Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření po bodnutí včely

Od: kaja95 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer někde jsem četl, že když mě bodne včela a dám na to jedlou sodu rozpuštěnou ve vodě, tak bolest hned pomine a bude vše OK. Co si o tom myslíte?

A pokud se v tom někdo vyznáte mohl by jste mi prosím napsat reakci a co by to popřípadě s tělem udělalo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Toxiny obsažené ve včelím jedu způsobují rozklad buňek, bílých a červených krvinek. Na to ti tato "zaručená" rada asi nepomůže. Pokud nejsi alergický, není včelí bodnutí pro člověka nebezpečné.

kaja95
hodnocení

To vím mně se, ale hlavně jedná o tu reakci na sodu.

vcelar

Já dostal už včelích žihadel nepočítaně.Dnes zrovna dvě do prstu jak jsem zvedal rámky v úle.To s tou sodou slyším poprvé. Můžete to zkusit a uvidíte. :D Jinak včelí jed se vyplavuje ihned po píchnutí do krevního řečiště a zachraňovat to sodou zvenku mi přijde těžko zrealizovatelné.Co pomáhá je postižené místo chladit ledem a nebo studenou vodou. Hlavně počkat až to přejde. Já to neřeším,už jsem docela imunní. :D

hodnocení

0x

Používám "ježibabí" léčbu. Postižené místo potřu co nejdříve rozpůlenou cibulí, nebo vatu namočenou v octu. A věřte, opravdu to pomáhá, když je to hned po štípnutí, neoteče to a nebolí, nebo aspoň ne tolik. O sodě jsem nikdy neslyšela. ;)Jaga.

jabraka*
hodnocení

0x

U včelích žihadel je asi jediné,co by měl člověk udělat,pinzetou vytáhnout žihadlo.To po píchnutí zustává v kůži a může být původcem zánětu.Pak je další opatření,proti bolesti,způsobené vesměs reakci těla,a otoku,který je toho dalším efektem.Tady lidová medecína asi vychází ze zkušeností generací a je dobré to využít.Lékařská asistence pak je nutná u alergiků,tam může vést až ke tragedii.

JABRAKA

hodnocení

0x

V první řadě se nesmí žihadlo, které je zapíchlé v kůži, vytáhnout prsty. Protože je na něm ještě váček se včelím jedem a stisknutím prstů jed vytlačíme do ranky. Je potřeba ho vyškrábnout nožem, tupou stranou střenky, dřívkem, prostě něčím plochým. Nad váčkem po směru vpichu. Prostě se vyhnout vymáčknutí jedu do těla. *hej*Vyzkoušela jsem všechno od soli, cibule, octu, ledu. Výjde to nastejno. Je potřeba to vydržet, přežít. Včelí bodnutí není tak zlé jako vosí. To je mnohem bolestivější. O sršni jsem naštěstí jen slyšela.*cert*

kaja95
hodnocení

Všem vám děkuji za odpovědi, ale obávám se, že jste správně nepochoppili moji otázku. Já jsem se neptal na ošetření.CHtěl jsem se dozvědět zkušenosti s tou sodou a případné + a - .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]