Nejste přihlášen/a.
Zajímaly by mě vaše upřímné názory (pozitivníi negativní) na porovnání dvou životů - Ostrava versus Praha.
- společenský život
- styl oblékání lidí
- mentalita obyvatel
- složení obyvatel
- chování obyvatel
- zkušenosti s kriminalitou
- výskyt romských osad, ghet, skupin
- finanční gramotnost obyvatel a výše příjmů
- atd. různě
Čistě vaše názory. Celkem jsem zvědavý. Díky.
Ani jedno z uvedených měst není můj šálek čaje, ale daleko víc nesnáším Ostravu. Teď neřeším nějaké styly oblékání, ale zdejší ,,razovity lid´´ Asi se nedá generalizovat, ale když střední škola připomíná kriminál ( mříže na oknech, bachařka u vchodu, místo šaten výdejní okénka, studenti klíďo vykradou sborovnu) tak asi něco nebude v pořádku. To jsem fakt viděl jen v Ostravě a okolí. To, že mě u ne zrovna levného hotelu Vista smažky vyrabují auto, to jsem pak víceméně očekával - stihli to do hodiny od příjezdu. Takže od té doby, když mám v OV nocovat, tak radši odjedu tak 30-40km do nějakého penzionu v okolí a pak se ráno vrátím. Ani jako město se mi Ostrava nelíbí, sice od komunistů leccos zlepšili, ale přesto to není zrovna malebné místo.
Praha - to je město mnoha tváří - některé lépe obejít obloukem ( Karlín, Nusle a pod - větší hustota utiskovaného etnika), Jižák je holý šílenství, ale jsou i místa, která rád procourám, zejména Staré město, Hradčany a pod.Máme v Praze pobočku v Kyjích, takže zde dost často pobývám. Dost mi vadí pražáci - řidiči, jezdí opravdu ostře až zběsile, zejména zácpy jsou pro některé nad jejich psychické limity. Jezdím i Evropu, zácpy jsou v každém větším městě, ale i Italové je zvládají líp.
Já jsem lokální patriot. Maminka se narodila v Ostravě, babička a dědeček bydleli na Fifejdách. Strávila jsem u nich spoustu času a milovala jsem je. A snimi všechno, co představovali. Tety a strýcové byli také Ostraváci. Mluvili ostravsky, ale ne sprostě, protože to permoníci na šachtě neměli rádi. Sprostá mluva přišla do Ostravy s brigádníky a lidmi, kteří utíkali ze svého rodiště, většinou před zákonem a za obživou. Jak říkala babička, byli to chachaři! :D A srovnání s jinými městy mi asi nejde. Je to otázka srdce. Záleží na tom, kde a s kým se setkáš. Stačí, aby úřad nastěhoval do spodního bytu cikány a já mám pocit, že jsou všude.S oblékáním se vždycky zadivím, když jednou za čas zajedu do centra. Lidé jsou tam úplně jiní, než v okrajové čtvrti, ve které bydlím.
Ale kdo si Ostravu zamiluje i s velmi otevřenými, přímočarými lidmi, bede se mu v Ostravě líbit.
No řeknu to jednoduše... v praze mě okradli 3x většina známých tam měla problém s černými nosiči peněženek ve formě krádeží, výhružek a jiných věci "příjemných věcí" co potká 20ti letou holku v pěkném oblečení... ostrava je oproti tomu klid a ač jsem výhružky zaslech bylo to asi tak vše..za bílého dne mě nikdo neobral.. takže se v Práglu žije určo dobře..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.