Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský průkaz - velké dioptrie

Od: annelady* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli si můžu udělat řidičský průkaz, když mám na obou očích 10 dioptrií.
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Když ám to pedepíše doktor...
On musí posoudit jestli si ten řidičák můžete udělat
al bunda*

A v řidičáku se pak případně objeví poznámka "brýle nutné".
Hezký den.

jabraka*
hodnocení

0x

To Annelady:

Tento problém jsem řešil nedávno.Protože jsem důchodce,musím mít každé dva roky k řidičáku potvrzení o lékařské prohlídce.Za nedodržení je pokuta 10000 Kč.Obvodení lékařka mi potvrzení odmítla dát s tím,že dioptrie mám vysoké,takže jsem musel k odbornému očaři.Tam mě to stálo 350 Kč.Pak s tímto potvrzením opět k obvodní a tam mě to stálo opět350 Kč.Takže se ptám sám sebe,jestli se na to nevykašlu a pořád platit za nic?Snad mi policajt jako důchodci pokutu tak velkou nedá.Pak bych to dal policajtům a ne doktorům.

JABRAKA

pro svůj vlastní klid bych raději na vyšetření chodil. když se někdy něco stane nebudete mít tak velké výčitky svědomí... nikdy nevíte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]