Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet podpory v nezaměstnanosti

Od: alexpe* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. 31.10.10 jsem dostala výpověď s odstupným. 28.10. jsem měla úraz a byla jsem na nemocenské do května. Teď v červnu jsem nastoupila do nového zaměstnání, ale firma začala propouštět a mezi propuštěnými budu asi i já. Chtěla jsem se zeptat z jakého zaměstnání mi bude vypočtena podpora v nezaměstnanosti, když v posledním zaměstnání jsem necelý měsíc a předtím jsem byla dlouho nemocná. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

I kdyby zamestnani trvalo pouhy jeden jediny den, podpora se vypocitava vzdy z posledniho platu:)

alexpe*
hodnocení

Děkuji za odpověď a prosím nevíte jak je to s odstupným? Při skončení nemocenské v květnu mi bylo vyplaceno odstupné. V červnu jsem nastoupila do nové práce. Bude mi vyplacena podpora? Nebo se to odstupné bude ještě k tomu vztahovat.

Děkuji

martinaa*

Odstupne z predchoziho zamestnani uz na to nema vliv. Podpora bude vypoctena z posledniho zamestnanim a jeste zalezi, jak toto zamestnani bude ukonceno (zda ukoncujete sama nebo je to z podnetu zamestnavatele), od toho se odviji vypocet podpory. Musite mit samozrejme odpojistenou dobu 12 mesicu, abyste mela narok na podporu.

doplněno 26.06.11 12:25:

Davejte si ovsem pozor na vypoved, zda tam bude napsano "ukonceno dohodou". Pokud toto podepisete, mate narok na podporu citajici pouze 45% posledniho platu. Zamestnavatele k tomu vetsinou zamestnance nuti... Abyste dostala plnou podporu, musi ve vypovedi stat, ze pomer byl ukoncen ze strany zamestnavatele, a nikoli dohdou. Taktez prirozene nesmi byt psano, ze ukoceni prac. pomeru je kvuli hrubemu poruseni pracovni kazne.

atreus*
hodnocení

0x

Pokud v současném zaměstnání jste ve zkušební době, tak nejspíš ukončí pracovní poměr zrušením ve zkušební době - tedy bez odstupného.

Pokud byste dostávala odstupné, tak z průměrného výdělku v tomto zaměstnání.

martinaa*

Odstupne samozrejme nedostane, to by musela ve firme pracovat o dost dele nez mesic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]