Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám otázku, je mi 47let, bylo ted v březnu, a už více jak půl roku , mi vynechává menzes ,já se přikláním k tomu ,že má matka mněla přechod už ve 40,letech, a já jsem si vždy nechala dát injekci, ale vždy až po 3 jsem to dostala tak do 4 dne, v intervalech 14 dnů, myslím tu injekci, nyní jsem mněla menzes naposledy, v březnu též po injekci a poté už opět ne, nyní jsempo 3 injekci a nic a je to už 1dní, test jsem si dělala těhotná nejsem , můj lékař má pocit že do 50let by bylo dobré mít menzes, ale já si myslím že to chc inechat přírodě, a ne do sebe cpát něco ,co tělo nepotřebuje, nemám zdravotní problémy ani na váze nepřibívám ,tak si myslím že brát atikoncepci je hloupé,když přítel dokáže být opatrný,.tak vás prosím o svůj názor a radu , zda to mám nechat být když nemám problémy a věkem by to souhlasilo, jinak sexualní život vedu často nebot ho více a více potřebuji a miluji, tudíš mi nic nedělá problémy, děkuji za odpověd, s pozdravem Krejčová,
Pekny den, jste skutecne ve veku, kdy menstruace jiz odezniva a nastupuje prechod. Nekdo pri nem trpi vice, nekdo mene, mozna zrovna Vy mate stesti. Pokud se vyloucilo tehotenstvi, prechod je nejpravdepodobnejsi varianta. Rozhodne do sebe necpete zadne hormony, priroda dobre vi, proc zeny maji prechod. Zkuste za dva tri mesice opet zajit za gynekologem, at vylouci zanet ci zmeny na cipku atd, a pokud bude vse normalni, mate bezny prechod
Opatrny-neopatrny... clovek si muze davat pozor, jak chce, a stejne muze vlitnout do maleru... nebyla byste prvni padesatileta tehulka
Stalo se mi přesně totéž, ve 47 letech a taky v březnu najednou konec a již nikdy více. Zpočátku jsem samozřejmě měla taky obavy z těhotenství, ale test negativní a tak mi začalo klimakterium. Lékař mi sice mohl nabídnout hormonální léčbu, jenže já v té době ještě kouřila, tak to stejně nešlo. Nejhorší byl u mne naštěstí jen jeden rok, návaly se ještě zvládnout daly, ale byla jsem neskutečně protivná i sama sobě. Jestli na tohle jsou nějaké léky, tak bych Vám je doporučovala, protože vůlí se to zvládnout nedalo. Jak jsem psala, trvalo to jen rok, ale moje mamina byla v přechodu protivná 10 let a to bylo pro všechny k nevydržení. Samozřejmě dál musíte docházet ke gynekologovi 1 x ročně na preventivní prohlídku a po dvou letech na mamograf. Jinak to fakt nechte přírodě, hormonální antikoncepci ale rozhodně neberte. Přeji hodně zdraví. Patronka
Lékaři tvrdí, že čím později nastupuje u děvčat první menstruace, tím dříve pak i končí. Něco na tom bude. Byla jsem snad poslední ze třídy, přišlo to u mně, když už mi bylo 14 let pryč. Konec ve 47 letech. Nejprve velké nepravidelnosti, po 14 dnech, pak zase 2 měsíce nic, chodila jsem ke gynekologovi na injekce, aby se to srovnalo. Pak mi nějak změřil hladinu hormonů, prohlásil, že už jsem spíš dědeček, než babička /vždycky jsme si báječně rozuměli a věděl, že si může tuhle "poklonu" dovolit/, injekce přestal aplikovat, no a byl konec. Nikdy jsem však neměla žádné špatné pocity doprovázející přechod /návaly, pocení, bolesti hlavy.../, moje mamka tím silně trpěla a já vůbec nic. Přitom si na to stěžuje mnoho žen. Dneska jsem spokojená babča, neutrácím za "olvejs" a dovolenou mohu plánovat kdykoli. Přesto mám asi 2 známé, které ještě v 56 menstruaci mají a lituji je, v tomto věku se mi to zdá vážně už zbytečné. Jaga.
no to bude asi tím, že vím co lekář radí a chci zkušenosti ostatných akle vy jako muž ,a ne doktor, by jste to ani nemusel komentovat, ju , ,tak pro vás zbohem a prosím neodpovídejte na něco co se vás netýka .viz můžů
Vlastní zkušenost: kolem 48 let zničehonic konec menzes, zatím se 4 roky zlobím s návaly, ale není to tak tragické, abych užívala hormonální substituci. Co se plodnosti týká, můj gynekolog mi řekl, že rok od poslední menstruace bych se ještě měla chránit. Po dvou letech už je stoprocentní jistota, že nemohu otěhotnět. Je to úžasná úleva a pohoda, pár návalů klidně vydržím, život se mi změnil k lepšímu.
Ačkoli nejsem žena a pošlete mě jako předešlého pryč. Jako biolog jsem se setkal s mnoha doktory a někteří tvrdí, že menstruace by se měla ponechat přírodě. Každá žena má jiný metabolismus a i jiný počet uvolňovaných vajíček. Menstruace ženy může končit v 50 letech, ale jsou i případy sahající až za hranici 60let (a to není extrém). Ale asi to není informace, která uklidní. Souhlasím ž eantikoncepce a dopování se podpůrných látek není dobré, dokud nemáte vážný problém.
Od 42 let mám pokoj, sestra od 45 druhá sestra nám závidí a mamka skončila v 58 letech. Naši lékaři s tím vědu nedělali i když u mě to bylo náhlé po chemoterapii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.