Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právo při podvodu - brigáda

Od: ledvina odpovědí: 5 změna:

Takže jsem opět narazila na podvod (zřejmě), týká se brigády Promofest na léto 2011 a posílalo se tam 120,- Kč s tím, že je nám vrátí, aby měli jistotu, že na akce dorazíme. Jelikož celá brigáda zněla fakt parádně, peníze jsem poslala a na FB teď zjistila, že je nás víc, komu se doposud (a už je to 14 dní), neozvali. Dozvěděli jsme se tam také, že ale některé lidi nevybrali, čili je zvláštní, že se neozvali všem. Zajímalo by mě, jaké máme v tomto ohledu práva, protože já v žádném případě nebudu živit takové kretény, i kdyby šlo jen o pár korun!

Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cibuk*
hodnocení

0x

Nejlépe zajít přímo na adresu a poptat se osobně.Jinak jaká máte práva, tak to by vám poradil kvalitně odborník,ale to by vás stálo mnohem více než těch 120,- A nebo se vám ještě ozvou 14dní není zase tak dlouhá doba a peníze vám třeba vrátí.

hodnocení

0x

Obávám se spíš, že neozvou a nevrátí. Že to je jen další banda, podobná Denisu Vinčekovi z Ostravy a dalším jemu podobným. Nachytat hejly, zinkasovat - a ticho po pěšině. Vaše chyba, na podobné nabídky si máte pokaždé nejdříve najít hodnocení na netu. Teď to chce je bombardovat, nejlépe telefonicky, na mail či dopis nemusejí odpovědět. Je možné, že je znechutíte a aby nemuseli poslouchat Vaše lamentace, vrátí peníze. Spíš si ale myslím, že je budete muset oželet, protože, jak se trefně říká: Za blbost se platí. *bzum* Jaga.

erikch*

obecně-lidi uvědomte si už konečně prosím,že posílat jakoukoli platbu(byť i zcela minimální-jako oněch 120 kaček) předem prostě v ČR nelze...! Do práce,brigády "investuji" čas,snahu,tvůrčí invenci,výkon apod.ale nikdy peníze(samozřejmě něco jiného je podnikání)-ty očekávám a snažím se je vydělat a ne abych je někam jen tak zaslal... Dokud se budou v čechách lidé "chytat" na takové nabídky typu-"... bla bla bla...,ale pošlete předem...,-Kč", coby "aktivační,autorizační,evidenční ..."a já nevím jaký poplatek,tak to budou oni vyčůránci pořád zkoušet dál a dál...,bohužel vědí,že uspějí a vyplatí se jim to...I přes neustálou medializaci podobných případů-je to prostě smutný a stále se opakující příběh v lehkých obměnách ,spoléhající na naivitu(jak vidno-bohužel správně...) české populace...

martinaa*

Nemam co dodat... resi se zde stale dokola, ze posilat penize predem kamkoli je nesmysl, ale je to marny, je to marny, je to...marny.

meryann
hodnocení

0x

No, tak to je výborné. Na tuto brigádu jsem taky s kamarádkou psala *bum*a 120,- korun v háji, je pravda, že lepší takovýmto předběžným posíláním peněz nevěřit. Co s tím teď naděláme

*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]