Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, tak už zase žádám o radu... s přítelem máme krásný vztah, ale trápí mne jedna věc, která mi dnes kazí celý večer. Přítel má občas nějaký významnější úspěch či neúspěch a já se to většinou dozvím až za nějaký čas a ještě náhodou. Tuším, že pro něj toto není tak důležité jako pro mě, ale partneři by si měli sdělovat své zážitky, úspěchy a prohry...
Dnes jsem se opět náhodou dozvěděla, že úspěšně odmaturoval. Ví to všichni v jeho okolí prostřednictvám sociální sítě. Já se to dozvěděla dnes a upřímně nějak si nedokážu v hlavě sesumírovat, proč mi třeba nenapsal či mi to nezavolal. Prý to mělo pro mě být překvapení - proč je to tedy na veřejné síti, kam mohu kdykoli přijít? Cítím se jako kdyby podvedená, jsem zmatená a hodně zklamaná. Co si o tom mám myslet?
Martino, já nevím. Za prvé bych věřila tomu, že chtěl překvapit. Kdybych na to náhodou přišla, dělala bych tajemnou a vůbec bych si nepřipadala podvedená. Ale upřímně? U nás by se tohle nemohlo stát, protože já bych byla jedna z prvních, kdo by zvědavě volal hned po matuře. "Jak to dopadlo?"
To ja bych byla taky, jenze ono nebylo jasne, kdy jim sdeli vysledky, melo to byt do 14 dnu, pak zase do 20 dnu, tak jsme vyckavali... kdyby me chtel prekvapit, na facebooku by to nemelo byt, ne? Takhle jsem si to mohla kdykoli precist. Ale asi mate pravdu, on je moc hodny a zrejme me chtel prekvapit..
Martino, nekažte si radost. A když už to víte, tak místo té nervozity bych já osobně zaběhla do obchodu, koupila pořádný flák masa, zeleninku, lahev drahého vína, svíčky a fofrem udělala luxusní večeři. Jakože ahoj lásko, já už to vím a gratulacééééé.
martinaa- já bych vyčkala a on by se jistě svěřil. V naší rodině je zvykem si úspěchy i neúspěchy říkat, pochválit toho druhého když se mu něco povede, ovšem zeť je z toho nervozní u nich se totiž nikdo na nic neptá, jakoby to všem bylo šumafuk.
Kdyz se mi povede zkouska nebo podobne, vzdycky je prvni, kdo se to dozvi... tak jsem myslela, ze tomu bude i opacne...
Martino, já sice občas hledám recept na štěstí, ale spokojení tak nějak jsme. Buďte ráda za rozdíly ve vás dvou, co jednomu chybí, druhému přebývá a dohromady jste rovnovážný celek. Jako jing a jang. Udělejte si z domova oázu klidu, když už venku to stojí většinou za houbeles. Ať se máte kam chodit schovat, uklidnit. To je to, co nikde jinde nenajdete. Tomu já říkám domov. A je fuk, jestli máte pračku typ valcha, nebo luxusní byt. Štěstí dělají lidi a ne majetek. Když mě ten můj s něčím naštve, odcházím do kuchyně a tam něco kuchtím. Nebo drbu linku.
On ví, že jestli tam v tu chvíli vleze mě uklidnit, schytá to. Proto tam nejde a já čekám, kdy přijde, protože chci, aby to schytal.
Pak jsou dvě možnosti. Buď budu vytočená, že nepřišel, nebo se za chvíli zasměju sama sobě, jak jsem praštěná. A těch rozdílů mezi námi je, no jéje. On pohodář, já aktivista. On je mlčenlivý, já brebta. On průšvihy žehlí, já je dělám.
A asi to tak má být. Chlapa můžete vychovat, ale nikdy ne změnit. Však, on Vás taky ne.
Martino, Váš přítel je jiný než Vy. Sama říkáte, že se jeho úspěchy a neúspěchy dovídáte náhodou, tak proč Vás to překvapilo? Chápu, že jste za něj bojovala ohledně maturit, tak jste zřejmě čekala, že hned Vám tu novinu sdělí. Myslím si, že to chtěl udělat, ale není tak spontání, jako Vy. Důležité je, že odmaturoval, teď to spolu oslavte a je to. - stařenka
Stále víc se podivuji nad rozdíly mezi mužským a ženským světem. Také se mi stane, že své drahé polovičce něco neřeknu, a pak je mi to vyčítáno.U mužů je to jinak, nejde o to, že by jí to nechtěl říci, ale buď to považuje za nedůležité, a nebo ho to prostě nenapadne.Takže nějaké rozčilování je zbytečné, nebyl to úmysl. Příklad: Je parta mužů, celý den spolu pracují. Všchni ví,(od svých žen) ,že jeden z nich má doma hádky a vypadá to na rozvod. Nikoho ani nenapadne se ho na to přímo zeptat-pokud o tom nebude mluvit sám, ostatní to neřeší. Večer se ženy podiví, že se za celý den o tom v partě ani nemluvilo-takže se nic nového nedozví.-Mužský a ženský svět je prostě jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.