Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registr dluzniku v solus

Od: patrickyoch* odpovědí: 15 změna:

Dobry den, poradite mi nekdo jak ze solusu ven? Pozadal jsem si o pujcku u CS a ti my ji zamitly z duvodu registru dluzniku solus..mel jsem dluh u O2 255,- korun vse mam zaplacene a porad jsem v registru poradite mi nekdo.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drich*
hodnocení

0x

Ten kdo ten dluh do registru zapsal, ho také může vymazat...takže tlačte na O2 ať konají, jinak Vám tento problém bude znepříjemňovat život pořád...

pover
hodnocení

0x

Dobrý den, záznamy v Solus a jiných registrech jsou automaticky smazány po 4 letech od uhrazení pohledávky. Společnost, která záznam vložila, ho nemůže smazat, pouze k němu přiřadí kód zaplaceno. Takže doporučuju počkat - do té doby máte smůlu :((

docor

...nemá smůlu. Pokud nemá u O2 žádnou pohledávku prostě jim napíše, že vypovídá svůj souhlas s nakládáním s jeho osobními údaji a že si nepřeje evidenci jeho jména v solusu. Jsou povinni to nechat odstranit. Řešil jsem to spolupracovníkům několikrát, takže ověřeno.

docor,tazatel sice může vypovědět souhlas s nakládáním s osobními údaji,ale jednou už v databázi je,takže v tuto chvíli mu to nepomůže.Jsou sice povinni to odstranit,ale tento záznam se automaticky maže po třech letech od řádného splacení pohledávky.

doctor

...tím, že vypoví onen souhlas a zároveń nedluží, nemá nikdo právo evidovat jeho osobní údaja ani v jakémkoliv ragistru! Řešil jsem to už pro několik lidí a je to tak.! stojím si za tím...

doctor

...jinak je to registr dlužníků a proto není důvod někoho registrovat pokud nic nedluží. Málo kdo odvolá svůj souhlas, který podepsal při uzávírání smlouvy a tak je tam automaticky vedou ony vámi uvedené tři roky...

tomporadce

Dobrý den. Chci zkusit dát výpověď dle vašeho návodu. Poradíte mi jak na to prosím? Díky Tom

chip

Pane "Dokotore" mohl byste mi prosím poradit jak na vypovězení? Chystám se zaútpčit na českou spořitelnu a potřebuji veškerou dostupnou munici...:) Děkuji

roboot*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že Česká spořitelna NENÍ členem Solus, nemohla zjistit Váš dluh u O2. Důvod zamítnutí je tedy někdy úplně jinde a z vlastních zkušeností vím, že tato banka dluhy v registru které jsou již zaplacené opomíjí - přimhouřuje oči :)

metallica*

nepřihmuřuje oči...já žádala před rokem a zavrhli zdůvodu právě Solusu

roboot*

Metallico, spořitelna není členem SOLUS a tudíž tam koukat nemůže! Spořitelna kouká jen na LLCB a CBCB tedy bankovní a nebankovní registr. Solus je ten třetí registr na našem trhu. Taková slátanina všeho.

www.solus.cz - členové

buss
hodnocení

0x

Je mi divné, že úvěr odmítli s odkazem na Solus, banky důvod odmítnutí nesdělují klientovi. Ano, někdy záznam opomine, zvl. je-li klinent ochoten složit vyšší akontaci.

anopheles
hodnocení

0x

Moc děkuji za uvedené rady. Doufám, že budou v praxi fungovat. Takže jestli chápu postup správně, nejprve je nutné si od solusu vyžádat, jaká společnost tam odeslala údaje. Poté se tedy obrátit na ní. Můžete tedy prosím poradit jak postupovat při té žádosti (jak jí sespsat),,,,,všeobecně..nejenom když se jedná o českou. Předem děkuji za odpověď

ivetabalogova
hodnocení

0x

proc jsem v solusu co to znamena

Můžete mít dluh na telefonu, na úvěru, v bance na kontokorentu,., je mnoho možností. Třeba jste nesplatila řádnou splátku v r. 2009 a ten dluh 50,- se táhne databází... Upomínka stojí víc, takže vás neupomínají. Nebo jste se stěhovala a dopis vám nebyl doručen...

Musíte si zjistit přímo u solusu, kde vlastně dlužíte - pak to doplatit a nechat vymazat.

Není vyloučena ani chybná informace z dané firmy - omyl, který znepříjemní život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]