Nejste přihlášen/a.
Zdravím,ve čtvrtek je stávka dopravy,když se nedostavím do práce,co se stane?díky
Objednejte si taxíka...a účtenku pošlete soudruhům odborářům.
Ovšem..oni Vám vysvětlí, že stávkují i za Vás...
S těmi soudruhy odboráři raději šetřit prosím. Jenom odboráři. Soudruzi a tajné příslušníci najdete jinde, ve firmách pěkně napakované.
Ne, nevím...a to si představte že dělám 12h denně...často i soboty a neděle...
Opakuji, ať si klidně stávkují, třeba celý rok.., ale jakmile budou blokovat silnice, nebo omezovat ostatní lidi co s nimi nesouhlasí, mají dostat pokutu stejnou, jako kdybych se postavil na silnici já a blokoval provoz...padni komu padni.
Mimochodem, Sobotka z levicoév CSSD podporující stávkující lid má výborný nápad jak se dostat z dluhů...zvýšit daně firmám..., a hádejte kdo na ty daně firmám bude muset vydělat...že by jejich zaměstnanci? A tomu budou stávkující tleskat? Pak asi moc rozumu nemají..
Ne..nezvládnu, protože tak nejpozději v 50 letech dostanu infarkt ze stresu, který je v mém povolání běžný.
Takže mi to tak jako tak může být jedno.
Víte ono těch povolání, kde se nedá dělat do 70 let je opravdu mnoho...a zdaleka nejen v dělnických profesích, proto mne fascinuje
že odoráři stále mluví jen o řidičích autobusů a tramvají.
Ale znovu opakuji, že stávka samotná mi nevadí..mají na ni právo, ať si stávkují jak často a jak dlouho chtějí, ale netuším jediný
důvod, proč by tím mělo být zasaženo spousta lidí, kteří se stávkou nesouhlasí (a na to snad mají také právo, že?)
No vidíte...ono žádný člověk nemůže vykonávat své zaměstnání do sedmdesáti a odboráři to uvádějí jen jako příklad, protože to každý moc dobře víme. Ono je vcelku jedno, jestli člověk půjde do důchodu v 70 nebo 90letech, jde o to, že když v padesáti přijde o práci, aby nemusel od státu nic čerpat a neměl ani na bydlení, protože je pro stát nadbytečný, stejně jako člověk nemocný. Makej dokud můžeš, pak už tě nepotřebujem! Takže jestli vás trápí to, že ve čtvrtek nebudete moct pracovat dvanáct hodin a schvalujete ty vládní deformy, nezbývá než říct, že jste se stal obětí režimu. A věřte mi, až vám dojde v práci dech a nebudete moct držet krok s mladými, zdravými a silnými, ten režim vám nic nevrátí!
Vládní reformy neschvaluji, protože se o žádné reformy nejedná, ale stejně tak neschvaluji tuto formu protestu. Chci mít pouze možnost vykonávat svoji práci, protože živí mě, moji rodinu a vytvoří mi i zabezpečení na stáří. Kdyby stát nefušoval do všeho možného, slušný a pilný člověk by se uživit dokázal. A flákači by holt šli pod most.
Jestli dovolíte malé vysvětlování prosím:
1.Tak já bych měla profese dvě: rentgen (zdravotnictví) a chemie. Obojí zdraví výhledově a různě nevratně poškodí, stres je samozřejmý. Ovšem stávkovat za mne musí ti, jejichž profese nějaký ten společenský hurhaj nadělá. Když vypnu rentgen a zašroubuji lahve s jedy a hořlavinami, celkem spíš prospěji životnímu prostředí a jiný to nezaznamená.
2.Podnikání se nejlépe startovalo tajným i komančům, neboť měli mnoho do startu, i peníze za udávání lidí. O tom jste i přes ten stres možná něco zaslechl, přes zjevnou lehkou zelenost. Takže nic moc, nefandím hrabkám. Česká firma je pro mne nezajímavá. V průměru jede na - nevíme jak často - korupci.
3.Takže si vklidu celý den vydělávejte, a netvrďte, že odbory za ostatní lidi nemluví. Tedy pokud znáte svého zastupitele a jeho úřední hodiny, a také to není nedejbože obálkový známý, to je jiná. Dohled přímý ( u nás zprofanovaný donedohledna) je další nástroj demokracie, moc jich bohužel nemá.
4. Příští stávka proto ať je vklidu a generální. Stávkokaze do asfaltu a vyválet v peří - to úplně poslední byl vtip, kdyby něco zase nedocházelo.
Krkovičko, proč by to měl řešit zaměstnavatel? To není charita.
Je přeci na každém aby se dostavil včas do práce jak má. Samozřejmě je třeba dopředu oznámit nadřízenému, že by mohl nastat problém, ale každopádně si to musí napracovat. Nebo se nad tím může mávnou rukou, ale to je jen na hodném nadřízeném. Pokud to udělají všichni, kdo zabezpečí provoz? Že by nešli do práce s tím, že jim nejel autobus, vlak,.. a zaměstnavatel by jim to zaplatil?
Jestliže přišel kolega do práce déle, s omluvou, pokazil se autobus, řekl jsem to nic, to se stává, a zaměstnanec dostal zaplaceno i za dobu kdy nepracoval. Přesto jsem je upozornil, že ve čtvrtek v 7:30 musí být na pracovišti, jinak že je do práce odvezu.
Je krásné že máte supr šéfovou a tak to má být. Nejlepší je dohoda.
něco najdete tady mesec.cz/...
Na přerušení dopravního provozu a zpoždění dopravních prostředků a znemožnění cesty do zaměstnání pamatuje citovaný právní předpis tím, že stanoví, že pracovní volno, ale bez náhrady mzdy, se poskytne na nezbytně nutnou dobu pro nepředvídané přerušení dopravního provozu nebo zpoždění hromadných dopravních prostředků, pokud se zaměstnanec nemohl dostat včas do místa pracoviště i jiným přiměřeným způsobem.
ovšem už se tu dá lavírovat se slovy nepředvídané přerušení... i jiným přiměřeným způsobem. každý případ se bude úposuzovat zvlášť a záleží na úhlu pohledu... jinak kouká zaměstnavatel, jinak Vy a jinak případný soud...
zkuste více v posledním novelizovaném zákoníku práce...
Pokud tušíte potíže, nepomohla by jednodenní dovolenka?
Já to vyřeším svým bycykletem, vybrali totiž dobré počasí. A užiju si tu jízdu podél stojící fronty vozů, myslím, že spolu stávkovat ve velkoměstě na kole nebude špatné.
Na odboráře bych se nezlobila i spolehla, ta vláda totiž potřebuje zpětnou odezvu.
Nejlepší by bylo v místě vašeho zaměstnání u někoho si domluvit spaní.Nevím jakou máte možnost takto to vyřešit.Ale autem to také nemusí být idealní,mohou být ucpané silnice,nebot každý se bude chtít nějak dostat do práce.A co se stane, když se nedostavíte do práce? To se musíte zeptat na vedení,jaký by byl postih.Ale vaše vina to není! Já bych to řešil spaním v místě zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.