Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vitaminy po tepelne uprave?

Od: juglans® odpovědí: 5 změna:

Dobry den,zajimalo by me,jestli nejake vitaminy po tepelne uprave zmizi uplne a ty co zbydou a jake a kolik se snizi.?Nemuzu totiz z duvodu nemoci jist sirovou zeleninu ani ovoce,hruza a des,protoze mi hrozne chybi,drive obsahovali vetsinu v mem jidelnicku.Nyni jsem rada,kdyz pozru varenou zeleninu a co se tyka ovoce,tak mi nedela dobre ani tepelne zpracovane.Vitaminove tablety,nehrozi,abych spolkla,take to nejde.Tak trosku panikarim,z ceho budu mit vyzivu,uz to trva od zimy,mam 4 deti a 2 jeste male.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

3x

No, je to tak, v podstatě jen vitamín C se dá sehnat jen ze zeleniny a ovoce. Info o vitamínech třeba tady: cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADny

Je tam i rozdělení, které vitamíny jsou rozpustné ve vodě a které jen v tuku. Jinak ohledně přípravy zeleniny je pak docela asi i logické, že skoro nejmíň vitamínů se ztratí přípravou v páře. Jinak zrovna o vitamínu C je tady dspace.knihovna.u/... opravdu pěkná práce, člověk se dozví zajímavé věci.

hodnocení

Take dekuji a jdu na odkaz

hodnocení

2x

No nejvíc mizí c-vitamin, ale ani ten nezmizí úplně. Co džusy s vitaminem? Hodně vitaminu c obsahuje šípek, čaj z něj se běžně také vaří. i v něm něco (málo) zůstane; lepší asi bude macerace, zkuste se podívat na ireceptar.cz/... nebo na jakuvarit.cz/...

hodnocení

To je prave,ze dzusy take nemuzu,piji vodu a nekdy snesu zeleny caj.zapomela jsem,jedine muzu banany,ale ty toho C asi moc nemaji.Dik,mrknu na odkaz.

hodnocení

Dnes jsem se mi podarilo vypit sirovou stavu z cervene repy.vim,ze je moc zdrava a zaplat panbu,ze me nic nedela a muzu ji na rozdil od jinych zeleninovych stav pit.Napr. zelna mi nesla,skoda.Jen nemuzu nikde najit presne hodnoty kolik obsahuje repa vitaminu C,asi bych s jejim pouzivanim nepokryla opravdovou potrebu na den.normalni je pry prijem asi 60mg vitaminu C,ale u me by muselo byt nejmin 100mg na moje neduhy.mrkvova stava take nevadi.Jen nevim tedy kolik musim denne stavy vypit.Jim jenom varenou zeleninu,denne polevku.bude mi to stacit,poradi mi jeste nekdo?dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]