Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na akné

Od: martas11 odpovědí: 6 změna:

zdravím, je mi 19 a mám pořád akné, ale někdy až moc, je to hrozné, nerad chodím mezi lidi protože je to opravdu hrozné, dělá se mi hlavně na čele což je nejhorší :( nemáte někdo zkušenosti jak na to? díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Zajděte si ke kožní lékařce. Takhle na dálku radit je dosti těžké. Třebas potřebujete už nějakou cílenou léčbu, kolikrát se tedy předepisují i antibiotika.

cocinkamichalka*

Souhlas s Eulalií. Nechte si napsat zineryt. Pomáhá, ale je na předpis, takže návštěvě kožaře se nevyhnete.

frame*

Slyšel jsem, že je silně návykový.

johana*
hodnocení

0x

Tak že co pomohlo mně? Měla jsem to taky ošklivý a styděla se mezi lidmi, těd už to mám naštěstí v klidu a žiju zas normálně..Vím co to je za pocit.Byla jsem u konžní a to co mi předepsala byl Duac gel, který mi pomáhal ale stejně se mi tvořili další pupínky..Vyzkoušela jsem víc anitibiotik ale žádné z nich nevyléčili příčinu.A těd jak jsem se toho zbavila- možná otrepané ale pomohlo mi přestat úplně ale úplně jíst jakékoli sladkosti krom ovoce a sem tam když udělá máma koláček tak si dám kouek..Pít víc normální kouhoutkové vody..Taková menší dietka od mastného a kořeněného.+ vitamíny CEM M s echynaceou(je potřeba při té dietě) a na konec co mi teda pomáhá těd úplně zázračně a bombasticky je jablečný ocet :D normálně bio jablečný ocet za 59kč litr..trošičku, půl na půl s vodou a do rána nádhera..Nanášet jen lokálně.Smrdí to ale fakt pomáhá.A trochu pálí do očí ale doporučuju.Je to levné a zázrak :)) držím palce

Zkus nějaký konopný krém, měla jsem ošklivé akné na zádech jediné co zabralo byl konopný krém z Tesca za cca 35 Kč.

jiri82*

taky jsem slyšel o tabletách s názvem "Roacutan" /nejsem si jist přesným zněním/, užívají se krátkodobě a jsou poměrně velmi účinné, vedlejším účinkem je nadměrně vysušená pokožka, která se ale nesmí mazat obyčejnými krémy jako Nivea /!/, pak by byla léčba kontraproduktivní...Mezi další účinná ATB patří ještě např. Dalacin, je pměrně dobře snášen

doplněno 15.06.11 11:16:

dále doporučuji: neponocovat,dodržovat správnou životosprávu, nepít příliš mnoho kávy a přiměřeně se slunit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]