Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebooky na palubě letadla

Od: sunshinestate odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v sobotu poletím na dovolenou na Floridu a vzhledem k tomu, že ten let potrvá více než 9 hodin chci si s sebou vzít na palubu notebook ve kterém mám filmy a seriály. Tak jsem se chtěl zeptat:

1) Mohu jej zapnout na palubě letadla? (Cestovní kancelář First Choice a letecká společnost Thomson Airways, na jejich webových stránkách jsem to nenašel, bylo tam napsáno, že je mohu mít s sebou ale nebylo tam ani slovo o tom, zda může být zapnutý).

2) Prohlíží imigrační úředníci při vstupu na půdu USA i notebooky? (vím totiž že bývají často dosti nevrlí, ale zkušenosti s tím nemám, tak nevím co všechno dělají. ptám se proto, že těch filmů a seriálů tam mám skutečně hodně. Vím že stahování (pro vlastní potřebu) je u nás legální ale tam to je nelegální tak bych nechtěl mít malér).

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

Na palubu si ho vezměte určitě, jestli ho chcete ještě někdy vidět. Co se týká použití, tak to poznáte, až ho vybalíte.

fiik*
hodnocení

2x

No každopádně si vemte sebou to jo, ale jestli ho smíte používat to se zeptajte stewarta (letušky) jestli ho smíte používat a kdyby ho náhodou chteli kontrovat tak si filmy nahrajte na flesh disk a dejteho do kabele a máte to. Tak příjemný let.

sunshinestate
hodnocení

No to je právě problém :) na flashku si to dát nemůžu, jelikož celkem to zabírá 93 GB a tak velký flash disk nemám, ale skočili by mi na to, že je vybitý :)? (což asi určitě při přistání bude...)

fiik*

No když ho nebou chtít zapnou sami tak asi jo. Jistejší by bylo kdyby byl uplně vybitý a vy jste jim ho vytálh a on by nešel zapnou tak by měli po srandě.

sunshinestate
hodnocení

Jsem si jistý, že bude totálně vybitý :)

fiik*

Já když sem letel na služebku tak jsem sebou táhl taky notas a film a měl jsem koupený originál a při kontrole se mě akorát zeptaly jestli to je zakoupený v ČR a nic nezjištovaly tak třeba bude mít štestí ale vetšinou tam mají v letadle film puštený.

michalkolesa*
hodnocení

0x

S notebookem během letu (nikoliv během startu a přistání)by neměl být problém pokud se nebudete připojovat na internet. Dokonce i mobily částečně povolují pokud je v režimu letadlo.
S těmi fyilmy se obávám, že asi problém bude. Pokud vezete originálky tak musí být na origiálním mediu a ještě musíte mít s sebou doklad o koupi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]