Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji nutně radu
Včera večer mě začalo bolet v krku, mám potažený jazyk a trochu kašel. Jenže to přišlo v tu nejnevhodnější dobu. Musím tenhle týden chodit do školy a navíc musím být v pátek zdravý, protože odjíždím na víkend s kamarády do přírody. Nemáte nějakou osvědčenou radu, jak tu nemoc zastavit, vyléčit nebo jí jakýmkoliv způsobem zničit? Díky..
Nevím, zdali je Tvá otázka stále aktuální, ale přesto odpovím, třeba to budeš mít pro příště.Kup si docela obyčejný Stopangin, v lahvičce, ne spray. Tím kloktej asi tak pětkrát za den, a když se v noci vzbudíš, tak také. Nevím, v jakém stadiu už máš anginu rozběhlou, ale stoprocentně to zabere. Na angíny jsem velice trpěla a pak mi někdo tohle poradil. Je tomu víc jak dvacet let, a od té doby jsem nikdy angínu neměla. Jakmile cítím příznaky, okamžitě si vykloktám, a garantuji, že to zabere. Mám lahvičku neustále ve své lékárničce a antibiotika nepolykám. Záleží ovšem na individuální imunitní dispozici, každého jedince. Ale určitě tím nic nezkazíš. Kloktej jednu dávku alespoň minutu, ne gloglo, a hned vyplivnout. Je mi Tě líto, vzpomínám si, jak jsem tím sama trpěla. Držím palce!
Není to dobré, ale bacily stopro "zabiješ". Po použití nevyplachovat ústa! Vydržet tu nepříjemnou pachuť!
Já bych doporučoval zajít k lékaři a říci mu aby ti dal léky.Sice se říká,že když máš antibiotika nesmíš chodit ven,ale do školy můžeš,jen nesmíš na sluníčko.A do pátku by ti mělo být lepší,když lékaři řekneš,že potřebuješ v pátek odjet tak ti dá léky,které zaberou rychleji.Můžeš mít začínající angínu(v létě velmi častá-pití studeného nápoje) a když nezačneš angínu léčit,tak také můžeš být místo čundru doma.
Na tohle brát antibiotika je čirý nesmysl.Ten Orofar je opravdu bezva,rovněž doporučuju.
Ještě existuje prášek ASCAL 600,ale nevím,jestli se dá koupit v ČR.Kloktá se a pak spolkne.
To je hrozné, jak všichni na každou blbinu doporučují antibiotika. Já, co jsem živa, nikdy jsem antibiotika nebrala a jsem zdravá. Nemoci vyležím a vypotím s pomocí bylinkových čajů + maximálně paralen...
zase jeden cvok,co by i na anginu nebo jiná vážná onemocnění bral jenom byliny.Byliny pomáhájí,ale ne na angínu.Zajdi k doktorce,má na to školy.Sám nevíš nic.A bába bylinářka taky ne.
Já neříkám,že by měl hned na vše brát antibiotika,ale on neví co mu je.Může to být jen zánět nosohltanu,ale i počínající angína.Také nesouhlasím na vše dávat antibiotika,ale někdy není jiná možnost.Na vše nepomohou bylinky,či paralen.A navíc on potřebuje chodit do školy,jak píše.Nebude-li to angína ,lékař mu doporučí něco jiného co by urychlilo jeho léčbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.