Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jedeme s manželkou na dovolenou a zrovna na ten termín jí vychází menstruace. Poradí někdo, jak bezpečně a zdravotně nezávadně posunout menstruaci o týden?
Bere manželka hormonální antikoncepci? Pak stačí začít s dalším platíčkem a vynechat sedmidenní pauzu, můžou se občas bez rizika brát dva cykly za sebou - menstruace se prostě nedostaví. Pokud HA nebere, ať si zajde na gynekologii a nechá si napsat léky na oddálení menstruace. Chce to ale začít brát několik (2-3) týdnů před očekávaným nástupem menstruace.
Ať si manželka dojde ke gynekologovi a nechá si předepsat Norethisteron nebo Orgametril. Začíná se to brát dva/tři dny před menstruací, 2x denně - ráno a večer. Po dovolené to brát přestane a do tří dnů bude menstruovat Mně po tom občas bolí břicho, ale pokud manželka nemá bolesti při menstruaci, nemělo by jí to dělat problémy.
Souhlasím naprosto s odpovědí Tamary. Brát ty léky, dokud je beru, nic. Poslední den dovolené už vysadit a třetí den je vše zase tak, jak má. Použila jsem to kdysi asi 2 x na Sázavě /spartanské podmínky, kadibudky, hygiena v řece.../, moc mi pomohlo, že něco takového je. Musel mi to ale napsat můj gynekolog, volně prodejné to není. Pěknou dovolenou bez!
Jenom se divím, šamane, proč dáváte tento dotaz Vy, proč se o ryze dámský problém nezajímá a neřeší jej Vaše manželka, předpokládám, že je plnoletá a svéprávná. Já už tyto problémy nemám, ale děda by je za mě určitě neřešil a ani bych to nechtěla. Jaga.
bábinko, já kdybych měl jet na dovolenou do juhošky a věděl dopředu, že si na dovolené ani nevrznu, tak bych taky za tu svoji vílu zkoušel vše možné... možná, že šaman je aktivnější v rodině, nebo manželka o poradně neví a nebo neví o možnostech oddálení...
šamane, vyber flintu ze žita a honem s manželkou na gynekologii... dnes je čtvrtek, do příští soboty daleko... ale co nejdřív na gyndu, co když má doktor/ka příští týden dovolenou... co můžeš udělat dnes, neodkládej...
nikdy není pozdě!
doplněno 16.06.11 06:38:jo, a po návratu DEJ VĚDĚT!
i naše polovičky jezdí na dovolenou a tady na poradně se mohou dozvědět, co a jak a kdy a vůbec s tímto problémem!
Já sama menstruaci vůbec neoddaluji od té doby, co používám menstruační kalíšek. Prostě si kalíšek vezmu i na dovolenou. Skoro před dvěma lety jsem na toto téma napsala článek, jak jsem menstruaci prožila u moře s kalíškem a báječně jsem si to užila.
Třeba to ženu bude inspirovat Přeji hezkou dovolenou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.