Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
zajimalo by me jestli ma zamestnanec moznsot si ponechat sve sluzebni telefonni cislo pri ukonceni pracovniho pomeru, i pres nesouhlas zamestnavatele. Samozrejmosti je prechod smlouvy na zamestnance resp. noveho zamestnavatele. Dekuji Honza
Pokud s tím zaměstnavatel nebude souhlasit, pak nenalézám žádný důvod, který by byl na Vaší straně.
Telefon Vám předpokládám zaměstnavatel platitl, a číslo je JEHO...
Pokud si bude číslo chtít ponechat (což bych předpokládal), pak na něj nemáte sebemenší nárok.
Připadá mi to zcela logické.
Diky za zpravu, slysel jsem, ze pokud je zamestnanec zamestnan alespon 2 roky ma na ponechani cisla narok... jak vidim asi nema
Vemte to tak, že u spousty zaměstnavatelů, zejména těch větších, se telefonní čísla na regionální zástupce nemění...
Prostě jeden pracovník dá výpověď, nového na stejné místo přijmou...ale zákazníci si nemusí měnit číslo, protože je stále stejné, jen se změní jméno člověka kterému volají..
To je pro firmu velmi důležité.
Situace v praxi může vypadat i tak, že když jsem po třech letech dal telefon bývalému kolegovi (i s číslem), tak JEMU volalo pár MÝCH spolupracovníků i dva roky po změně čísla, a to i přesto, že jsem všem posílal mail i SMSky s novým číslem...a některým dokonce opakovaně.
To co nafasujete se po ukončení pracovního poměru vrací. Taky by se mi líbilo kdyby manželovi třeba za malý penízek odprodali služební auto, však s ním jezdil 5 let a benzín pro svou potřebu si platil. Telefon i s číslem už má někdo jiný a dokonce jeden kamarád hlásil, že mu volal a zvedla to ženská. Můžete se zkusit se zaměstnavatelem domluvit o odkoupení ale nedělá se to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.