Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zplnomocnění k prodeji bytu

Od: krtek23 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

budu delší dobu mimo čr a chtěl bych zplnomocnit rodiče k prodeji mého bytu. Co všechno je třeba do plné moci uvést? Jak zajistit aby se za mě mohli i podepisovat? Někde jsem četl že je třeba zvláštní plná moc pouze na podpisování. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Stačí zplomocnit třeba jenom jednoho z rodičů. Na plné moci uvést osobní údaje obou stran, přesně vypsat k čemu ho zplomocňujete - např. k prodeji bytu . . . . . . . . přesně uvést identifikaci bytu, k podpisu kupní smlouvy, vkladu do KN a k vyřízení formalit na FÚ včetně přiznání k dani z převodu nemovitosti. Dole ověření podpisů obou stran a doložka, že otec nebo matka plnou moc přijímá. Samozřejmě datum.

doplněno 14.06.11 20:05:

Zde máte vzor plné moci i s informacemi:

zbynekmlcoch.cz/...

doplněno 14.06.11 20:07:

A zde ještě jedna: plna-moc.cz/...

doplněno 14.06.11 20:19:

Ještě jsem koukla na naší plnou moc a pokud by se byt prodával na hypotéku, předcházela i zástavní smlouva. Tak by bylo dobré i toto do plné moci poznamenat, aby se celý prodej nezadrhnul na této smlouvě. Viz dále:

- k podpisu zástávní smlouvy s bankovním domem . . . . . . . . .

- k podpisu návrhu na vklad zástavní smlouvy do katastru nemovitostí

A ještě jsme měli na plných mocí poznamenáno od jednotlivých dědiců, na jaké číslo účtu bude částka z prodeje poukázána. Aby to bylo jednoznačné.

trim

Žádná doložka, že zmocněnec plnou moc přijímá do plné moci nepatří!

krtek23
hodnocení

takže jsem to sesmolil, mohl by to prosím někdo zkontrolovat? snad ta věta ohledně toho katastru není zbytečná, jelikož prodej nemovitosti vždy doprovází vklad práv na KN. jinak je pravda ze v obcanskem zakoniku nikde neni veta o tom, ze zmocnenci musi plnou moc prijmout, ale pro jistotu jsem to tam napsal, snad to na platnost nema vliv.Plná mocJá, níže podepsaný NarozenBytem trvale: z m o c ň u j iPana NarozenéhoBytem trvale: aPaní NarozenouBytem trvale: Aby za mě společně jednali ve věci prodeje:tab-stops:list 39.0pt">mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·bytové jednotky tab-stops:list 39.0pt">mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·příslušného spoluvlastnického podílu o velikosti tab-stops:list 39.0pt">mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·spoluvlastnického podílu o velikosti tab-stops:list 39.0pt">mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·příslušného spoluvlastnického podílu a to se všemi součástmi a příslušenstvím, dále společně jen jako "bytová jednotka"Dále je tímto zmocňuji aby za mě společně jednali ve veškerých věcech spojených s touto bytovou jednotkou při jednání před příslušným katastrálním úřadem a zároveň je zmocňuji k podepisování veškerých dokumentů s tím spojených.Ve , dne ......ZmocnitelPlnou moc přijímám.Ve , dne ......ZmocněnecVe , dne ......Zmocněnec

buss
hodnocení

0x

Vypsat co může zplnomocněný dělat, čeho se PM týká a nejlépe si ji za pár kaček nechat ověřit na obci.

pravnik*
hodnocení

0x

Rozmyslete si, zda zmocníte jen jednoho z rodičů, nebo oba. Pokud byste zmocnil oba, musíte do PM uvést, zda mohou jednat každý zvlášť, nebo společně.

Doporučuji, aby PM byla co nejkonkrétnější, aby později nedošlo k "divení" nad výší sjednané kupní ceny, způsobu její úhrady apod.

krtek23
hodnocení

dekuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]