Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je nejvhodnější kytara?

Od: saanfu* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,je mi 14 let a chtěla bych se naučit hrát na kytaru. Poradíte mi,jakou kytaru pořídit a kde bych se mohla začít učit? Předem díky*smich*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Najdi si nejaky zajmovy krouzek, pripadne vyuku klasicke hry na kytaru, podle toho, co te bavi, zda akordy, nebo vybrnkavani podle not. Pro zacatek staci nejaky dum deti nebo dum mladeze, neni potreba navstevovat hudebni skolu, neco jako hudebni skola yamaha, kde akorat zaplatis desetkrat tolik a vysledek je stejny.

Kytaru vybirej podle svych prstu:), pro zacatecniky je nejlepsi kytara typu Jumbo, ktera ma uzky krk a dobre se drzi. Pokud by se ti na ni dlouhe prsty nevesly, vol kytaru se sirsim krkem. Za sebe muzu doporucit znacku Stamar, treba liskapiana.cz/...=#:)

doplněno 15.06.11 16:49:

Jinak klasicka kytara musi mit vzdy siroky krk a nylonove struny, na obycejne drnkani jsou kovove:)

saanfu*
hodnocení

Díky,ještě se chci zeptat,kolik stojí tak nejlevnější kytara?

:)

martinaa*

Nejlevnejsi klidne i 800,-, pokud je uz pouzita. Dobra kytara pro zacatecnika stoji prumerne kolem 2000,-. Niz bych asi nesla, to mohou byt pekne sunty.

saanfu*
hodnocení

Co si myslíte o této kytaře kytary.cz/... Já tomu moc nerozumím,myslíte si,že je vyhovující?

doplněno 15.06.11 18:48:

Pardon překlep. Myslím tuto kytary.cz/...

jandol

Ahoj, vybrala si dobre, Epiphone je dobra znacka a kytara ma vsechny casti ze dreva. Neni jen pro zacatek, v pohode ti vydrzi na delsi dobu. Takovou kytaru bych se nebal koupit, hraju vic jak 10 let.

Doporucuju zlanarit jeste kamosku, ve dvou se hraje daleko lip :)

martinaa*

Souhlas, je to dobra kytara:) Ve dvou se sice hraje lip, ale musite byt obe (nebo oba), na stejne urovni:) Kdyz to jednomu pujde a druhemu ne, bude to stat za houby:)

hop®

Martinoo, ve dvou i více se to táhne líp, ale mám dobré zkušenosti s nerovnoprávným vztahem. Dobrý učitel táhne žáka nahoru. A dobrý a zvídavý žák "dotlačí" svého učitele k větším výkonům, aby mohl naučit něco více. Tak to funguje. Možná lépe, než když se dva lidé učí sice rovnoměrně a rovnoprávně, ale oba úplně blbě - pak s tím svým hraním nemůžou vylézt na veřejnost bez rizika zdrcující kritiky. Nevěřila bys, k čemu mne na kytaru v mých asi 30-tiletech "donutil" devítiletý klučina, kterého začala bavit moje výuka na mandolínu a společné hraní. Ta motivace je pak trošku jinde!

hop®
hodnocení

0x

Saanfu: nevím, jestli se chceš učit hrát sama, nebo máš někoho, kdo Ti s tím učením pomůže. Je určitě lepší, když Ti někdo poradí a pomůže, a stejné je to i s výběrem kytary. Každý kus má své dobré a špatné vlastnosti, které odhalí člověk, který má hudební sluch a pár zkušeností. Když půjdu kupovat rohlík, koupím si ho sám. Ale když si půjdu koupit dům, auto nebo kytaru - prostě věci, od kterých očekávám, že mi vydrží déle k mé spokojenosti - tak si pozvu někoho, kdo tomu rozumí. Stavitele, automechnika, nebo muzikanta. To je má rada, držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]