Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpuštěná antibiotika - vadí to?

Od: tedysek* odpovědí: 9 změna:

Zdrawím, chtěla bych se zeptat. Dnes ráno jsem byla na ušním a tam mi paní doktorka řela, že mám zánět středního ucha a něco se klube v krku, naordinovala mi antibiotika, jenže jak jsem po otevření krabičky a pokusu o spolknutí zjistila, že to spolknout nejde. Zvednul se mi akorát několikrát žaludek ale prášek do krku jít nechtěl. Nakonec jsem ho rozmáčkla dvěma lžícema a potom spolkla, byla to sice pachuť ale jinak to do mě nešlo. Myslíte si že to sníží účinek těch antibiotik? Hledala jsem na internetu ale nikde nic. Prosím o radu .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Tedýsku, spolknout se dá i dost veliký prášek. To je jenom nějaká psychická zábrana. Účinek to asi nesníží, ale ta chuť musí být dosti hnusná. Chce to dát ho co nejdál na jazyk a hodně zapíjet. A když by to opravdu nešlo, tak bych ho zkusila jenom na půlky. Zkus to znovu a jakmile se ti to povede, máš vyhráno. Tak držím palce! *mala*

tedysek*
hodnocení

Ano bude to asi jen ta psychická zábrana, mám na to ještě dvacet pokusů to zvládnout, pokud mi paní doktorka nenapíše další várku. Děkuji za Vaší reakci ;)

ar*
hodnocení

2x

To že se prášky rozdrtí, jejich účinek nesníží. Když to jinak nejde tak klidně prášky mačkej a zapít něčím co pachuť "přehluší".Hlavně dodržovat braní léků.

Jinak přeji úspěšnou léčbu, zánět stř, ucha mám za sebou 3x a vím co je to za bolest, když se to včas nepodchytí a neberou se léky.

doplněno 16.06.11 21:15:

I tobě příjemný večer v rámci možností. Jen tak mimo mísu. Dnes je opravdu většina léků v tabletách, ale v počátcích antibotik to nebyly tablety, ale opravdu jen prášek. Od toho taky ten "název" prášek.

tedysek*
hodnocení

Alespoň jedna dobrá zpráva, že to jejich účinek nesníží. Dnes se mi na tu pachuť podařilo vypít půl litru vody a půl litru čaje a už je to dobrý :)

Děkuji jinak za vaši odpověď a pokusím se to mít co nejrychleji a nejúčiněji za sebou, naštěstí už vím co jak, už jsem si ho taky jednou zažila. Přeju hezký zbytek večera ;)

marenka*

Tedýsku, malý fígl. Připrav si ten prášek, vodu na zapití. Nadechni se, zacpi si nos a ten prášek šup do pusy a rychle zapít. Pořád ten nos drž, dokud to nezapiješ. Tu pachuť ucítíš méně. ;)

Případně se dětem buď celá tabletka, nebo tedy nadrcený prášek přimíchá do ovocné přesnídávky (nebo jiné kaše), aby neviděli, co baští ;)

marenka*

Jo, jo... A pejskům do salámu, nebo do sýra, nebo do pasty z tuňáka. ;) Spolknou a nevědí o ničem, ještě si řeknou o přídavek. *frajer*

ar*

A rybičkám se drtí ve hmoždíři, právě tady drtím Entizol *smich*

cocinkamichalka*

Náš Štaflík bere léky na klouby v salámu - a už několikrát se mu ten prášek podařilo ze salámu vyoperovat! Potvora! :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]