Nejste přihlášen/a.
Asi těžko, co? To by dělal každý:D
jen přemýšlím, že v době dnešní komunikace na netu by určitě každýho potěšilo, kdybych mu občas zaslala vlasnoručně dělaný pohled. Vím, že to mohu vložit do obálky, ale přeci jen, můžu si to nalinkovat sama a dát dozadu známku?
Rozesílal jsme spostu svých dělaných pohledů a přání, ale jen ve standartní velikosti a zadním linkováním. Rozměry si už nepamatuju. Vždy vše došlo. Tak doufám, že to dojede i dnes. Zkus to.
to tedy zkusím! A určitě to může být i nakresleno, třeba i temperami?:D:D už vidim taková koláž:D:D
Myslím, že to je jedno co a jak na to uděláš, al počítej s tím, že se to dopravou poničí nebo smaže.
Vyrábím si vlastnoručně novoročenky už pár desítek let. Nejdřív klasické fotky, pak fotky digitální, vytištěné na obyčejný kancelářský papír, slepený do 3 vrstev. Nikdy s tím nebyl problém. původně jsem si vyřezal z celuloidu šablonu na rastr zadní strany, v současnosti i ten tisknu. Žádoucí je přesnost takových těch černých obdélníčků vpravo dole. Ale dojde to i bez nich.
No, můžete věc dotáhnout ještě dál a dopis či pohled opatřit vlastní známkou - a může být nalepená či rovnou natištěná, to už je jedno. Jediná podmínka je ODESLAT ZÁSILKU Z POŠTY, kde bude označena razítkem potvrzujícím platbu za porto. Praktikuji to tak již několik let...
doplněno 24.06.11 10:31:Klasická známka je zaplacena již při jejím nákupu, což u Vašeho dílka neplatí. proto je nutné porto zaplatit na poště.
Fíha, to také jde? Takže známka může být cokoliv a teoreticky se platí až za to razítko? A normoš známky jsou jakoby předplatné razítka?
Pro mne zajímavá informace; ale vlastně proč ne, vlastně jsem se s tím placením na poště už setkal, i když jsem si to nespojoval s "vlastní známkou"
Já vím, že si mohu nechat udělat "vlastní známky"v tom smyslu, že dostanu běžnou známku (nějakou hezkou) s kuponem, na kterém je obrázek - přítisk - dle mého vlastního výběru, prostě jim dodám vlastní obrázek v analogové nebo digitální podobě. Viz ceskaposta.cz/..., ceskaposta.cz/...
Kdysi se jim nelíbily tvary, myslím, že je i dnes předepsaný pro dopisy a pod - pravoúhlý tvar, takže tácky pivní néé.
Dobré je si to nastudovat v poštovním řádu, pak pošta vydává Katalog ČP. Ovšem nejlepší je experiment, zajít na poštu a chtít to poslat ..., ale není důvod nepřijat, odpovídají-li rozměry a není to na závadu např. mravnosti a j. ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.