Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zjistím z čísla učtu?

Od: senka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den , mám zde číslo učtu.A potřebuji zjistit jméno nebo adresu. Potřebovala bych vedět. Co vše mohu zjistit a popřípadě kde.
Stala jsem se obětí podvodu. Zkoušela jsem koupit Meridiu bez receptu na internetu. Pán chtěl 1600 korun. Tak já blbá to poslala na učet. Poradíte jak mám postupovat?
Mám nahlásit na PČR? Mužu mít z toho nějaký problém že jsem se to pokoušela schánět mimo recept? Popř jestli mám šanci dostat peníze zpátky a co policie podnikne za určité kroky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Sama pravděpodobně nezjistíte zhola nic. Banka Vám samozřejmě nacionále majitele účtu neprozradí.

Jediná naděje je jít na Policii a nahlásit, ale asi s tím budete mít spoustu problémů.

Osobně bych se asi dle moudrosti "chybami se človk učí, jenom to školné bývá drahé" poučil pro příště...

michal958*
hodnocení

2x

nevím jaký z toho budete mít problém, ale zašel bych na policii podat trestní oznámení za podvod.podle čísla učtu si už dotyčného vyhledají. ale jelikoš se jednalo o 1600 kč tak to nejspíše bude řešeno jako přestupek.

hodnocení

2x

Kupovat u nás léky na předpis skrze net bez předpisu je defakto trestný čin..takže jo..šup na policii s tím oni vám určo pomůžou..

atreus*

Můžete prosím uvést, o jaký trestný čin se jedná?

hm*
hodnocení

0x

Tohle jsi sem už před časem psala, ne?

senka
hodnocení

Ano psala , ale nedostala jsem odpověd po které toužím. Jinak zatím děkuji , Asi to nechám plavat a smířím se stím.

hodnocení

0x

zřejmě nemáte obchodního ducha... nebo jste to lehce překombinovala...

nemusíte přece věšet policajtům na nos, jaké zboží jste od něj chtěla... prostě jste si něco objednala a on Vám zaplacené zboží neposlal... svedete to na vitamínové přípravky na hubnutí...

ovšem na to, aby policie případně zjišťovala majitele účtu, bude třeba asi podat to oznámení... a 1600 není suma horibilní...

senka
hodnocení

Takže trestní oznámení jde podat jenom nad 5000 kč?

fiodnet

V podstatě ano, ale to máte jedno. Prostě osud svedl dohromady dva lidi, kteří vědomě porušují zákon. A ten jeden "vydrbal" s tím druhým. Klasický námět na komedii. Když se ten "hloupější" ještě navíc chce domáhat práva prostřednictvím policie a soudů, pak to je k popukání.

atreus*
hodnocení

0x

Ovšem Vy jste nemusela být jedinou poškozenou - takže potom by to již trestný čin byl.

Myslím si, že vy z toho problém mít nemusíte (není zákaz nakupování léků přes internet, nýbrž zákaz prodeje)

hodnocení

0x

To máte asi smůlu. Vy osobně nezjistíte vůbec nic. Pokud to nahlásíte plicii, Vám se pravděpodobně nic nestane, ale policie se určitě nepřetrhne a na výsledek budete čekat dlóóóuho (pokud se ho vůbec dočkáte). Myslím, že to nestojí za tu námahu a starosti. Na tohle tihle podvodníci spoléhají. Jediná šance je, že byste sehnala několik dalších podvedených a podala s nimi hromadé oznámení (aby byla částka vyšší). Pak se (pokud podvodníky za pár let odsoudí) postavíte do fronty a budete čekat, až na Vás s vracením peněz přijde řada. Neví, jak Vy, ale já bych tu částku asi radši odepsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]