Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rodiče se rozvádí. Otec se od nás odstěhoval. Já i má sestra studujeme vysokou školu. Navíc já se vzdělávám v různých kurzech a jsem alergik. Chtěla jsem se zeptat, jakou výši výživného můžu čekat, z důvodu obav o dostudování školy. Můj otec neustále platí inkaso pro náš dům. Má u nás pořád trvalé bydliště, ale předpokládám, že ho brzy přestane platit. Má matka se stará o chod domu. Dům vlastní rodiče napůl. Má matka má příjem 10 000 a můj otec 22 000. Četla jsem že výše by byla 19-25% na jedno dítě. Je to pravda? A pokud dojde k dělení majetku jak to probíhá? Děkuji Vám moc za odpověď a přeji hezký den. Markéta
co můžeš čekat? prakticky cokoli. Nejlepší by bylo, kdyby se rodiče dokázali domluvit spolu - snažte se jim se sestrou k tomuhle napomoci, už nejste žádné mrňata.
Majetek - dělí se na polovinu - budto jeden z nich vyplatí polovičku hodnoty domu druhému a zůstane v něm, nebo se dům prodá a peníze rozdělí případně přepíšou dům na vás dvě a zůstanete tam bydlet vy případně s matkou nebo otcem...Tu poslední variantu bych ale neočekávala, nestává se to...
Výživné - musíte si u soudu požádat oba dva - každý sám za sebe podle toho, se kterým rodičem zůstáváte, tak platit by měl ten druhý nebo oba a můžete se odstěhovat. Ty procenta na dítě - to je jenom ve snu, toho se nedočkáte. Může počítat tak se 3tis. každý, snad... kdo ví. Zkuste se nejdříve s otcem (matkou) domluvit.
Je na čase začít pracovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.