Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená pohoršování?

Od: vladik* odpovědí: 10 změna:
Zdar, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo nevíte co to znamená to pohoršování. Prosím jestli to víte můžete mi to vysvětlit něják polopaticky? Já to nechápu.
Předem moc děkuji
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
bez komentáře...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pohorsovani > indignace nebo nevole nebo rozhorceni.
Nejak nevim jak to jednoduse popsat.

hodnocení

2x

citace: " Jde o postoj nebo chování, které vede druhé ke konání zla. P. je závažným proviněním, jestliže ten, kdo je působí jednáním nebo opomenutím, svádí druhé úmyslně k těžkým prohřeškům. P. nabývá zvláštní závažnosti pro postavení těch, kteří je dávají, nebo pro slabost těch, kteří jsou mu vystavení. Kristu Pánu dalo podnět k tomuto zlořečení: »Kdo by pohoršil i jednoho z těchto maličkých..., bylo by mu lépe, kdyby mu pověsili na krk mlýnský kámen a vrhli ho do mořské hlubiny« (Mt 18,6). P. je těžké, když ti, kdo je dávají, mají podle přirozenosti nebo ze své funkce učit a vychovávat druhé. P. může být vyvoláno zákonem nebo institucemi, módou nebo veřejným míněním (Kat. 2284-2287)." iencyklopedie.cz/...

Neber to doslovně, dnes se to už vnímá jinak. Jde obecně říci, že budeš pohoršen pokud uvidíš (nebo se doslechneš), že někdo dělá něco, co si ti nelíbí ať už z etického, morálního nebo zákoného důvodu - pak jsi pohoršen.

Uvidí-li babka na náměstí nahou dívku bude pohošena, ty budeš jásat. Pokud uvidíš lupiče jak loupí budeš pohoršen, jak si to může dovolit atd atd... každý to máme jinak a co pohoršuje jednoho nemusí pohoršovat druhého ;)

Jojojóó, to je ono. Polopaticky to pak znamená, že pohoršen je ten, kdo je chováním jednotlivce, či celou společností, či jejím stavem nakrknut, naštván, nas.án... Jde pak již jen rozdělit, kdo je pohoršen a kdo prostě nas.án. Starší generace bývá pohoršena, další popuzena, což je také hezký termín, někoho pak stav hněte až k nepříčetnosti, jiného prostě irituje, prostě každého to něco dělá, nějak vzrušuje... nejlíp jsou na tom ti, co je jim to jedno...

hodnocení

0x
Tak nějak nevím, co bys rád věděl. Vysvětli nám svůj dotaz polopaticky. Já to nechápu. *nevi*

vladik*
hodnocení

Moc díky za rady , já zkusím říct polopaticky co vlastně nechápu.
Tohle co jste napsali bych i chápal. Ale nechápu proč se pohoršování říká zrovna o nahým těle nebo o sexu na veřejnosti? Copak je na tom něco špatnýho?
A proč na všech webech s nahýma babama píšou jako že je to až od 18 a že to může pohoršovat? Takže když nato čumím pravidelně a je mi 13 tak už sem pohoršenej? :) A jak se to projevuje?
Já když koukám na nahý baby tak se cítím vždycky mnohem líp, a to snad každý ne? Takže proč se tomu neříká radši polepšování (zlepšování nálady) třeba?
A nechápu jak to může někomu vadit?
nejraději bych tě seznánil s KATO, které je taky 13 a nechápe proč nemůže dělat sex za peníze a prodávat svoje fotky, když starší kamarádky mohou... je to stejný přístup.
pohoršení je stav mysli, nikoliv stádium vývoje (rozumu).
vladik*
hodnocení

Ty voe to je dobrej nápad prodávat svý fotky... já sem je zatím dycky měnil s kámoškama zadarmo... ale na onanii je to super že jo chlapi? A naši si prej tenkrát ve škole měnili známky a takový blbosti... :)
Ale pořát sem to nepochopil . Proč se říká pohoršování o sexu, copak to někoho může štvát? To se snat každýmu líbí,teda když není úchyl nebo impotent že jo? No aspoň já bych se rád podíval,dybych šel po ulici a dva si to tam rozdávali.. klidně i lesbi... Vy ne?
qwertz*
Až budeš mít holku, kterou budeš mít rád a ona se bude ukazovat a nabízet jiným chlapům, jsem zvědavý, co jí řekneš na to, až se ti bude divit, že tě to pohoršuje... :)
8976*
VLADÍKU NEBOJ ONO TI TO -MOŽNÁ ČASEM DOJDE...
pohorsenej
Hele, ty jeden vladiku, co je pohoršování už víš. Současně nám předvádíš, co je to VOPRUZOVÁNÍ. Zkus se zase chvíli věnovat třeba češtině.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]