Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu delší dobu mimo čr a chtěl bych zplnomocnit rodiče k prodeji mého bytu. Co všechno je třeba do plné moci uvést? Jak zajistit aby se za mě mohli i podepisovat? Někde jsem četl že je třeba zvláštní plná moc pouze na podpisování. Děkuji.
Stačí zplomocnit třeba jenom jednoho z rodičů. Na plné moci uvést osobní údaje obou stran, přesně vypsat k čemu ho zplomocňujete - např. k prodeji bytu . . . . . . . . přesně uvést identifikaci bytu, k podpisu kupní smlouvy, vkladu do KN a k vyřízení formalit na FÚ včetně přiznání k dani z převodu nemovitosti. Dole ověření podpisů obou stran a doložka, že otec nebo matka plnou moc přijímá. Samozřejmě datum.
doplněno 14.06.11 20:05:Zde máte vzor plné moci i s informacemi:
doplněno 14.06.11 20:07:A zde ještě jedna: plna-moc.cz/...
doplněno 14.06.11 20:19:Ještě jsem koukla na naší plnou moc a pokud by se byt prodával na hypotéku, předcházela i zástavní smlouva. Tak by bylo dobré i toto do plné moci poznamenat, aby se celý prodej nezadrhnul na této smlouvě. Viz dále:
- k podpisu zástávní smlouvy s bankovním domem . . . . . . . . .
- k podpisu návrhu na vklad zástavní smlouvy do katastru nemovitostí
A ještě jsme měli na plných mocí poznamenáno od jednotlivých dědiců, na jaké číslo účtu bude částka z prodeje poukázána. Aby to bylo jednoznačné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.