Nejste přihlášen/a.
Nadpis říká vše, povedlo se mi nožem fiknout půl nehtu i s masem až na kostičku a je mi jasné že obvazy do toho krásně za dva dny zarostou... co doporučíte na převaz, doporučena byla dávka brufenu krapet větší než běžná, jiná ráda dát si dvě půlky domácí ale vzhledem k rozšíření cév spjatých s alkoholem to asi není moc dobrý nápad.Nebo něco jiného? Co doporučíte?
Před převazem namočit do roztoku hypermanganu - obvaz se odmočí a odpadne sám, hypermangan je zároveň i dezinfekce...
A spíš než žrát nějakou chemii doporučím klapky na oči...
No asi záleží jestli vám to pořád krvácí, jestli ne tak je stejně nejlepší nic nedávat. Rána když je zavázaná tak mokvá a pak se to dýl hojí. Už jsem se pořezal mockrát :D tak mluvím z vlastní zkušenosti.
Jinak mě ještě napadá tekutý obvaz nastříkat na ránu a po pár dnech to všechno samo opadá, takže se nemusíte bát že vám obvaz zaroste do rány.
Hangar, to vás strašně lituji. Chudáčku Jednou jsem si sekerou uťala kus nehtu s kusem palce a dodnes, když si na to vzpomenu, tak se mi zvedne žaludek. Ale já jsem to lípla zpátky a mazala do špitálu a tam mi to přišili. Jen si ze mně dělali dva mladí doktoři srandu, nemohli pochopit, že si sama štípám dřevo.
Kapesník! Kapesník by vám mohl pomoci. Srolovat a mezi zuby! Držte se!
Oslovil bych přímo uživatele "Cobrak".
Jinak taky se mi to stalo jako malému. Potřeboval jsem uštípnout roztřepený konec ocelového lanka brzdy jízdního kola a ostré štípačky nebyly, tak jsem to fik sekyrkou o svěrák a už to bylo...
Druhý den jsem zašel s mámou na chirurgii do nemocnice. Krom toho, že se to nešilo, prst byl dezinfikován a omotán, jsem ještě přes něj dostal něco jako dlahu (modrý molitan s železem do "U" kolem prstu jako ochranu.
Taky jsem to měl cca 3mm od začátku na kost.
Děkuji všem za odepsání, no nakonec padly š kousky brufenu a dot to pomohlo, možná kdybych je baštil calou dobu bylo by to lepší ale zas tak moc to nebolí. Sestra naštěstí byla máma spolužačky tak jsem trochu uprosil delší polévání peroxidem no, nakoec to šlo ale..au au. Ukázováček dostal 6 stehů a jelikož všechno maso bylo pod nehtem tak se nic nešilo, díky bohu ale zůstal "záčátek" lůžka takže nehet a snad i maso dorostou, uvidím jaký to bude mít tvar.Foto bohužel ee, a jsem tomu nevěřil tak mi z toho bylo trochu zle a do fačovaného nelezu. Známej doporučil wobenzin na podporu hojení, vždy mu prý pomohl.
Mějte se všichni fajn, štastný nový rok a bacha...nože jsou ostré.Pa.
doplněno 28.12.12 01:01: Na tom něco bude hop€
Koukám prá dní jsem nečetl novinky a stříbrňák a spol tu chtěli někoho pokousat.Nemají to chlapci zlobiví snadné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.