Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si prestat kousat nehty?

Od: nikl* odpovědí: 7 změna:

Nevim jestli toto uz nekdo nezadal. Ptam se za moji sestru, ktera si uz kouse nehty od svych 13 let a nevi jak prestat*zed*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Možná, že si to myslím blbě, ale já jsem přesvědčená, že se jedná o sebepoškozování. Všimla jsem si, že tihle lidé si i rádi rozedírají stroupky a drbou do toho až do krve. *sok* Opravdu si myslím, že je to spojeno s malým sebevědomím, ikdyž ten člověk vypadá, že sebevědomí pobral spousty. Ale je to jen póza, maska. Je potřeba uklidit a srovnat to v hlavě. Což se snadno řekne. . .*placni*

martinaa*

Je to druh neurozy, zlozvyku, stejne jako koureni nebo alkohol. Velmi obtizne se toho zbavuje, mozek branici se kousani nehtu vysila do tela signaly, ktere pripominaji odvykaci kury v lecebnach. Pomuze pouze silna vule, jako u kazde zavislosti:)

hodnocení

2x

Dobrý den, přesně toto se zde řešilo před pár týdny. 1/ Někdo Vám poradí hořký nechutný lak na nehty, umělé nehty, které se nedají kousat, či rukavice. 2/ Někdo na to jde přes pevnou vůli /já/. Kousala jsem si jako malá a mladá nehty až do masa, bolelo to, ale jakmile to jen o kousek milimetru povyrostlo, šup! a bylo to pryč. Psala se 70. léta minulého století, žádné hořké laky, žádné umělé nehty nebyly. Mně pomohl nástup do tanečních. Když jsem viděla ty krásné upravené ruce ostatních děvčat, bylo mi stydno. To rozhodlo. PROSTĚ NEBUDU A HOTOVO! Nepovedlo se mi to hned napoprvé, ale snažila jsem se. Asi za rok jsem už měla pěkné delší nehtíky. Je pravda, že jsem je mezitím ještě asi 3 x "oholila", ale čím dál méně často. Dneska už mám pěkně tvarované nehty, do kterých mi nenapadne se zakousnout. Možná i proto, že nehty mám pořád pevné, ale o mém chrupu se to už říct nedá. Kdybych si je nemusela stříhat /práce na zahrádce/, rostly by mi pěkné, dlouhé. /a to mi v dětství maminka slibovala, že mi je pomaže slepičákem *smich*, naštěstí svou hrozbu nikdy nesplnila./

Takže u mě to opravdu bylo /i když to zní trochu vzletně/ jen a jen o pevné vůli a snaze vypadat líp. A k tomu musí každý dospět sám. ;) Jaga.

hodnocení

0x

logika věci... často, často zavčasu dost stříhat = není co kousat ne?

martinaa*
hodnocení

0x

Nehty jsem si kousala od 5 let do letosniho ledna. To je plnych 19 let, kdy jsem ruce schovavala v rukavicich nebo kapsach. Jenze ja jednou chtela mit nehty krasne a dlouhe, jako vetsina holek. Prestala jsem ze dne na den a drzim se:) Mam vekou radost... sestra musi chtit, pokud nema silnou vuli a nesnazi se, zadne laky, rukavice, pepre a soli nepomohou.

nikl*
hodnocení

Dekuju vsem za dobre rady:) Poslal jsem me sestre odkaz na tuto debatu, tak si to snad precte a bude se snazit s tim neco delat;)

krkovicka*
hodnocení

0x
U mě zabrala puberta.Taky jsem přestala kvůli chlapskému plemenu ;) Jedu takhle busem do školy a byl tam On.Já se snažila vypadat dokonale,zrovna v tom okamžiku u tyče a ejhle když jsem se tyče držela,moc sexy jsem si nepřipadala.Od té doby utrum,konečná.Nekoušu nic ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]