Nejste přihlášen/a.
Čau,
s kámošem tady jezdíme na vesnici na babetě a fichtlovi (Jawa 21A). Chtěl jsme se zeptat co nám hrozí, když nás chytí policajti jezdíme jen po lesních stezkách, starym letišti a někdy, když je třeba po cyklostezce (když přejíždíme z lesa do lesa). Předevčírem jsme viděli policajty, rozjeli se za náma, ale do lesa se s tou octavkou báli
Záleží asi an tom, co to je za policajty, že by nám třeba jen vypíchli gumy - máme radši zastavit hned, nebo se pokusit ujet a hrozí nějaké velké pokuty, záznamy, nebo volání do školy? Je nám oboum 17
Sorry, napisu ti to tak, jak to vidim a citim.
S kamaradem se chovate jak blbci, tak se nedivte, az vam to jednou neprojde a dostanete mastnou pokutu. Vis, tohle bezohledne chovani ja z duse nenavidim, protoze kdejaky idiot vezme motorku, ctyrkolku a jizdou, revem motoru a podobnym nici lesni stezky, nici les a plasi zvirata a jeste se tomu smeje, jak ujel policajtum. O cyklostezce nemluve, mate hodne velke stesti, z jste jeste nikomu nezpusobili nejaky uraz, nedejboze diteti. Az to prijde, budete se hodne divit, ale kdo chce kam...
Ale já nepotřebuju moralizovatu. My oba s průserem počítáme, jinak bychom na to nelezli. Co se týče tý cyklostezky - nikde jsme neřekl, že tam jezdim 10km, ale maximálně 300m k přejezdu do dalšího lesa. S tim že nás jendou chytí počítáme - mně jde o to, co z toho bude když nejsme plnoletí, zatim žádný vělký průsery nemáme (snad to nebyly velký),
Jinak nedělejte, že když jste byli v našem věku, tak jste nikdy nic neprovedli, nic neudělali, každého jste poslechli - jeslti je to pravda, tak je mi Vás docela líto.
A to si myslíš že nemůžeš někoho zranit i na těch 300m?Píšeš že počítáte s průserem,počítáte že vás chytí.Tak se nechte i překvapit jaké to bude mít následky a co vyfásnete a nejen od rodičů.A že nejste plnoletí nic neznamená,nebo jste mentálně zaostalí?Nevíte co si můžete dovolit?Ano každý udělal ve svém životě nějaký kiks,ale také za to různě zaplatil.Ale ty jsi zde položil otázku a my co jsme již něco zažili a nějaký ten průser udělali,tak ted víme co následuje a varujeme vás ,aby jste neudělali něco co by mohlo mít špatné následky.Nebo to vám máme říci :jo jezděte jak prasata,když někoho přejedete,tak ufrnkněte aby vás nikdo nečapl,dělejte si co chcete vy a na nikoho neberte ohled.Ale to přece děláte,tak nepotřebujete radit.A to jste zbabělci,když se pak bojíte nést za své vědomé činy následky.Nejsou to velké zatím průsery,ale mohou z toho být mega velké.Stačí když vám tam skočí dítě.Nebo vám tam vběhne pe a vy se pěkně zraníte.Komu potom budete dávat vinu.Rodičům dítěte,nebo majitele psa?Moc bych vám přál, aby se na vás pěkně naštval nějaký kanec a pěkně vás prohnal po lese,aby jste aspon zažili nějaké to vzrůšo když ho potřebujete mít.A cestou by nestrácel bobky jen kanec ,ale i vy.
toto platí pro pepíska,který nepotřebuje moralistu.
"...Jinak nedělejte, že když jste byli v našem věku, tak jste nikdy nic neprovedli, nic neudělali, každého jste poslechli - jeslti je to pravda, tak je mi Vás docela líto. ..." No ono to je pořád legrace,chlapečku,dokavad se to opravdu nestane.Pak už to legrace není ani trochu,ale realita,která se nedá vrátit to mi věř. Já už pár nehod viděl na vlastní oči,protože jsem seděl léta denně za volantem a není hezký pohled na zhrouceného viníka,jehož psychika se stále odmítá srovnat s tím,že to co dělo vždy těm druhým se mu opravdu stalo. Sám jsem prožil pár kolizí kvůli vlastní blbosti a děkoval pak všem svatým,že se nestalo něco horšího.To pak už jsi většinou "hodný",protože se doslova pozvracíš jen z pomyšlení co se mohlo stát.Ale jako bych nic nenapsal.Klidně pokračujte dál a dál.Dokud si nerozbijete hubu,něhoho vážně nezraníte s trvalými následky či někoho rovnou nezabijete.Opravdu si myslíš,že je takové umění šlápnout na plyn a jezdit jak smyslů zbavený? Píšeš,že počítáš s průserem,já ti říkám s kulovým počítáš,protože ty vůbec nikdy nevíš dopředu jaký ten průser může být.Uvědomuješ si to frajere?
Nekoho neuposlechnout a porusovat zakon je rozdil. To si uvedom. Nikdy by me nenapadlo jezdit na motorce po cyklostezce ci v lese, dikybohu meho pritele take ne. Takze nas ti byt lito nemusi, my jsme slusne vychovani a podobny hovadiny se tan netykaji.
S pruserem pocitate? Tak, mili chlapci, reknete rodicum, at vam daji nejakou praci a podobne, abyste se prestali nudit a vymyslet nesmysly, pri kterych jednak nekomu muzete ublizit, jednak poskozujete prirodu a jednak pri nich porusujete zakony.
Naparila bych vam takovou pokutu, jaka by byla mozna, abyste si podobnou "legraci" priste rozmysleli. Pokud vas chyti na lesni ceste bez ridicaku, muzete dostat 50 000 pokutu a samozrejme komplikace s ridicakem. V tomto pripade jsem vsak na vazkach, zda by vam meli nejake ridicaky vubec vydavat.
Vy nemáte na cyklostezce co dělat.A co když někoho srazíte,třeba dítě na kole?A na některé lesní cesty se ani nesmí.Potíže budete mít určitě a také hlavně rodiče.Udělejte si řidičák a jezděte tam kde je to povoleno.Hlavně opatrně a né co ten fichtl dá.A policajti si vás když budou chtít,stejně najdou,nebo si na vás někde počkají.
Pepo, v sedumnácti už jsem měl papíry i na dospělou motorku, proče je na fíka nemáte vy dva?
Pokud zkusíte ujíždět, musíte opravdu ujet, jinak je lepší to vzdát. Sám pamatuji na velmi využívanou lávku přes potok!
JInak hrozí cokoli, policajt je taky jen člověk, občas je v pohodě a tolerantní, občas se nase*e a pak můžou být důsledky velmi znatelné a nepříjemné, bacha na to!
Když se chcete projet, nejezděte po komunikacích, není v okolí nějaké cvičiště, kde by trénovali motorkáři? Co se týká pokut, viz zákon o přestupcích... Kde jsi přišel na píchnutí do gum, to se kdysik dělalo, ale dnes, nicméně jako výchovný prostředek místo pokuty... Možná by jste to brali, když nejsi výdělečně činný, hradili by to rodiče. A co si už neuděláte řidičák?
No, já momentálně dělám řidičák na auto (v srpnu zkoušky), jinak co se týče řidičáku na motorku, tak to si počkam do 21 (teďka snad až na 24) kde na mě čeká motorka s kterou jezdí táta
Žádné cvičiště v okolí není, je to jen zapadlá vesnice - jezdil sjem tu na čtyřkolce (Kingquad 750) ale sousedi na mě zavolali policajty, asi ze závisti a možná trochu z hluku :D Takkže te%d jezdim na pinckovi a jezdíme už dál, než jen v lese, ale smaozžejmě jen po lesních cestách.
Jinak píchnuté gumy tu měl taky jeden kámoš, to je cca rok zpět, ale to musel on ukecat, jinak by měl asi problém
Nebuďte naštavní, ona to odpověd vypadá hodně ironicky, ale nemyslel jsem to tak. Bohužel na internetu, když toho člověka neznáte těžko poznáte, jak to myslí a intonuje. Jeslti jsme někoho pohoršil, nebo mu hrál na nervy tak se omlouvám.
Ale k věci, zaměstnat od rodičů opravdu nepotřebuji, protože i přes svůj věk jsme si na všechny tyhle věci vydělal sám - čtyřkolka, motorka, kola a dokonce i svůj pokočik jsme si rekonstruoval z vlastní kapsy. Jen rpo zvědavce dělám správce virtuálních serverů a hlavního správce v německé, celkem prosperující firmě.
Další věc je k tomu, že můžu někomu ublížit. Pozor, nebezpečná je každá věc co denně každý z nás dělá. Vy také jezdíte autem i když budete sebelepší a sebeopatrnější řidič může se vám všem stát nehoda. Třeba to nebude vaši vinou, ale je tam statisticky úplně stejné procento jako u mě. Když to nezaviníte vy, tak někdo jiný. Navíc na pinckovi to teď vytáhnu maximálně okolo 50-60km/h o babětě ani nemluvím. Takže když pojedu na silničce na cyklostezce okolo 50km/h - což jezdím skoro celou dobu, nebo na MTB, kde mám maximální rychlos 78km/h a někoho srazim, nebo mi vjede do cesty, tak to bude mít uplně stejnej účinek jako na pinckovi. Jen tam bude menší průser, protože nepotřebuji papíry. Ale jeslti někoho zabiju na tom, nebo tom, ve výsledku to bude úplně stejný.
To že jsme nezodpovědnej neskrývám, jsem hyperkativní člověk (mám to dokonce potrvrzený) a po tom čase co prosedim u počítače potřebuji něco, co mě povzbudí, nakopne a já nevim co všechno. V první řadě je to přítelkyně a hned na druhém místě je adrenalin. Jsem mladý a chci si užívat jako každý jiný, ovšem každý jde jinou cestou - já bohužel právě touhle. Třeba až se něco opravdu stane, změnim to. Sice už bude pozdě, třeba to bude moje poslední jízda, ale aspoň umřu u něčeho, u čeho k čemu jsme měl vztah, co mě určitým způsobem naplňovalo. Mým snem je žít život naplno - je přeci jen jeden (někdo ho právě z toho důvodu žije opatrně - ale já mám jiné hodnoty). Život je buď jendo velké dobrodružství, nebo nic...
Jinak vám děkuji za reakce, leč jsou některé utočné, vážim si jich a určitě si něco odnesu. Tohle diskutování mě hrozně baví, škoda že nemám víc takových témat.
Jen si žij život naplno,nebot nudný život stojí za prd.Ale ten adrenalin využívej mimo silnic.Víš tam jezdí i jiní řidiči,kteří se chtějí ve zdraví vrátit domů k rodinám!Nechtěl bych tě potkat na silnici až budeš mít řidičák:A bude-li to jednou tvá poslední jízda,jak píšeš,tak to prosím tě napal jinam ,kde nebudou lidé.Takových šílenců na silnicích je již dost.Kdyby každý kdo má řidičák jezdil přesně dle předpisů,nedělal ze sebe frajera,nebyl si jistý tím,že jemu se nemůže nic stát,byl ohleduplný k ostatním,tak by jsi nikdy nemohl tady napsat,že to jednou může být tvá poslední jízda.Nezlob se,ale tobě bych nikdy nedal řidičák.Píšeš také že třeba jednou to změníš až se něco stane,ale neuvažuješ,když někoho zabiješ,že zničíš jinému život a jeho rodině také.Tam se to již nedá napravit a nedá změnit.!Když se zmrzačíš sám,nebo zabiješ,tak prosím!Počítal jsi s tím a rodiče s tím tedy také musejí počítat.Jdi si tou svou cestou,ale neber sebou toho kdo o to nestojí a nechce!Skákej padákem,lez po skalách-ale sám,nech se vystřelit z děla,jdi k armádě,A jsou i jiné adrenalinové sporty kde nebudeš ohrožovat jiné,ale jen sám sebe.
Chovat se jako "hovado" s argumentem, ze ostatni se tak chovaji taky, je prinejmensim dost sobecke a detinske, ale dobre. Ale porad pises o sobe, jak tobe bude, ze se klidne muzes zabit atd. Premyslel jsi nekdy nad tim, ze jeste, nez se zabijes, muzes svou hyperaktivitou ublizit ci zabit nekoho dalsiho? Evidentne te to moc netrapi...
Muzu ti leda prat stesti, at nikoho nezmrzacis ci nezabijes, a kdyby uz se toto stalo, tak at to prezijes. Abys videl, co jsi zpusobil, jaka bolest okoli, trvale nasledky a podobne veci se kolem tebe budou odehravat. Pak budes mit dost casu premyslet, kde se stala ona chyba v tvych krasnych propoctech budoucnosti.
Tak jasně, že to nedělám pro to, aby někomu ublížil. A nedělám to ani abych ublížil sobě, ovšem jeslti se někdy něco přihodí, tak už bude pozdě. Nikomu ani sobě fyzicky ublížit nechci a jeslt ito bude jednou moje poslední činnost, tak ublížim ostatním jen psychicky - a s tím se žít dá, ze začátku sice těžce, leč dá.
Další věcí, kterou si neuvědomujete je jistota s kterou já, ale i podobní věci děláme. Já se do žádných extrému (z mého pohledu) nepouštím a v to co chci překonat, nebo udělat věřím a nebojím se toho. Ano, jednou se mi to třeba z ruky vymkne, bohužel.
Jinak jiné adrenalinové sporty jsem zkoušel i vámi navrhované - skákání padákem (1tandemový a 1 sám), ale to je nuda, lezení po sklách jsme si také vyzkoušel - bez lana jsem lezl na Svatošské skály (mám fotky), zorbing, bungee-jumping ale to není nic oproti tomu, když máte vítr ve vlasech, slzy v očích a silný storoj pod zadkem. I já sám se divim, že se mi prozatím nic nestalo - což také o něčem svědčí.
Pozor, já jsem nezmínil ani nedal náznak na to, že se ostatní chovají jak hovada, tak já budu taky. A kdybych to třeba nevědomky zmínil, pořád se můžu odvlat na to zmíněné slovo detinské - já pořád dítě jsem. A to že můžu někomu ublížit, vím a počítám s tím. Když teď budu mluvit hnusně: Jeslti se to stane, tak bohužel. Kdybych si měl vybírat mezi možnosti, tak než abych umřel JÁ na nějekou nemoc, nebo tím že mě někdo srazí - umřu u něčeho co mám rád a radši někoho srazím já. V této době jsme tu každý sám za sebe - pomáhání druhým a podobě věci jsou jen jak nějaká zákratka této novodobé, pokrytecké společnosti. Jelikož mám možnost sledovat tuto zkaženou generaci (škola, facebook), vím o čem mluvím. Jak rád bych žil před 40ti lety.
Ano, jestli to bude něco většího a já přežiju, pak možná změním názor, ale určitě nebudu a nechci ničeho litovat. Třeba se můj život rapidně zmmění, ale lítost by byla pak tím nejhorším, co bych mohl udělat. A to nemluvím jen tak z teoretického hlediska.
Mas pravdu. Jsi dite, znudene, sobecne a jeste musis hoooooodne vyzrat, abys pochopil, co rikas. Kolik profesionalnich ridicu, kamionaku, motorkaru se zabilo pri banalnich nehodach, a to byli nejaci ridici s mnohaletou praxi v ruznych situacich. To, ze se ti zatim nic nestalo, neprikladej tvemu "umu", ale holemu stesti. Mel bys spadnout zpatky na zem, protoze motorkaru, co si o sobe mysleli, jak ridi skvele a vsechno zvladaji, je na hrbitovech plno. Ty vem cert, ale hrbitovy jsou plne i jejich obeti.
Porad mluvis o tom, jestli se neco stane tobe, jestli ty budes litovat, treba se tvuj zivot zmeni, vrcholem je veta "radsi nekoho srazim ja". Porad zvanis jen o sobe... tady jde predevsim o ty druhe, kterym znicis zivot nebo zdravi.
A promin, tu vetu - radsi neoho srazim ja - muze napsat jen uplny idiot, sebestredny rozmazleny magor. Ja byt tvym rodicem a tuto vetu od tebe slyset, tak z tebe tu hyperaktivitu vymlatim, aby kvuli ni neprisel o zivot nejaky kolemjdouci chudak...
To je sila...
Já jsem si naopak rozhodně vědom co píši, a také si za tím stojím. To že se mi nic nestalo mému umu nepřikládám - odkazuje to právě na to, co jsem napsal a co se tu opět objevuje. To že se mi nic nestalo přikládám právě té jistotě a víře. Já si naopak hodně dávám pozor na to co dělám, protože o sobě vim tolik abyc hse rozhodnul jeslt ito zvládnu, to je ten zakopaný pes. Lidé umírají právě proto, že se neznali a tím pádem se předcenili. To není um, to je zkušnost.
Ano pořád mluvím o sobě, protož JÁ jsem s rodinou na prvním místě až potom jsou ti druzí. Nemůžu o sobě mluvit jako o sobci - například materiální jsme spíš blbec. Možná lepší příklad bude egoista - ale co to co vlastně je. Člověk který jde za svým cíle, ovšem nestará se o druhé? PRostě člověk, který si dělá co chce, nenchá se ovlivnit a má svůj názor - to je snad úplně přirozené. Vážnější nemoc je, když právě člověk není sám sebou. Navíč rodinu mám rád stejně, jako sebe.
Tu větu ano, ale to souvětí, které jsem napsal už je trochu k zamyšlení, nebo ne? Schválně, kdybyste měla zemřít a máte na výběr mezi těmito možnostmi, radši byste se tedy nechala srazit? já si myslím, že si také vyberete tu druhou možnost - mám teď o vás tvrdit, že jste egocentrická a uplný magor? Jinak s tím idiotem a magorem a nevím čím, Vám názor neberu, ale toho rozmazlenýho si vyprošuji. Protože jinak to, že jsme si musel zvlastních financí rekonstruovat pokoj, kuvoat kolo a další se s tou rozmazleností trochu pře.Aha:D Takze tricet let jezdici profesionalni ridici a motorkari podcenili sve zkusenosti, nebyli si jisti a neverili si:D Tak to jo...
Ano, v beznem zivote se prve clovek zajima o sebe a pak az o ty druhe. Ovsem ne vsichni a neplati to, kdyz sednes za volant nebo na motorku. Tam by te mela zajimat predevsim bezpecnost kolem tebe, aby jsi nikoho nesrazil a podobne. Clovek, co si za kazdou cenu dela, co chce, nenecha se nicim a nikym ovlivnit a ma svuj nazor - to je sice pekny pubertalni vzor, ale v beznem zivote to tak nechodi, jak doufam brzo zjistis. Takovy clovek nema zadne pratele, je prilis sebestredny a pokud neco chce, jde pres mrtvoly. Jak uzasne.
Pokud budu jezdit jako hovado a s nekym se srazim vlastni vinou, tak radeji, at umru ja, nez ten druhy.Tak to bylo mysleno. Protoze mit cely zivot vycitky, proc to tak bylo a co kdyby... to uz se muzu jit obesit rovnou. Chapu, ze nektere lidi vyhlidka toho, ze zabiji jineho, netankuje... pro me je to vsak docela horor.
Vis, muj bracha je vymodleny syn. Dostava mesicne nejake penize, zatim je mu 15, takze kupovat auto nemuze, ani rekonstruovat pokoj.Samozrejme si na toto, stejne jako ja, bude muset vydelat, protoze nasi jsou rozumni... a presto je z jiste strany neskutecne rozmazleny. Moje mama - jedinacek - se obcas chova jako rozmazlene decko, kdyz se ji neco nelibi nebo s ni nekdo souhlasi. V 17 ji umrela mama a od 18 pracuje. Jak tedy finance souvisi s rozmazlenosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.