Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukončit kojení

Od: romina* odpovědí: 21 změna:

Chtěla bych, prosím, poradit, jak ukončit kojení u naší rok a půl staré dcerky. Jiné mléko totiž absolutně odmítá a ničím jiným než prsem jí neuklidním a to hlavně v noci. To se budí ještě teď minimálně dvakrát, někdy víckrát a s pláčem. Děkuji moc za rady, snad s tím má někdo nějaké zkušenosti.*uspech*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

A proč ukončovat? Mateřské mléko je ideální přirozené "krmivo" pro dítě. Moje kamarádka přikojovala svého syna asi do 8 let, a jakej je z něj dneska krásnej a zdravej kluk! Pokud Vám nápoj nedochází a nemáte společenské či pracovní problémy, situaci bych odstavením asi zatím neřešil.

Do osmi let.!*sok**palec**tanec*

hop®

Jj, mléko bylo, opravdu bylo z čeho (celková hmotnost maminky byla 180kg - chceš foto, nebo odkaz na TV - byla i tam), akorát synáček se ve škole pochlubil a byl za blba, tak pak přestal cucat...

doplněno 25.06.11 02:16:

... kdyby ještě pár let vydržel, všichni by mu záviděli... *smich*

krkovicka*
Znám ten případ,jen si už nepamatuji jak skončil.Tady nastává otázka do kdy je to kojení a do kdy je to ohrožování mravní výchovy mládeže...Sousedka kojila dítě do 4let,pak večerní kojení nahradila pohádkou-2měsíce před nástupem do školky.Bylo to divný,koukat jak uplně normálně se s dítětem bavíte a ono je ještě kojeno.Nebo když jeli busem na nakup a ona se jí sápala pod halenku,to lidi zírali.

cibuk*
hodnocení

1x

Budete muset maminko nějak protrpět několik nocí s pláčem,ale ono si opravdu z vás dělá dudlík.Kojte dítě tak,že mu dejte ráno snídani a pak ho dokrmte kojením.Již toho moc nevypije.Potom třeba když má žízen během dne,aby vám ulehčil od mléka.Ale nikdy ne před spaním.V noci mu dejte do lahve třeba čaj trošičku přislazen,nebo vodu.Bude se vztekat,ale musíte to vydržet.Manžel to bude muset též ,nebo jít spát do vedlejší seknice.Ale jinak se snažte ještě kojit.

claire*
hodnocení

1x

1,5 roku ještě na ukončení kojení není - když máte mléko, kojte určitě do dvou let věku dítěte! Je to důležité pro jeho zdraví, obranyschopnost, trávení a celkový vývoj. Postupně snižujte dávky mateřského mléka a nahrazujte je jinými jídly - stejně jako když jste začala s příkrmy. Ve věku 18 měsíců by dítě už mělo jíst maso, zeleninu, ovoce i pečivo, hlady tedy trpět nebude, živiny také bude mít potřebné. Kupujte mléčné kaše - rýžové, kukuřičné, s ovocem. Do dvou let věku byste neměla dítěti dávat jídlo z kravského mléka, protože je vyšší riziko vzniku alergie na bílkoviny v kravském mléce. Proto je dobré do té doby kojit. A když vydržíte s mlékem a trpělivostí i poté, nevidím důvod, proč byste neměla příležitostně, jednou denně, večer, kojit třeba do tří let, než půjde do školky... ;)

krkovicka*
Claire.Do dvou let nic z kravského mléka?Do roka ne?V roce a půl dítě baští tvarohy,pribinaky a sýry.To je z kravskýho mléka.
doplněno 25.06.11 09:46: Taky není jednoduchý kojit dítě když už má zoubky.Na druhou stranu,pokuď se právě prořezávají pak zcela chápu uklidňovaní nočního pláče u prsa
martinaa*

hodnocení

0x

Co dostava krom materskeho mleka a v jakych intervalech a a zda pravidelne?rozhodne bych neprestavala kojit,ale treba ne tolikrat a hlavne v noci na 1,5 ma spat.Jestli si z vas nedela dudlika pro uklidneni?Nezlobte se,nechci nikoho podcenovat,ale kojeni je kus umeni.Kolik minut kojite a jstli opravdu pije?SAmotne m.mleko ji nebude uz stacit,takze co sni jineho za cely den?Chvalim,vas,ze kojite jiz 1,5,nekdo nevydrzi ani to,je to narocne,vim..,ale vydrzte ,snazte se to jen umirnit,pokud se citite jiz unavena,ale rozhodne neprestavat.

krkovicka*
hodnocení

0x
Maminko romino.Budete se muset obrnit a postupně mu dodávat sunar.Vím,je to těžký,prostě místo prsu sunar.Na noc kaši .Chci se zeptat zda dudánkuje nebo pije s lahve.Rok a pul staré dítě má již pevnou stravu,ne?Proč ho teda nenasytíte navečer a pak mít klid?Není to tím,že spí v jiný místnosti?Nebo je nemocný?U sestřenky zabralo,že si zavázala prsa látkou a malýmu vysvětlila že už nejsou,že se ztratily,dva dny se sunarem s křikem a pak už se chytl.Když m u vemete prso,neberte mu zároveň vše.Například pleny.
romina*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji moc za odpověď a radu. Jinak naše malá dudlíka od narození vůbec nechce a ani s ním tedy neusíná a z lahvičky pije čaj a šťávy a to začala pít tak v roce a čtvrt. Před tím pila jen mat.mléko a jiné tekutiny kategoricky odmítala. Pevnou stravu má a večer jí kašičky.Spí v ložnici s námi a je zdravá. Tak nevím, proč se tak budí a uklidní se až prsem. Co jí nemám brát? Pleny?Díky moc...:)

krkovicka*
Ano pleny,když jí budete chtít odstavit tak zároveň jí neberte pleny nebo dudlíka.To se doporučuje.To není žvást :-D hodně štěstí.
romina*
hodnocení

Děkuji moc, už to chápu, stačí jí šok, že jí odeberu přírodního dudlíka.*sok*

krkovicka*
hodnocení

0x
Romino.Napadlo mě ještě si namazat bradavky něčím hořkým a mějte v ruce láhev s mlekem-sunarem.Zkuste to,i když po roce se už sunar nedává-prej kvuli zoubkum.výživou dítko zasyťte.

hodnocení

0x

Reakce na nelypes- Už jsem několikrát psala, že v rodině máme několi fyzioterapeutek. Jedna je dokonce spec na děti. A všechny omdlévají hrůzou, když někde slyší nebo vidí chodítko nebo hopsadlo. Říkají, že je to nesmírně škodlivé na vývoj páteře a kloubů. Dítě se má postavit samo a ne proto, že ho dospělý do něčeho uvězní! *hej*

romina*
hodnocení

Přesně tak, tahle holčička je mé třetí dítě a ani jedno jsem nikdy nedávala do žádného chodítka. Dítě chodí až samo chce, každé je jiné. To je prostě příroda a nic se nemá vynucovat, protože všechno má svůj čas!*slunce*

vb*
hodnocení

0x

Všude v odborné literatuře píší,že kojit se má co nejdéle.Čím déle kojí,tím dítě lépe prospívá.Takže 1.5roku je dost sobecké.I když se najde plno matek/jestli se takovým potvorám dá vůbec říkat matka/,kteří nechtějí kojit vůbec.

cibuk*

vb-teorie a praxe je velký rozdíl.Když není mléko tak dítě může dundat a dundat , až nadundá prsa až ke kolenům,ale mléko stejně nevydundá.Takže odborná literatůra a lékaři doporučují kojit co nejdéle,ale kde nic není ,ani smrt nebere.A paní kojí 1,5 roku a chce jen naučit dítě, jak jsem dobře pochopil,aby usínalo bez dumlání prsa a v noci klidně spalo a k pomalému odstavování dítěte.Stejně bude ještě tak půl roku dokrmovat mateřským mlékem.Takže né každá matka je,jak nazýváte,potvora.Máte již dítě?Kojila jste někdy?Jestli né,tak si s usudkem ostatních matek počkejte.Sama nevíte co bude a nebude.No a jestli jste muž,tak chudák jednou vaše paní,když vše budete chtít dělat dle odborné literatůry a na nic jiného nebudete chtít přistoupit.*houpy*

romina*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji za odpověď a radu. To, že jste muž a přesně jste pochopil, co jsem tím myslela, tak to před Vámi smekám. Vážně. Máte totiž pravdu, že není třeba hned někoho soudit, že nekojí. Je fakt, že někdo nechce, ale někdo taky nemůže a nebo není mléko. A navíc, každá matka přece ví, že kojení je to první a nejlepší co může pro své dítě po příchodu na svět udělat. A většina z nás přece své děti miluje!*houpy*

claire*

"Vb", nač tak agresivně? Mě maminka plně kojila jen pár týdnů, pak jí došlo mléko (byla jsem žrout, no :D) Takže kojit do 1,5 roku není sobecké! Krkovicka má pravdu, když rostou zuby, má matka úplně krvavé bradavky, určitě nic příjemného. Pravda je, že by se mělo kojit co nejdéle, do dvou let ideálně. A když to jde i pak - proč ne?

Jinak krkovicko - máte pravdu, že tvarohy a jogurtíky dítě baští už dřív, to jo *hi* Já jsem to myslela tak, aby se dítěti nevařily kašičky z kravského mléka a kupovaly se ty práškové hotové, a taky že by dítě nemělo pít kravské mléko samotné. Ta alergie je pak prevít, takže to do těch dvou let omezovat... špatně jsem se předtím vyjádřila ;) Ale na druhou stranu, jak říkám, já jsem od tří měsíců byla živa na Feminaru, nebo co to bylo - a jen na předpis, takže žádný výběr - a jsem taky zdravá :)

krkovicka*
Taktéž u mě.Kojená jsem nebyla jen co mě máma donesla z porodnice zabetonovala mě rýžovým vyvarem,ovesným odvarem a přiděleným sunarem.Svou dceru jsem kojila do 4měsíců.Pak mi trhali osmičky,já dostala zánět a 4dny v nemocnicích na ATB a kapačkách.Chtě,nechtě musela jíst sunar.Po přichodu ještě 3tydny nic,kvuli ATB.Pak už kojení nechtěla.Chtěla jsem obnovit,ale už mě odmítala.Mléko v prsou jsem měla ještě 3roky.Vždy připravena!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]