Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponožky v sandálech k dlouhým kalhotám?

Od: plechacek* odpovědí: 37 změna:

Zdravím. Chtěl bych znát Vaše názory na černé ponožky v černých sandálech k černým kalhotám. Myslíte si, že je to hodně nevhodné?Díky

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nedovedu si představit, že bych do sandál, či do pantoflí bez ponožek...

Uplaval bych potem...

Pantofle i na horské tůry... cukrar.rajce.idnes.cz/...

Milane máš bod, přesně moje slova. V pantoflích bez ponožek? To je normálně na prokurátora.

hodnocení

4x

Tedy pánové a dámy, sandály byly vymyšleny proto, aby nožka s prstíky "dýchala" sveží vzduch. Ponožka zase proto, aby zahřála. Takže když si natáhnu sandály, nevezmu si ponožky. A co to takhle vyřešit nějakou lehkou, prodyšnou, sportovní obuví, kde "nečumí" ani prsty, ani pata. Tam si ponožky vezměte. Ano, je také jasné, že co je komu do toho! Když chci nosit ponožky do sandálů, je to moje věc, ale pak nechápu dotaz. Tázající má určitě dilema. Ponožka, versus sandál! *smich* Takže jsme se všichni chytli. Je to asi tak, jakoby si slečna oblékla punčocháče do páskových, subtilních střevíčků. Je to jednoduše z módního hlediska neestetické a také dost nehezké. Ale potkávám jich takto "přiobutých", dost. Pokud jste mezi svými, a těm nevadí, co máte na nohou, je to jedno, ale pokud takto obut půjdete na párty, kde se budou pohybovat světaznalé celebrity, je to fo "fo-pas", neboli špatný krok. Tak, a teď jsem to zřejmě "vyřešila". *smich* Ahoj všem, Vaše Suzy.

georges*

Ale zas ponožky v sandálech mají tu výhodu v zahraničí, že podle toho poznáte, že dotyčný je z Česka.

Jinak je to stejné jako bych si vzal pod plavky podvlíkačky nebo punčocháče, aby mi nebyla zima.

krkovicka*
A co Němci?Taky je poznáte hned.Jo Šaty dělaj člověka!
georges*

No ještě možná ti taky. Hlavně Bavoráci. Ale ti nosí teplý podkolenky. Ke koženejm kraťasům.

doplněno 26.07.11 19:34:

A klobouk.

pod plavky podvlíkačky... a proč ne, je to Vaše věc. Co je komu do toho? Jestli Vám to vyhovuje...;)

reeve*
hodnocení

2x

Je zábavné sledovat, jak se diskuse na toto "výbušné" téma v průběhu let mění. Ještě před pár lety by byl podobný dotaz rozprášen a ponožky v sandálech označeny za horší zločin než pedofilní bestiální vražda s genocidou dohromady.

Doba se však stává čím dál více šílenou, už si pomalu zvykáme i na příslovečného koně senátorem, takže mimoděk začínáme cítit, že kvůli fuseklím v sandálech asi není nutné plýtvat adrenalinem.

Mimochodem, kdesi jsem četl, že ono (logicky nesmyslné) "pravidlo slušného odívání" má svůj původ v nacistickém Německu. Když zemi zaplavily pochodující hordy v černých botách a bílých podkolenkách, mladí němečtí intelektuálové prý z recese začali nosit stejné podkolenky k sandálům, které v té době byly vnímány pouze jako podřadné přezutí na koupaliště nebo na zahradu. Protože se recesistický protest mezi německým studentstvem začal až příliš rozmáhat, nacistická propaganda využila svého vlivu na vydavatele tehdejších módních časopisů, a ti pak začali šířit tezi, že nošení podkolenek (či ponožek) k sandálům je projevem buranského nevkusu. Po válce toto "společenské pravidlo" zůstalo v myslích lidí natolik zakořeněné, že si už nikdo neuvědomoval jeho původní kontext.

Neví někdo o této (či jiné) teorii původu "ponožkového faux-pas" něco bližšího?

Velice interesantní informace. Se non e vero, e ben trovato!

No vida, já si myslel, že se v čechách pořád ještě mluví česky.*sok*

martin70

@Reeve: Zajímavá informace, ovšem stále mi vrtalo hlavou, proč toto společenské pravidlo zůstalo těžce zakořeněné pouze v Čechách, nikde jinde. Proč jsou díky tomu spolehlivě identifikováni jenom a jedině Češi? :oD
Zjišťoval jsem dál, a nedávno jsem narazil jsem na jiné vysvětlení, podle mého mnohem logičtější. Jen mi ho zatím nikdo nepotvrdil. Je to už sedmdesát let stará historie a já sám moc pamětníků té doby neznám.

Někdy v padesátých letech(?), proběhla jakási komunistická kampaň a všichni museli začít povinně kupovat české výrobky. Mezi ty výrobky patřily mimo jiné i české ponožky a pokud tehdy komunisti někoho načapali v sandálech bez ponožek, dostal pozvánku před komisi a hrozil mu za to vážný postih. Dospělo to prý tak daleko, že všichni demostrativně nosili v sandálech ponožky, aby mohli prokázat, že používají české výrobky.
To, že tento celosvětově odsuzovaný "zlozvyk" má něco do sebe, že na něm je něco praktického, dokazuje to, že je dnes v Čechách běžný. I po sedmdesálti letech! Zatímco jinde neměli ani odvahu to zkusit, aby jim svět nesmál, my museli... ;o)

georges*
hodnocení

2x

Asi takhle:

silhavy.blog.idnes.cz/...

nebo

cerne-ponozky.cz/...

Vždyť je to krásný a vkusný, že

Ponožky v sandálech k dlouhým kalhotám?

eulalie*
hodnocení

1x

Nic na tom špatného není. My taky chodíme v sandálech v ponožkách. No a co? Na boso je mi to protivné, a co si o tom myslí módní policie je mi opravdu šumafuk.

barbakan*
hodnocení

0x

Zrovna tak chodím i já a manželka kupodivu není proti! Tak že to je vhodné!*smich*

hodnocení

0x

osobně na tom nevidím nic špatného a sám si beru občas šortky, sandály a ponožky.. Je mi celkem fuk co si myslí ostatní.

hodnocení

0x

Městská mládež to oznčí jako "epic fail" ..a ale pokud je dotyčnému jedno co si o něm myslí okolí tak si může vzít i pláštěnku..

krkovicka*
hodnocení

0x
Nic na tom není.Je to i hygienicky a starost o pedikuru nemáte.

hodnocení

0x

No ono to podle zákonů etikety zrovna není, ale pokud tak nejdete na ples v opeře, myslím, že je to každému jedno.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, sandály a ponožky ať už jakékoli jsou nevhodné. Jinak platí to co napsal Hangár, oblečte si to co se Vám hodí.

bender*

nevhodne podle nejakyho pitomyho modniho casaku? nebo proc nevhodne, to bych rad vedel...

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud to nejsou bile sandaly a kalhoty jsou opradu dlouhe, proc ne:) Osobne se mi nelibi, nicmene beru v potaz argument, ze pak sandaly tolik nesmrdi:)

krkovicka*
Do sandalu je nutnost mít ponožky!Dnešní modní manýry tomu však netíží.Tak stejně bych zulíbala ruce tomu co vyrobil sportovní ponožky kotníčkové.Už je nemusím natahovat až ke kolenům.
martinaa*

Jooo neni nic horsiho, nez cerne sandaly, do toho zarive bile silne ponozky natazenedo puli lytek, a plandave kratasy. To je humus, ne nutnost:D:D

A co je komu do toho...

martinaa*

To same, proc jsou zeny nuceny k tomu, aby chodily s oholenyma nohama, oholenym podpazim, upravenymi nehty atd:)

Podrizovani se diktatu okoli je pouze znamka nizkeho sebevedomi.

martinaa*

:D:D Tak to je veta do pranice, obzvlast v dnesnim svete:D Zkuste to nekdy mezi lidmi rici treba u piva, jak mezi zenami, tak mezi muzi.

doplněno 06.08.11 11:27:

A uz vidim, jak zahorite touhou ke slecne s cernymi chlupy na nohou, s okousanymi nehty a neoholenym podpazim...:D

Tak ne že by se mi to líbilo, ale popravdě znám i horší věci.

krkovicka*
hodnocení

0x
Pánové neblázněte,to chcete chodit na boso?I když ve starověkém Římě se takto chodilo... ;)

Proč ne? Pokud mám keaťasy, půjdu naboso. K dlouhým kalhotám si klidně vezmu nenápadné ponožky.

doplněno 20.06.11 08:53:

Taky ovšem záleží na počasí. Když zmoknu v sandálech naboso, nic moc se neděje. Naopak ponožky, nycucané vodou jsou úžasný zážitek*smich*.

aldebra
26.07.11 10:39
hodnocení

0x

Hrůza,,,,

fran
hodnocení

0x

Naprostá městská elegance.

Proč: Znáte pražskou stanici metra Můstek? Tam tam to v letních měsících páchne nohama. Děsivé, hrůzné, jdou na člověka mdloby.. Postavila bych k turniketu revizory a kontrolovali by tam české sandály s ponožkama. Bez - běž si je sehnat nebo zákaz vstupu, když nemáš vychování. Bez rozdílu pohlaví, ale trochu možná skoro. Vedro a město je něco jiného než brouzdání mírným větříkem mimo města, tam se ventilovat dá.

lidus*
hodnocení

0x

Rovněž si neumím představit, že bych si já nebo manžel nedala do sandálů ponožky, jen volíme kotníkové a v barvě co se hodí. Manžel chodí v obleku a i když má k němu v létě klavalitní sandály tak bez ponožek by to přece jen bylo komické.

buss
hodnocení

0x

Ať si každý chodí jak chce, když hledí na to, co si kdo o něm řekne, ať se chová podle toho stáda (za běžných okolností).

streep*
hodnocení

0x

Ponožky jsou vlastně spodní prádlo, takže je zásadně neukazujeme, že? Když ponožky, tak do plných bot. Přijdeme-li někam na návštěvu, taky se běžně nesvlékáme do spodního prádla. Není načase, abychom i ty zouvací manýry, my Češi, už konečně odbourali?

streepe, toto Váš názor, nebo jste to někde četl?
"Ponožky jsou vlastně spodní prádlo"

streep*
hodnocení

0x

Ještě k ponožkám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]