesát kilo.

ladinpraha*

Já bych to počítal takto: 1.0 x 0,8 x 0,2 x 2700 = 432

olaf71*
hodnocení

0x

Stačí potěžkat

hop®
hodnocení

0x

Možná mám špatnou kalkulačku, ale necelá polovina tuny...

cibuk*
hodnocení

0x

metalmonster-to je přece jedno kolik váží, stejně by jste ho neunesl,aby jste ho bolestí mohl někam odhodit nebo rozbít.Jouvejs toto muselo bolet.A jaká krásná mírumilovná slova vám asi z ust vycházela.A divím se, že máte všechny kůstky v pořádku.To bych tak viděl na změnu nožní klenby na plochou nohu,pod tou váhou.*ee*

Skor by som povedal, ze tu riesite niekomu priklad do skoly. Len to musel obalit, inak by ste ho poslali niekam.

hop®

Možná ano, ale i ten obal se cení! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]