Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup přes Ebay - jak se počítá poštovné?

Od: exalto* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, podle čeho se vypočítává poštovné, když chci nakoupit u jednoho prodejce více zboží? Ke každému zvlášť? Dále mě zajímá, když chci nakoupit zboží z Honkongu, podle čeho se vypočítává CLO? Zatím jsem se tam ještě ani neregistrovala, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Děkuji za reakce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak se počítá poštovné - to záleží na konkrétním prodejci. Měl by to mít uvedeno v popisu aukce. Pokud hodnota zásilky překročí 22 euro, je předmětem platby DPH. Pokud překročí 150 euro, platíte i clo. Výše cla se počítá z celního sazebníku dle skutečné hodnoty zásilky (podle přiložené faktury nebo dokladu, který jim dodatečně doložíte, případně podle ceny obvyklé).

exalto*
hodnocení

super, díky za rychlou reakci *palec*

Ještě jsem zapomněl dodat nějaké detaily.

V případě zboží obchodní povahy se do tzv. celní hodnoty počítá i poštovné. U soukromých zásilek (pro osobní potřebu) se poštovné nepočítá. Toto ustanovení se netýká kurýrních služeb, pouze pošty.

Pokud zboží dopravuje Česká pošta, tak vás v případě celního řízení zastupuje na základě písemné plné moci, kterou jim musíte udělit. Jestliže zboží projde celnicí bez povšimnutí, nic se neděje. Je-li však zboží zadrženo a vy doložíte, že cena je nižší než limity, které jsem uváděl, platíte skladné 96 korun. Jestliže je cena vyšší, dochází k celnímu řízení, za které uhradíte mimo doplatku celního dluhu také cca 180 korun poště. Služby pošty pochopitelně využít nemusíte, pak si to musíte proclít osobně. V případě, že zboží dopravuje jiný dopravce, je přístup individuální dle konkrétního dopravce. Párkrát jsem je využil a vyřídili celní formality bezplatně. Ale to bylo ještě před 1.4.2011, kdy se snížil limit pro výpočet DPH a dopravované zboží bylo pod limity pro celní řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]