Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterého kluka si vybrat?

Od: chicky odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Jsem v trochu složitější situaci a asi mě budete dost kritizovat, ale já se musím svěřit a doufám, že mi poradíte. Když začnu od začátku .. Já se o kluky nikdy nějak nezajímala a proto mě přišlo divné, že se mi líbí hned dva. Jednoho jsem potkala ve vlaku. Líbil se mi hned jak jsem ho poprvé uviděla a tak jsem byla šťastná, když vystupoval ve stejném městě, kde bydlím. Ještě ten týden jsem zjistila, že se zdraví s moji kamarádkou a on si mě přes ní našel na Facebooku a začali jsme si psát. Docela mě zamrzelo, že byl zadaný, ale byla jsem ráda že si aspoň píšeme. Bylo až neuvěřitelné, kolik toho máme společného, někdy jsem si říkala že tohle opravdu musí byt osud! Pak jsem zjistila, že si dal stav nezadaný a byla jsem ještě šťastnější. Nějakou dobu se mi neozýval, ale nechtěla jsem ho otravovat, tak jsem čekala až napíše on a napsal! Začali jsme si prat pravidelněji a nevypadalo to na konverzaci jak s kamarádem, ale jako že by z toho mohlo něco být. Před pár dny jsme si začali psát o problémech a nemá to v životě moc jednoduché. Co se týče vztahů prý nemá k holkám důvěru vydrží s nima jen pár měsíců ale pak už vypíná city a nikoho nechce. Trochu mě to zamrzelo, ale i tak jsem ho dál chtěla. Od té doby jsme si nepsali. A co se stalo mezitím? Chodím do stejné školy jako můj kamarád, který je do mě zamilovaný. Ano, přiznám se že to je ode mě špatné, ale flirtovala jsem s ním ráda. On je strašně hodný kluk, ale je uplný opak mého ideálu (a u toho prvního nemám co vytknout) ... Jde vidět, že mě már rád, všímá si mě víc než ten první kluk a je mi to i někdy líto. Nevím si rady, jestli nemám na toho prvního počkat, až se rozhodne jestli má na vztahy chuť nebo něco, nebo dát šanci tomu druhému. Já blbec jsem si na Facebooku dala ze stavu "nezadaná" .. na "zadaná", ale ne kvůli nim, ale protože mě někteří kluci strašně otravují a nejde jim to normalne říct, tak jsem si vymyslela, že mám kluka. Ten první mi to "olajkoval", ale dál nic. A já si prostě nevím rady koho si vybrat. Jestli někoho, který se mi líbil hned a já jemu (pdoel toho že si mě přidal) taky, nebo někoho kdo mě má rád, ale já se bráním něco k němu cítit kvůli tomu prvnímu. Narovinu říkám, že ten první by měl samozřejmě šanci větší, protože s ním mám neuvěřitelně moc společného a mam v hlavě, že to je prostě ON! Ale já nechci už čekat a raději se zeptám vás, jak to vidíte. Promiňte za sloh :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Vidím to tak, že začít chodit s někým jen proto, že má rád on tebe, ale ty k němu nic moc necítíš, jen není nikdo lepší k mání, je doopravdy špatný nápad. Není to fér a je to velmi sobecké počínání. Na tvém místě bych s kamarádem určitě nic nezačínala.

Prostě buď sama do doby, než to budeš doopravdy cítit, ať už ke komukoli.

Pokud hodně stojíš o toho "ideála", není nic snazšího, než aby ses začala víc snažit TY. tím, že budeš sedět se založenýma ruka, dávat si na facebook falešné stavy (a teoreticky i začneš chodit s někým jiným) rozhodně ničeho nedosáhneš. Co mu prostě napsat a někam ho pozvat?

iz*
hodnocení

2x

Není co vybírat: o druhého nestojíš ty, první nestojí o vztahy.

Rozhodně nezačít s někým chodit, pokud o něj skutečně nestojíš. Akorát bys mu ubližovala.

hodnocení

2x

Dobrý den. Nečekejte na zázrak, až se někdo rozhoupe a až se pro někoho stanete "dost dobrou" aby s Vámi navázal vztah. Toho prvního vlastně vůbec neznáte, víte o něm jen to, co Vám sám napsal a navíc Vám dal najevo, že nemá o vztah s Vámi zájem. To, že se Vám líbí, nemusí znamenat to, že byste si i rozuměli v normálním, běžném životě. Rozumíte si u klávesnice, ale tam nemůžete prožít celý život...Ten druhý Vás má rád a záleží jen na Vás, zda o jeho city stojíte a chcete si život užít a prožít, či propsat na Fb a pročekat, co kdyby náhodou. Ten, co Vás má rád, na Vás také věčně čekat nebude. Popřemýšlejte o tom, jaké jsou Vaše priority a ujasněte si, co doopravdy v životě chcete. Zda o někom, kdo o Vás nestojí jen snít, či s někým, kdo Vás má rád, něco pěkného prožít...Je to jen můj názor, Váš je to život!

okolojdouci
hodnocení

0x

Toto je nazor z druhe strany.

V tvem pripade vidim nejmene 4 chyby, kterych jsi se dopusitla. Vezmu to postupne:

1. Prislovi (volne parafrazovano, protoze neznam presny citat): "Nezacinej si s nekym, s kym si umis predstavit, ze bys mohla byt. Vybirej si takoveho, bez ktereho byt nemuzes." Tim se automaticky odstranuje ta volba tvojeho kamarada, ke kteremu proste nic necitis. Je sice "hodnej", ale nijak te nedokaze rozproudit. Vzdycky z nej bude v nejlepsim pripade dobry kamarad, ktery pro tebe bude ochoten udelat spoustu veci. Nezneuzivej ale toho, protoze to je chovani vypocitavych potvor a mrch. Takova povest se rychle rozkrikne.
  2. Tvuj ideal z vlaku se mi jevi jako silne citove nevyzraly. Zacina si (podle jeho slov) s mnoha holkama a pritom k zadne se nedokaze citove upoutat. Tady vidim cerveny vykricnik. Za par mesici muzes byt dalsi zarez na jeho pazbe s nazvem "chci si chvilku uzit, ale o vazny dlouhodoby vztah nemam zajem".
  3. Zmenenim stavu na Facebooku na "zadana" sice das na vedomi vsem slizounum, ze sice nekoho mas, ale kolik z nich se tim bude ridit a kolik to presto zkusi? "Hrace" (plejera) tento fakt nezastavi. Jediny, koho to zastavi na 100%, je nejaky slusny kluk, ktery by to s tebou myslel vazne, ale ma takove moralni zabrany, ze o zadanou holku by se nepokousel. Takze jestli nejsi momentalne zadana a presto tvrdis, ze zadana jsi, tak jsi si prave pod sebou podrizla vetev - slizouny jsi neodehnala a zadny slusny kluk o tobe jako o partnerce nezacne ani uvazovat.
  4. Posledni velka chyba je ... FACEBOOK! Poradil bych ti zvednout se ze zidle, vypnout pocitac a jit ven mezi opravdove lidi. Facebook a Internet je jedna vec, skutecny svet se ale odehrava venku. Vazne vztahy se navazuji jen ve skutecnem svete. Dopisovani na Internetu nema s vaznou konverzaci nic spolecneho. Prenech Facebook mentalne nevyspelym pubertakum a zarad se venku mezi opravdove lidi.

pepsina*
hodnocení

0x
Není lepší být nezadaný, jako já? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]