Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nateklé mandle - co vám pomohlo?

Od: riviera odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mam děsnou bolest v krku nemohu polikat nevíte zdali se dá koupit neaký přípravek aby se to zlepšilo? stopangin mám ale nepomáhá:) sul kloktám ale taky nic . nemohu ani mluvit natož polykat. jen teply čaj piju. Děkuju .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Muzu pouze doporucit kloktat slanou vodu, a nejaky ten Orofar, protoze Strepsils a podobne jsou k nicemu. Necekejte ovsem, ze Vas to za den dva prejde, radeji skocte za doktorem, zda nemate anginu, na to jsou potreba antibiotika, tu nejakym kloktanim nerozezenete.

doplněno 11.06.11 11:46:

A na noc zabaly na krk. Vsude se rika studeny obklad, ale me znama lekarnice rekla, ze je to nesmysl. Kapesik namoceny v horke vode na krk, na nej igelit a navrch obvazat satkem, nechat pres noc.

krkovicka*
To musí být zvláštní doktorka.ODJAKŽIVA od lidí i od babičky slyším že studený,zmrzlina a priesnitzové zábaly,ten léčil revma a vše jel studenou vodou.Jsem pro silnou slepičí polévku a pro čaj s MEDEM a CITRONEM.Doplnit céčko(pomeranče s citronem) a vypotit.Zbytečně neotvírat ústa.
martinaa*

Ja prave odjakziva slysim teple:D Tak nevim, kazdopadne to zabira, a to mam chronicky zanet mandli. Ono studene je na znecitliveni, aby to tolik nebolelo, proto za zmrzlina, ale bakterie a viry se leci teplem, viz horecka, paralen, poceni. Slepici polevka super, caj s medem taky, ale ten citron je v horkem caji prakticky k nicemu, protoze ztraci vsechny vitaminy a jeste krk drazdi.

doplněno 12.06.11 20:45:

Napsala jsem to blbe:D Mysleno, ze kdyz clovek bojuje s virem, musi byt v teple a pekne se potit. S teplem a horeckou se viry dostavaji z tela.

hodnocení

0x

Kloktat šalvějí, heřmánkem, ale jestli je to angína, tak to chce lékaře a antibiotika.

grinderman*
hodnocení

0x

Já měl nedávno hnisavou angínu a dost mi pomohl sprej Tamtum verde. mojelekarna.cz/... mojelekarna.cz/... Hlavně to chce co nejdříve antibiotika, bo angína ráda sedá na klouby či na srdce. Ten sprej zmírní bolest při polykání a otok mi zmizel třetí den. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]