Dobry den, Jak proboha zacit z nuly? z par desitek tisic? kazdy z nas vi, ze je potrebne generovat zisk, aby nam v duchodu vubec neco zustalo. no jo, ale k tomu je treba vyssi zisk. je jasne, ze nejaka investicni, nebo duchodova spolecnost zhodnoti penize max. tak 1 % nad inflaci. Kdyz nekdo zije z platu, vetsinou si nemuze dovolit investovat nic ani do zivotni pojistky. Takze mi vychazi, ze musim podnikat. Kazdeho z tech panu se ptam, jak zacinal. Kazdy mi rekne, ze do zacatku mel napr. milion od tchana, od rodicu a podobne. Jak proboha zacit z nuly? z par desitek tisic? Diky moc za kazdou rozumnou odpoved. Kazdy napad na zalozeni kolektivu vitan.
ahoj já jsem začala od nuly,zkončila jsem na mateřské a na pracák jsem se vrátit nechtěla.Měla jsem našetřených pár tisíc a tak jsem se rozhodla zaplatit si kurz a jít do podnikání.Kurz stál veškeré mé úspory .To bylo asi 12 500,- a tam jsem se dozvěděla,že si musím koupit základní nástroje asi za 12 000.- to si musel manžel půjčit v bance.Po ukončení kurzu jsem šla na pracovní úřad a zažádala o dotaci na zřízení nového pracovního místa.A tak jsem nakonec po mnoha kilometrech získala od úřadu práce 30 000,- s kterýma jsem si vybavila malinkou místnost ,pronajatou od města ( soukromníci chtěli hrozně vysoké nájmy) a dnes mám psí salon.Není to jednoduché začínat od nuly a dodnes bojuji o přežití,ale každý měsíc je to lepší a lepší.Drží mě nad vodou pocit,že to byl dobrý nápad a že se mi to jednou vyplatí.Každopádně tím,že jsem si vzala ten příspěvek od ÚP musím v podnikání vydržet rok.Mám hodného muže,který mne podporuje a svou víru v úspěch a to je důležité...přeji Vám totéž
Jak se stát milionářem? Znám z vyprávění. Borec koupil jabko za korunu, prodal ho za dvě. Za dvě koupil jabka a prodal za čtyři. A tak to dělal tak dlouho, až si vzal miliardářovu dceru.
no, vidim, zatim nic rozumneho za prve: v politice neexistuje nic podobneho, jako kolektiv. Je to klec, ve ktere jeden pozira druheho, nekteri docasne spolupracuji, aby ve vetsi smecce mohli sezrat nekoho jineho. Jako hyeny, ktere se zerou vzajemne hned po narozeni. Jo, to s tema jabkama byl tusim Warren Buffett, ten pak choval kruty ve velkem, co dnes uz dela Babis (zkuste mu konkurovat), vsechny sady na jabka jsou v krachu miliardarskou dceru bych nechtel kvuli jeji stabilni povaze jedinou stabilitou je nestalost . viz Paris Hilton. Ta jich uz mela A jde hlavne o pravdepodobnost, zbalit podobnou holku
peníze jsou do začátku nutné jen v některých profesích, třeba řidič kamionu těžko může dělat podnikatele pokud nemá kamion a ten ho bude stát onen milion. Kdyby dělal prodavače bot, vezme si zboží na fakturu a bude doufat, že to prodá dřív než je splatnost faktury. Takže nepotřebuje nic.
Jakou profesi chcete dělat Vy? Je vám to jedno a jde jen o to, co vydělá nejvíc?
hahahaha tak takovo blbost jsem nikdy neslyšel... takže obchod - prvně zaplatíš třínásobek nájmu. počítej min 30 000Kč
potom počítej tak 30-100 000Kč nábytek ,reklama a nakonec zboží záleží na oboru - 30 000 - několik milionů.
Já jsem takto prodejnu otvíral a začínal jsem s 50 000Kč a to byly ideální podmínky. Nezapomeň na to že první 2 měsíce nevyděláš, max pokryješ náklady.
Nehledě na to že v této době krize bych obchod rozhodně nedoporučil.
Pokud něco umíte ta servis něčeho, pokud máte hubu a odhad tak spekulace atd...
v době kdy je plno lidí bez práce a ostatní neví kdy je vyhodí a i internetové obchody mají problémy si udržet zákazníka je to velká bída a nedoporučil bych začít podnikat.
Pokud chcete začít podnikat s malým počátečním vkladem, jistě můžete. Musíte si ale ujasnit v čem podnikat chcete a jestli ony finanční prostředky, které na to máte, vám budou stačit.
no, kdysi jsem dovazel tovar, pak me okradli ve spanku o buksu a byl jsem rad, ze jsem se vyskrabal z dluhu. Ale ted jdu uz zase do nuly (ach ty platy), takze na zacatek je to uplne jedno, snad s jednou vyjimkou, jsem na pater, takze zadne velke zvedani.
Od nuly se dá podnikat,ale myšlenka,že v krátké době zbohatneš,je zcestná.Sám podnikám už od dob totality a výsledkem je pouze spokojený život bez nějakého luxusu.Samozřejmě i obě děti jsem do podnikání odstartoval,dnes bezpečně uživí své rodiny a postavili si domovy,ale na miliardy to není a práce tolik,že neznají neděle a svátky a moc rodinného života si neužijí.Jsem přesvědčen,že poctivě vydělat miliony nejde.
jsem přesvědčen, že to opravdu lze, jen těch případů je v promile... těch druhých je u nás snad většina Že je člověk dříč je první předpoklad, ale není to všechno. Musí mít i za ušima... a spojení těchto 2 vlastnosti se moc často nevidí
nikdy jsem nepodnikal, krome Svarcsystemu (jako zamestnanec), byrokracie kolem toho me az tak nestrasi, akorat kdyz se nekoho zeptam, jak zacal, tak kazdy rekne, ze mel par100.000 od tchana, od rodicu a pod., coz neni muj pripad. Takze proto me zajima, jak zacit prakticky bez kapitalu. S cerstvou zivnosti ani v pujcku nedoufam. Dik moc za radu na nejakou cinnost.
Jedině obchod - zboží koupit/prodat, prodej z katalogu, prodej na objednávku. Nebo pojišťění, finanční poradenství, MLM, podomní prodej. Jinou cestu neznám. Cokoli, co ti umožní nemít zboží na skladě, ale být schopen rychlých dodávek a měl jsi na tom solidní provizi. CO bys měl prodávat, to ti neřeknu. Hledej o co je u vás zájem, co u vás chybí. Hezký den.
zas nam nekdo neuvedl mail, skype vsichni nemame , protoze jsme napichnuti na sousedovic antenu (jau). Ach, ty pojistovny, OVB, AWD, ZFP, datalife, kapitol, centrum-pojisteni, ci jak se to vsechno jmenuje nemam pobyt v CZ, nedostanu licenci od CNB, i kdyz jsem nic nezakonne neproved. Pravo a spravedlnost jsou 2 rozdilne veci, to druhe si muzou dovolit jen lepe situovani. Ale stejne, diky moc za nabidku.
No vsechno se da, jen clovek musi chtit. Ale ted me prosim nekamenujte, nerikam ze je to snadne. Urcite souhlasim, ze stat je svine a ti co tam sedi ... radeji nemluvit. No a proto se clovek musi snazit jak to jde. Pokud si ale nekdo mysli, ze peceni holuby mu padnou do huby, tak to se plete (pokud nema strycka v politice).
Jak už jsem tu psala,kurz zaplatí úřad práce a do začátku Vám taky úřad práce pomůže tzv dotací na podnikání - jde to a člověk NEMUSÍ být Edison.Chce to jen dobrý nápad a pak otravovat úřady
Něco na tom od nuly je,jak jsem již dříve řekl,také jsem začínal od nuly.Ale milionář se ze mne nestal.Je ale ve světě pár lidí,kteří se skutečně stali úspěšnými.
dik za inspiraci, na te adrese je toho opravdu hodne, uz jen si vybrat a zacit makat. Tou predeslou odpovedi jsem reagoval na navrh te slecny-pani, ktera mi nabidla neco neurciteho a ani nenechala na sebe ani mail.
Nepotřebovala, protože je registrovaná a má k dispozici vnitřní poštu. Chyba je mezi tvojí klávesnicí a židlí. BTW říkal jsem ti, že se máš zaregistrovat - dávat mejlové adresy na stránky volně k dospozici spamovým robotů je nesmysl. Hezký den.
Ze svých zkušeností vím, že lze začít podnikat s minimální investicí v řádu několika 1000 Kč. Já jsem se vešel do 5000Kč. Začínal jsem jako student a ani tuto částku jsem neměl, ale když člověk chce začít, tak si může půjčit od příbuzných. Teď mám rozjetých několik podnikatelských projektů (u některých už byla investice o řád vyšší) ale pokud se chcete seznámit s projektem, kterým jsem začínal já (a na kterém dále pracuji), tak Vám rád poradím a pomůžu. Kontakt na mě naleznete na stránkách jednoho z mých projektů: www.2m-studio.cz . Přeji Vám úspěšný start do podnikání. Zdraví Marek T.
Něco bych pro Vás měl, ale záleží, odkud jste. Podnikám a chtěl bych mít obchodní zastoupení na více místech v ČR. Napište mi do vnitřní pošty odkud jste a kontakt na Vás, nejlépe telefon a domluvíme se.
Jsem bez nápadu a s vkladem 200,000 touto formou hledám společníka s nápadem,který by se mnou začal podnikat.nejlépe Ostrava a okolí.Pište na romanz2@email.cz
Tak prve EU nějaká ta norma při podnikání a papírování to něco stojí a pokud v tom člověk neumí chodit,tak hodně rychle může skončit na dlažbě a s velkým dluhem.
Dobrý den,jsem na MD.Navíc hlídám několik dětí.Jako mamka vidím co v našem městě v Třebíči chybí a co by se tu uživilo.Ale jelikož je mnoho způsobů podnikání,kde prostě vyšší vklad musí být nemám šanci.I kdybych do toho pár desítek tisíc vložila,bylo by to málo.Proto po mateřské budu hledat až se v tomto městě plném nezaměstnaných lidí najde něco pro mě.
Zkuste se informovat na Úřadě práce ohledně dotace na podnikání.Pokud tam nemáte práci(stejně jako je podobná situace tady u nás)stojí za to aspoň to zkusit.A za zeptání nic nedáte
Taky přemýšlím o nějakém dobrém podnikatelském záměru. Našetřil jsem si částku v řádu statisíců. Pořád přemýšlím co tu v okolí chybí, co bych si otevřel. Nemám bláhové sny o tom být za rok milionářem. Jde mi spíš o větší samostatnost. Asi bych to vyděl na nějaký obchod s hadrama. Chtěl bych značkové věci. Jsem z Českých Budějovic. Dělal jsem ve výpočetní technice, ale na tu se necítím. Je tady skoro stejně krámů s počítačema jako s těma hadrama a příde mi, že v tomhle nemám šanci přijít s něčim novým. Marže jsou ve VT nízké. U krámu s hadrama dávám taky na to, že nebude potřeba žádná extra kvalifikovaná pracovní síla. Pár prodavaček a to je vše.
A hadráren se ti zdá, že máme v Budějkách málo? Tady jich je až moc
Ohledně VT, ano samotnej krám tě neuživí, pouze prodej to je o ničem, musel by jsi mít zároveň i servis VT a nejlépe postupně i nějaké klienty- firmy a starat se jim o pc, provádět instalace pc, sítí, případně rozvody...jasně to nejde v jednom člověku, leda mít ten obchod jen internetovej
Peníze jsou druhotné, začátek je dobrý nápad a nějaké vědomosti.
Zkus si sepsat co umíš včetně všelijakých koníčků. Třeba tě pak napadne že něco z toho se dá využít i komerčně, třeba pokud máš nějaký zajímavější koníček tak můžeš zkusit eshop. Díky tomu že tomu rozumíš a dokážeš lidem pomoci můžeš mít úspěch i když třeba nebudeš nejlevnější na trhu. Nebo jestli něco zajímavého umíš, můžeš to prodávat lidem nebo jim to dělat na zakázku.
Jinak ale jestli myslíš, že začít podnikat je cesta jak rychle vytvořit zisk tak se pleteš. Možná za rok, možná za pět. Ale na začátku se budeš pohybovat na nule a spíš si občas půjčovat, plus najednou zjistíš že nemáš žádný volný čas.
Vím co dobře nese. Otevřít si firmu, která vyvíjí informační systémy. Pokud to člověk umí, může začít sám, pak si obstará pár dobrých programátorů a jde to jak po másle. Pokud si větší firma v takové firmě řekne o IS na mítu, jsou to zakázky za sta tisíce ba někdy i miliony. Je to očistec, ale v IT se točí prachy nejvíce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.