Nejste přihlášen/a.
Zdrawím, chtěla bych se zeptat. Dnes ráno jsem byla na ušním a tam mi paní doktorka řela, že mám zánět středního ucha a něco se klube v krku, naordinovala mi antibiotika, jenže jak jsem po otevření krabičky a pokusu o spolknutí zjistila, že to spolknout nejde. Zvednul se mi akorát několikrát žaludek ale prášek do krku jít nechtěl. Nakonec jsem ho rozmáčkla dvěma lžícema a potom spolkla, byla to sice pachuť ale jinak to do mě nešlo. Myslíte si že to sníží účinek těch antibiotik? Hledala jsem na internetu ale nikde nic. Prosím o radu .
Tedýsku, spolknout se dá i dost veliký prášek. To je jenom nějaká psychická zábrana. Účinek to asi nesníží, ale ta chuť musí být dosti hnusná. Chce to dát ho co nejdál na jazyk a hodně zapíjet. A když by to opravdu nešlo, tak bych ho zkusila jenom na půlky. Zkus to znovu a jakmile se ti to povede, máš vyhráno. Tak držím palce!
To že se prášky rozdrtí, jejich účinek nesníží. Když to jinak nejde tak klidně prášky mačkej a zapít něčím co pachuť "přehluší".Hlavně dodržovat braní léků.
Jinak přeji úspěšnou léčbu, zánět stř, ucha mám za sebou 3x a vím co je to za bolest, když se to včas nepodchytí a neberou se léky.
doplněno 16.06.11 21:15:I tobě příjemný večer v rámci možností. Jen tak mimo mísu. Dnes je opravdu většina léků v tabletách, ale v počátcích antibotik to nebyly tablety, ale opravdu jen prášek. Od toho taky ten "název" prášek.
Alespoň jedna dobrá zpráva, že to jejich účinek nesníží. Dnes se mi na tu pachuť podařilo vypít půl litru vody a půl litru čaje a už je to dobrý
Děkuji jinak za vaši odpověď a pokusím se to mít co nejrychleji a nejúčiněji za sebou, naštěstí už vím co jak, už jsem si ho taky jednou zažila. Přeju hezký zbytek večera
Tedýsku, malý fígl. Připrav si ten prášek, vodu na zapití. Nadechni se, zacpi si nos a ten prášek šup do pusy a rychle zapít. Pořád ten nos drž, dokud to nezapiješ. Tu pachuť ucítíš méně.
Případně se dětem buď celá tabletka, nebo tedy nadrcený prášek přimíchá do ovocné přesnídávky (nebo jiné kaše), aby neviděli, co baští
Jo, jo... A pejskům do salámu, nebo do sýra, nebo do pasty z tuňáka. Spolknou a nevědí o ničem, ještě si řeknou o přídavek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.