Nejste přihlášen/a.
Digitální zrcadlovka, dálková spoušť, stativ, skupina tří lidí na trávníku. Chci teda nás vyfotit a snímek není zaostřen na postavy. Mám dát ostření manuální místo AF? Jak ale poznám před expozicí, kde přesně budu pak umístěná já, muž a dítě? Chceme něco jako skupinu v pohybu nebo ve skoku zachytit.
Steadyshot (což je totéž co stabilizace?) jsem vypnula.
Děkuji!
To je docela těžká otázka.
Koupila jste si zrcadlovku, ale nerozumíte jí...respektive základům fotografování.
Pokud máte fotoaparát na stativu, pak samozřejmě stabilizaci vypněte...nemá smysl.
Přepněte na MF a zaostřete ručně na místo (resp. na vzdálenost) kde se budete nacházet v době pořízení snímku.
Nejjednodušší je, když si prcek a Váš muž někam sedne...lehne...postaví..a nechají místo pro Vás..při kompozici s tím již musíte
počítat dopředu.
V pohybu a ve skoku se Vám bude samospouští fotografovat těžko...leda způsobem "pokus-omyl"...
S dálkovou spouští by to šlo o něco lépe, ale ideální samozřejmě je, když by to fotila čtvrtá nezúčastněná osoba..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.