Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy očkovat miminko proti klíšťatům

Od: 2874® odpovědí: 7 změna:

Ahoj, kdy je potřeba očkovat miminko proti klíšťatum? mám 11 měsíčního klučinu a bojím se nějaké nákazy! Poraďte prosííím. Děkuji Tom.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Očkování proti klíšťové encefalitidě je možné provádět ve věku od 12 měsíců. Toto očkování lze případně provádět ve stejný den společně s očkováním proti tetanu, záškrtu, dávivému kašli, hepatitidě typu B a dětské přenosné obrně. Rozhodně nedojde k zatížení imunitního systému vašeho syna, ale spíše naopak k posílení. Nyní je vhodné období pro zahájení tohoto očkování, tak aby do dalšího letního období Váš syn obdržel všechny 3 dávky vakcíny.
V případě očkování proti meningokokovým nákazám skupiny C (pomocí nové konjugované vakcíny) je velmi vhodné podat jednu dávku vakcíny ve druhém roce (samozřejmě je možné toto očkování provést i kdykoli později). Bude tak chráněna v rizikovém období 2-4 let.

Převzato z vakciny.net/...

kate*
hodnocení

1x
Dobrý den, mám 18.měsíčního syna, také jsem ho chtěla nechat naočkovat, proti klíštové encefalitidě, lékařka mi to však nedoporučila. Prý je takovéto očkování vhodné provádět až po 2 roce. Do 2 let, je to prý pro dítě zátěž ,stejně, tak i očkování na menigkokoka. Prý je jejich organizumus hodně zatížen povinným očkováním.

jabraka*
hodnocení

0x

Je lepší prevence.Po každěm pobytu s dítětem v prostoru zatravněném,nebo s nízkým porostem je třeba děti prohlídnout a v měkkých partiích zkontrolovat,zda nejsou někde přissátá klíšťata.Většinou stačí dítě osprchovat a omýt ostřejší žínkou.Další preventivní cestou je informace hygieny,zda ve vašem okolí jsou klíšťata nakaženy Encefalitidou.Pak je člověk klidnější i při nalezení přisátého klíštěte.

JABRAKA

vakciny.net/...

Tak ještě dokonalejší odpověď na otázku: Kdy očkovat?

jitulik*
hodnocení

0x

me lekarka rekla a to je stara prakticka v duchodu , ze se deti na klistovku ockuji az po 3 roce veku driv to nema vyznam a jese by se mohlo po ockovani driv privodi jina zavaznejsi onemocneni. budte v klidu syn ve 2 letech chytil tak veliky kliste ze se ho bali i na stredisku a nic se nstalo tad je mu 7 ma za sebou 3 davku musime po 5 letech znovu dat preockovat zatim klistata na nej nejdou.ale11 mesicu je opravdu jeste malicky*stop*

macka80*
hodnocení

0x
AHOJ JÁ MÁM TAKY 11MĚS KLUČINU A PŮJDEME PO PRVNÍCH NAROZENINÁCH TAK JSEM I DOMLUVENA S MUDROU MYSLÍM ZE JE TO NEJLEPŠÍ JE TO TO SAMÉ S PREVENAREM TAKY ŘÍKAJÍ ŽE ZATÍŽÍ TĚLÍČKO A JSME OCKOVANI V PŮL ROCE A POHODA

kate*
hodnocení

0x

Očkování proti klíšťatům se do věku 2let moc nedoporučuje. Na to mě upozornilo už více doktorů, také jsem chtěla nechat syna naočkovat, a teď měl 18.měsíců. Prý je na to ještě malý a proti klíšťatům se má očkovat stejně až zimním období, tj. hlavně prosinec a leden aby vakcína zabrala do léta. Teď už to nemá smysl. A každé očkování prý oslabuje jejich imunitu a můžou chytit zase něco jiného, jejich tělo je už dost oslabeno povinným očkováním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]