Nejste přihlášen/a.
Dobrý den endávno sem tu psal o tom jak se mi vrací angíny. Dnes mi byli řečeny výsledky testů a zjistili mi zánět v krku způsobenej streptokokem. Dostal sem antibiotika na 10 dní zatím. Ale mám otázku paní doktorka na ORL mi řekla, že nemusím celý dny ležet a že klidně můžu sem tam zajít ven ale nesmím dělat žádnou namáhavou práci a sportovat. Jen by mě zajímalo jak je to s nákazou na ostatní třeba členy rodiny nebo když by mě navštívila přítelkyně aby to třeba ode mě nechytli?
tak přítelkyně měla tak 14 dní zpátky kašel jinak nic a už je v pohodě. Právě, že se u mě zítra chce stavit protože kvuli tomu jak sem byl pořád nemocnej sme se moc neviděli a ona ted jede do Itálie takže se sní zase neuvidím tak prý než odjede se semnou chce vidět tak mám strach abych jí nenakazil .
Kazdy streptokok je prenosny, ale ma jej v sobe 80% lidi, nemaji zadne potize. To se tyka tech, co prezivaji na mandlich. Nosni sami o sobe vypousti jen toxiny, na ktere se pak musi brat prave ten xyzala podobne... U tech 20% se to holt zvrtne Pritelkyne muze byt zrovna vnimava, muze se to v ni rozproudit a nemuselo by to byt dobre... a i kdyby se u ni streptokok nerozjel, muze byt prenasec, a i po vyleceni tazatele opetovne nakazit, coz se bohuzel deje dost casto. Proto by mel byt vzdy s postizenym lecen i partner, nebo alespon dojit na vysetreni.
Me meli mandle trhat pred pul rokem, ale nakonec od toho ustoupili... mam jejich chronicky zanet, ale pry je to jeste v norme...
Když jsme dělali novou střechu na domku, tak jsem pomáhala a během dne jsem dostala vysoké horečky a v moči se objevila krev. přivolaný lékař konstatoval streptokoka spály a mně odvezli do nemocnice. Radím Vám, raději nechte odjet přítelkyni v klidu na dovolenou, mohlo by se stát, že u ní angina propukne a zkazí si celou dovolenou. - stařenka
Já se omlouvám, právě si nejsem jistej jelikož co sem tak zaslech je, že mám zánět v krku a podle krevního obrazu pak zjistili že je to kvuli streptokoku ale nevím teď jakej přesně to říkala mám takovej pocit něco na a jako že to znělo jako něco s angínou ale jistý si doopravdy nejsem. Taky mi paní doktorka na ORl řeklam že nemusím proležet celý dny a že když budu si něco potřebovat zařídit třeba ve městě, že můžu jen se nesmím fyzicky namáhat
Právě, že bych měl mít tento týden pracovní pohovor a něco zařídit na úřadu sem se zmínil před paní doktorkou a ona mi na tohle řekla jestli toje mimo město nebo ne. Řekl sem jí že je to tady ve městě a řekla, že to nevadí a mám si klidně bez problému na ten pohovor dojít. Proto sem se jí zeptal jestli teda musím mít tzv. klid na lůžku. A řekla že to stím ležením nemusím přehánět jen nesmím vykonávat žádnou fyzickou práci jako sport apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.