Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na livemobil.cz

Od: jiri82* odpovědí: 100 změna:

Před několika dny jsem si objednal na livemobil.cz mobilní telefon za necelé 4000,- Kč. Veškerá komunikace probíhala celkem standardně až do převodu celé částky na jejich účet. Během následujících dnů pak postupně zrušili jak webovky tak telefonní číslo.

Na emailové výzvy majitel obchodu Martin Polák samozřejmě nereaguje...

Jaký mi doporučujete postup? Má smysl podat trestní oznámení?Resp. jak jej správně podat?neexistuje možnost jak např. reklamovat zaúčtovanou transkaci?Lze dát podnět např. na živnostenském úřadě ke kontrole a zmrazení bankovního účtu, pokud by bylo podvedených více?

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi byste měl zajít nejdříve na Policii oznámit celou záležitost a nechat je prověřit uvedenou firmu.

I po zrušení webovek a tel.čísla jsou informace vedoucí k firmě dohledatelné.

jiri82*
hodnocení

A lze v rámci trestního oznámení, aby policie osobně vyzvala majitele k podání vysvětlení. A má vůbec tento čin prvky trestného činu, když je ta škoda do 5000Kč?

Budete odkázán na občansko-právní řízení v němž se můžete domáhat náhrady škody.

Ale je to pod 5000 a pokud se nedokáže,že firma Vám nabídla telefon už s tím úmyslem,že Vás podvede a nic nedodá (protože např.nemá oprávnění k podnikatelské činnosti),bude se jednat o přestupek a může se stát,že majitel společnosti bude odsouzen k náhradě škody ale bude Vám splácet např. jen 100,- Kč měsíčně protože např.řekne,že na víc nemá.

Je otázkou,zda to stojí za námahu nebo se raději nějakým netradičním způsobem domáknout,o koho se jedná a pak to řešit způsobem tradičním.

Mé názory nemají právní podklad,protože nemám příslušné vzdělání,vyjadřují však osobní zkušenost z minulosti.

jiri82*
hodnocení

Jedná se o firmu registrovanou na Martina Poláka.Poškozených je cca 8 a někteří mají škodu i kolem 11000 a více.Zvažujeme podání hromadného trestního oznámení, ovšem nenmám s tímto žádnou zkušenost.

Obraťte se na právníka,pokud je vás více,náklady za jeho služby se rozdělí mezi všechny zúčastněné.

patas007
hodnocení

0x

taky sem si chtel koupit u nich mobil a poslal jim prachy cca 4 litry a taky me to udivuje co se deje, napsal jsem jim že pokud do zitra odpoledne do 2 mi nic nenapisou na vysvetleni dam je k policajtum

jiri82*
hodnocení

Myslím, že už není nač čekat. Poškozených je minimálně už osm a další přibývají.Trestích oznámení taky.

marenka*
Tady máte jeho IČ ;)1. Martin PolákTyp podnikatele:Fyzická osobaMísto podnikání:790 66, Skorošice 141Identifikační číslo:87670593Role osoby:podnikatel doplněno 11.06.11 08:08: Dále. Na adrese, kterou má uvedenou v ŽR mají patrně rodiče rodinný dům. nahlizenidokn.cuzk.cz/... mu napsat doporučený dopis, že pokud neuhradí své závazky, předáte pohledávku vymáhací agentuře, která podnikne všechny dostupné právní kroky. Tj. podání trestního oznámení + návrh na exekuci. Ten pošlete i na jméno a adresu rodičů, majitelů rodinného domu. Myslím si, že se jim to líbit nebude, přijít o dům a synovi rázně domluví. Ze zkušenosti vím, že tohle většinou stačí a dlužník začne splácet své závazky dřív, než to dostane do rukou vymáhací agentura. Pošlete to i těm rodičům!
jiri82*

Jenom si nejsem jist jestli mohou exekutoři zabavit i dům, který mu nepatří a je v majetku jeho rodičů, pokud by škoda dosáhla nějakých vyšších částek

petrk*

Podle mě je teď důležité shromáždit všechny podklady a podat trestní oznámení na PČR s tím, že podvedených je více. Nejsem si jistý jestli je možné podat jedno trestní oznámení za všechny, to asi nepůjde, ale domluvit se a vědět navzájem o sobě, aby měla PČR jednodušší práci, až bude slučovat případ do jednoho. V pondělí zjistím podrobnosti.

marenka*

Tam by to asi až do té fáze nedošlo, ono opravdu stačí napsat rodičům, dát o sobě vědět. Exekutorovi stačí, že tam mladý bydlí a může konat. Víte, ono pak podávat vylučovací žalobu, ostuda všude, já si myslím, že ti rodiče to takhle daleko zajít nenechají. Ještě se podívejte na mapy, jak vypadá ten domek, jestli je hezký, nebo ruina. Uděláte si obrázek o těch lidech. Snažte se, jde to. ;)

doplněno 11.06.11 11:37:

Doplním Petra K. Na tu policii si vezměte sebou i vytisknutý živnostenský rejstřík, ať jste konkrétní. Aby jste tam nezačal - nějaký zrušený obchod, nemají stránky, ale četl jsem, že je zapsán v rejstříku... ušetříte sobě i policistům fůru času. ;)

nugget

dobrý den, našel jsem to taky , ale nenašel jsem žádný kontakt na Petra Poláka ani na Radku Polákovou :/ prosím Vás pošlete mi kontakt na ně, nejlepe mobilní číslo díky moc

marenka*

Telefon je vám k ničemu, pošlete jim doporučený dopis. (důkaz)

nugget

jenže co když je to všechno vymyšlene? vubec nevíme jestli to náhodou nenapsal jenom tak na nekoho koho nasel a možna to vubec neni mratin polák za koho se vydává, nwm no

marenka*

Proto říkám, pošlete dopis těm lidem. Jestli je to vymyšlené, tak budou rádi, protože se můžou nějak ochránit nebo bránit. Už vůbec, pokud by to bylo vymyšlené a ten člověk na jejich adrese řádil dál, tak by k nim fakt třeba za pár let přišel exekutor a lidské neštěstí je na světě. Tím podaným TO se zabrání fůře problémů. Nemusíte se bát křivého obvinění, dáte pouze to, co víte.

nugget

asi zajdu na tu policii reknu jim že chci podat trestni oznameni neznameho at neplatim dalsich 1200 kč za trestni vyrizeni když bych dal na známou osobu...

reknu jim co vim a mužu poslat dopis tem lidem no

mam dotaz? když ale je v živnosti tak tam se kontroluje občanka , takže teoreticky když mel napsane že je Martin Polák tak to nemohl nejak svalšovat ne?

marenka*

Tak to nevím, jestli se to dá zfalšovat, v tom případě by měl ten člověk na krku podvod jak blázen. Ale u vyřizování ŽR se občanka ukazuje, to víte že jo. ;)

petrk*

důležité bude hlavně dopracovat se k majiteli účtu v bance. Tam podle mě bude hlavní stopa. Banky si to dost pečlivě hlídají a účet jen tak někomu účet bez dokladu nezaloží.

marenka*

No a banka to řekne? *nevi*

petrk*

mně ani Vám to banka naeřekne, ale v rámci trestního řízení to Policii ČR řekne určitě..

olaf*

Koukám že nejsem sám, kdo si u Pana Poláka naběhl. Zřejmě se docela napakoval.

nugget

no jo ale muže to byt učet beze jmena nebo v zahraniči a už davno muže mit vybrane penize, a jde o to že ten pan polak nemusi byt pan polak a jenom si nekoho nasel na živnostenskem rejstriku, ale zase z druhe strany živnost vznikla 8.3.2011 takže to muže klidně byt on ale byl by debil, protože je fyzicka osoba a dum by se klidně mohl dat do insolvence. ruči veškerym svým majetkem včetně rodiny, takže mi přijde divne že by byl takovy debil nwm no ...

petrk*

učet bez jména nebo v zahraničí je blbost, protžože ten účet byl u Raiffeisen bank a tam ho musela založit konkrétní fyzická osoba. Neměl by být problém vysledovat případně, na jaký účet potom peníze odešly. Jde jen o to, jestli se při škodě v řádech tisíců maximálně desetitisíců tím bude někdo zaobírat pečlivě a do detailu. Nebo jestli jenom dvakrát pojedou do Skorošic tam ho nezastihnou, tak to odloží...

marenka*

Nugget, sakra! *bum*Když se takhle bude uvažovat pořád, nemá to cenu, je to falešné, nic s tím neudělám apod. Tak těmhle podvodníkům pokvete pšenka pořád. Lidičky kdy si to konečně přestanete nechávat líbit. *plac*

Říkám, podat TO, pokud to není on a je to třeba Pepa Vyskoč, tak bude mít toho na krku hned o jeden skutek víc. Vám hlavu nikdo neutrhne, čas, který tomu pověnujete nebude určitě ztracený.

Mimochodem, takových bláznů, co jedou podvody a sekají dluhy na své jméno na živnost jsou mraky.

nugget

tak jako ja nic nezhazuju, treba to vyjde, ae tak to by byl uplny DEBIL kdyby na živnost kradl :D chapes proste debil ktery by prisel o barak atd.. protože to ma na fyzickou osobu

jiri82*

Dobrý den,můžete zde na sebe zanechat kontakt a částku o kterou Vás pan Polák připravil?Děkuji.

olaf*

mobil 603367947, zaslaná částka 1599

kaspar.ol@tiscali.cz

petrk*

1200 Kč za trestní vyřízení? tomu moc nerozumím... co to má být za poplatek, nikdy jsem o něm neslyšel ...

nugget

když date trestni oznameni na jmeno určite = 1200 kč

když date trestni oznameni na jmeno nezname = zadarmo

petrk*

a to mluvíte ze zkušenosti nebo si to myslíte? O tom jsem nikdy neslyšel, že by se platilo za trestní oznámení... z čeho to vyplývá, prosím konkrétně, pokud víte, rád bych si to ověřil...

buss

Myslím si, že se jim to líbit nebude, přijít o dům

ale no tak, jak by mohli, když to není jeho. Nešiřte blud.

roboot*

Mařenko uvědomila jste si třeba, že někdo jen zneužil z veřejného systému jeho údaje? Že za tím může stát úplně někdo jiný? A je to velmi pravděpodobné.

marenka*

Roboot. Pracuji v příbuzném oboru a vím o tom. Ale právě proto. Jakákoliv vymáhací agentura, jakýkoliv exekutor a soud, najdou to co já a budou jednat na té adrese. Jestliže lidi na té adrese jsou oběťmi podvodu, tak čím dřív se to "rozjede" a oni se dozvědí oč jde, tím líp. Protože ten chlápek řádí teď, nebo v nedávné době a dá se vypátrat. (horká stopa, fungující účty apod.) Až by za pár let zdrhnul třeba za hranice, budou ty lidičky mít mega problém. U nás to bohužel pořád funguje tak, že dokazujete vy svojí nevinu, ne oni vám vinu.

diesel*
hodnocení

0x

dam vam radu najdi te si ho nebo si zaplatte někoho at mu dá přes tlamu hajzlovi zlodějskymu...avytahne i ty prachy z něj..

nugget

taky možnost no , jinak on obral lidi o dost penez jenom nejakych 20 lidi a je to 80000 kč takže to pujde možna do milionu, protože ten šmejd mel vic internetovych obchodu :/

mhosek
Taky jsem prave prisel o 6tis. Pokud budete podavat TO hromadne, dejte mi vedet. Jinak mam dobry kontakt na exekutorskou spolecnost. Hezky den, MH
petrk*

V této fázi nám exekutorská společnost asi moc nepomůže. Oni mohou exekuci zahájit až na základě nějakého pravomocného rozhodnutí.

nugget

presne no, oni dajji exekuci až to prokáže soud ktery je drahy a newim jestli bych sel do toho když me okradl o 4 tacy abych dal za soud treba dalsi čtyři ... a hlavne jde o to že když by sel do insolvence tak to nejde hromadně ale zvlášt by musel každy :/

petrk*
hodnocení

0x

Z údajů, které jsem různě posbíral jsem dovodil, že už byla podána dvě trestní oznámení.

Chtělo by to, aby sem dotyční napsali, kde je podávali a jaké mají číslo. Aby ostatní, kteří půjdou na PČR mohli na tyto TO odkázat a cajti tak měli jednodušší práci. V tuto chvíli je myslím jasné, že škoda bude větší než 50000,- Kč, takže to pojede po lini kriminálky.

Dále by bylo dobré, aby naše údaje shromáždil pokud možno jeden člověk, což myslím, že taky probíhá, ale měl by se sem taky v tuto chvíli napsat, že už podal TO, kde uvedl tolik a tolik poškozených.

Díky Petr K.

heuler*
hodnocení

0x

Zdravím, tak jsem u pana Poláka také nakoupil, za 2 999 Kč, komunikace do doby, než mu přišly peníze. Rád se přidám k hromadnému trestnímu oznámení. Prosím, pojďme tedy domluvit nějaký postup. Díky, Vladimír Heuler

marenka*

Tady jsem vám s dovolením našla návrh jak postupovat. Je to z jiného fóra, snad se Admin nebude zlobit.

Napřed musíte podat trestní oznámení, aby byla zjištěna konkrétní osoba podvodníka a rozsah škody. Pokud mu to bude prokázáno, tak žalobu už vypracuje státní zástupce a máte to bez práce.
Pokud znáte jednoznačně osobu a v žalobě jste schopni ji přesně identifikovat, máte důkazní materiál, kterým unesete důkazní břemeno a břemeno tvrzení, tak hromadná žaloba má podobu jako jednoduchá, akorát v záhlaví žaloby nebude žalobce, ale žalobci a všechny je tam vyjmenuješ. A budeš tam používat tvary ne jednotné, ale množné. V žalobním petitu pak rozepíšeš jednotlivé žalobce zvlášť a co má každému připadnout.
Název žaloby se odvíjí od toho, co žaloba od soudu požaduje. Např. na vydání věci, vydání bezdůvodného obohacení atd.
Ale podvody nejen na Aukru se řeší trestním oznámením, které podejte hromadně, aby výše škody byla přes 5 000,- a začaly se tím zabývat orgány činné v trestním řízení, neboť se domnívám, že na podání žaloby nemáte dostatek zkušeností a mohli byste soud prohrát a ještě zaplatit.

fora.babinet.cz/...

nugget

je to na dlouhou trať , nejlepší by bylo sehnat číslo na fotra nebo matku a otravovat je , hrozit jim insolvenci a trestnim oznamenim. myslim že by si pak syna urovnali... ale jak hledam tak hledam, nemužu nic najit zadny kontakt na pana petra poláka :/ nasel jsem jenom ... eter.cz/... ale to nevypada že je to on no ... ma to od baraku asi 80 kilaku takže nwm :/

bronislavw*

Číslo mého tr.oznámení je: KRPT-20289-4/TČ-2011-070272

PODÁNO :PČR,Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje,Územní odbor Frýdek.Místek,2.oddělení obecné kriminality,IČO 75151502,nám.Míru 558,739 61 Třinec.

podepsáno mnou 10.6.2011 v 14:49.

Neplatil jsem nic a jednalo se o Ipad2 32GB WiFi za 10 999,-Kč.

nugget

zdravim, teďkom jsem napsal policii, která sídli v Jeseníkách, kde dotyčný bydlí. Napsal jsem jim :

Dobrý den,
mám prosbu. Jistý pán Martin Polák, který si založil webovou stránku na mobily, mi řekl, že mu musím poslat peníze a pak že mi pošle mobil. Peníze jsem poslal, a mobil stále nikde. Už to trvá dýl a v pátek si zrušil webovku ... www.livemobil.cz a dokonce i telefonní číslo. Je nás víc co mu takhle naletěli, myslíme si že to podvodník, ale nevíme co máme dělat :/ .
Jistý pán Polák má živnostenské oprávnění ... rzp.cz/...podle kterého jsem zjistil že bydlí na Skorošice 141 a má rodiče Petra Poláka a Radku Polákovou ... adresa od rodičů je asi... Domašov 452, Bělá pod Pradědem, Domašov, 790 01 ... jak Vám posílám v příloze.
zašlu Vám taky rozhovor, který nahrál jeden pán, který byl taky okraden.
Prosím Vás nemohli byste se tam zajít podívat, hodně lidí na jistého pana Martina Poláka podalo trestní oznámení a já fakt nevím co mám dělat. Mě dluží sice jenom 4 tisíce, ale hodně lidem dluží okolo 11 tisíc a taky Vám posílam v příloze zatím pár lidí kteří dali o sobě vědět že je taky okradl, děkuji moc
doufam že mi daji nejak vědět, nwm no...

bronislavw*

Rozhodně je lepší alespoň toto,než nedělat nic!

Ještě lepší by bylo zajít na policii a tam to nahlásit ,aby se to všechno propojilo a sečetlo.

nugget

jou ja wim, tam zajdu zitra asi , pres vikend sem nemel moc casu no :)

olaf120

Tak jak se domluvíme? Již jsem toho tady přečetl dost ale nejaký závěr to nenabralo. Podáme tedy každý zvlášt TO v místě svého bydliště. Já sice přišel pouze o 1599,-Kč ale tomuhle šmejdovi nehodlám darovat ani korunu. Policie dle mého názoru, pokud bude chtít, bude mít lehkou práci. Bankovní spojení je jasné a banka Vám bianco účet již dlouhá léta nezaloží. Nevím jak o sobě víte navzájem, ale pouhý nick nikomu víc nenapoví.

bronislavw*

jenže on ty účty měnil,já vím o dvou:

243301596/0300

6366373001/5500

a další měl na livehosting.cz a ten byl u Unicredit

jiri82*

Dobrý den, prosím zanechte zde na sebe kontakt a přesnou částku,kterou Vám p. Polák má dlužit.Zahrnu Vás také do trestního oznámení.Děkuji.

heuler*

Zdravím, pokud jste mě ještě nezahrnul do hromadného trest. oznámení, můžu Vás poprosit? Vladimír Heuler, 2 999 Kč, Hradec Králové heuler@seznam.cz díky moc

mamca*

DOBRÝ VEČER-PŘIDÁVÁM SE K TRESTNÍMU OZNÁMENÍ! POSLALA JSEM MU 1939 KČ. NA ÚČET 6366373001/5500.VŠECHNY MAILY MÁM ULOŽENÉ V PC A TAKÉ VYTIŠTĚNOU OBJEDNÁVKU ATD. rozna@seznam.cz

kpuctuzicka

Dobrý den, také se přidávám do hromadného TO. Zaplatíla jsem 1999 Kč. Na účet 6366373001/5500. r.kristyna@centrum.cz

bronislavw*

"neplatil jsem nic",myšleno za podání trestního oznámení,jinak za Ipad2,tedy za zboží,jsem mu zaplatil:(

heuler*
hodnocení

0x

Zdravím, myslím, že už koloje tabulka, kam se všichni vyplňujeme... Taky si nejsem jistý, jestli se vyplatí běhat každému zvlášt a podávat TO. Kdysi jsem takhle na aukru.cz taky naletěl, jedna právnička, která byla taky okradena, vše vypracovala (hromad. TO), zaslala každýmu, my jsme se tam napsali, doplnili své údaje a ona to pak posílala přímo k soudu myslím. Já pak akorát šel podat výpověď na polici k dané věci jako svědek. jinak kontakt na mě je heuler@seznam.cz, rád bych také nebyl sponzorem toho šmejda (2 999 Kč taky na zemi nenajdu) :(

bronislavw*

...a jak to nakonec skončilo?

heuler*

Tehdy dobře, protože aukro.cz má Program na ochranu zákazníků, čili jsem peníze dostal zpět z aukra. Mínus poštovné samozřejmě, ale dostal jsem to zpátky.

olson
hodnocení

0x

Tak jsem taky naletěl. Poslal jsem peníze a teď zjistil, že asi do luftu. Nicméně vše nahlásím na policii a budu se hájit. Pokud budete podnikat nějaké kroky, rád se přidám. Dejte mi prosím určitě vědět...

Olson

olson

Jinak můj mail je Olson.vs@seznam.cz

jiri82*

Ad Nugget: Prosím zanechte zde na sebe email. Rád bych Vás kontaktoval za účelem získání přesnějšách informací. Podávám trestní oznámení na p. Poláka.

psm
hodnocení

0x

Zdravím, jsem další "trouba", co naletěl. Moje ztráta jesou necelé čtyři tisíce. Chystá se tedy něco hromadného? Rád bych se připojil. Mail mám vojtech.posmourny@email.cz . Díky moc.

jiri82*

K dnešnímu dni jsem napočítal jen na tomto fóru a z další emailové komunikace s poškozenými škodu ve výši: 59.468,- Kč

marekrbk*

Tak já se nechal též nachytat poslal jsem mu 3 888 Kč. K hromadnému TO se taky rád připojím. Marek Vágner, marekrbk@seznam.cz

tonajsch
hodnocení

0x

Připojuji se k Vám , také jsem se domákl podvodu od p. Poláka a chci to řešit! Aby si panáček nemyslel , že mu jen tak něco projde .Zítra jdu na PČR podat trestní oznámení. Pokud by jste někdo měl nějaký návrh ozvěte se mi prosím na maila. Děkuji!

mamca*

Vážení,připojuji se ke všem podvedeným.Také jsem ve středu 9.6.2011 odeslala na účei p.Poláka 2000Kč a tím byla ukončena komunikace .Telefon mImo provoz.Volala jsem na t-mobil,kde mi sdělili,že má ještě jeden telefon,ale i tam jsem se dozvěděla,že tel.č.neexistuje.RÁDA SE PŘIPOJÍM K TRESTNÍMU OZNÁMENÍ NEBO HO MÁM PODAT OSOBNĚ -?

olson
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo asi podat občanskoprávní žalobu : sites.google.com/...

Nebo se mýlím?

petrk*

To Olson:

Na občanskoprávní žalobu je ještě čas. Kdo z nás stoprocentně ví, že pachatelem je skutečně pan Polák? Už to tady taky někdo říkal, že je klidně možné, že někdo pouze zneužil jeho údaje ze živnostenského rejstříku. Ať koná Policie, zjistí, kdo je majitelem účtu, na který se posílaly peníze, a ať zjistí, co se s těmi pěnězi stalo...

V rámci trestního řízení, jak tady taky již bylo uvedeno, bude možno náhradu škody projednávat v tzv. adhezním řízení, kdy soud v rámci odsuzujícího rozsudku přikáže náhradu škody. Každý však musí požádat o náhradu škody v rámci řízení před soudem .

viz § 43 odst. 3 trestního řádu (zákon č. 141/1961 Sb.) - Poškozený, který má podle zákona proti obviněnému nárok na náhradu škody, jež mu byla trestným činem způsobena, je oprávněn také navrhnout, aby soud v odsuzujícím rozsudku uložil obžalovanému povinnost nahradit tuto škodu. Návrh je třeba učinit nejpozději u hlavního líčení před zahájením dokazování (§ 206 odst. 2). Z návrhu musí být patrno, z jakých důvodů a v jaké výši se nárok na náhradu škody uplatňuje.

jiri82*

Ad petrk: osobně jsem si o o tmto víkendu ověřil,že ke zneužití údajů ze ŽŘ nedošlo, p. Polák se v místě jeho trvalého bydliště však nezdržuje, bydlí tam pouze jeho rodiče, kteří se na tuto adresu přestěhovali před několika lety z Domašova, kde jsou ještě stále chybně vedeni na katastru jako majitelé nemovitosti ve Skorošicích /kde má sídlo i "firma" Livemobil/

petrk*

Tak teď jde o tom, jak intenzivně po něm bude PČR pátrat...

doplněno 13.06.11 08:46:

ještě k jiri82 - psal jsem vám přes toto fórum zprávu, měla by být ve vntiřní poště, tak se mi prosím ozvěte. Díky.

petrk*
hodnocení

0x

S příbývajícím počtem poškozených je nutné, aby se určila jedna osoba, která bude aktualizovat údaje v tabulce, která již mezi námi koluje, ale bohužel asi ve více variantách. Navrhuji, aby touto osobou byl jiri82. Pokud bude souhlasit, tak by sem mohl dát svůj email a na něj by každý mohl zaslat svoje údaje, včetně škody. V poslední verzi, která se ke mě dostala bylo cca 17 poškozených a škoda kolem 63000,- Kč

jiri82*

Prosím všechny nově příchozí-poškozené, aby mě kontaktovali vnitřní poštou.Děkuji.

petrk*

DOVOLÍM SI TROŠKU ZAKŘIČET A ZVÝRAZNIT PŘEDCHOZÍ ODPOVĚĎ.

!

VŠICHNI POŠKOZENÍ NECHŤ VNITŘNÍ POŠTOU PŘES TYTO STRÁNKY KONTAKTUJÍ UŽIVATELE

jiri82,

KTERÝ BUDE AKTUALIZOVAT TABULKU S ÚDAJI POŠKOZENÝCH A ŠKODOU.

!

bronislavw*

jiri82

-Prosím Vás,uveďte zde Vaší Email adresu pro všechnypoškozené,ať se ti ,co ještě nejsou s Váma v kontaktu mohou přidat.

Díky Bronislav.w

bronislavw*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

jiri82*

Velice rád pro ostatní vypracuji co nepečlivěji seznam poškozených, ale na samostné hromadné TOsi opravdu netroufám. Je třeba zvolit někoho z nás, kdo se toho ujme, až bude seznam hotov.

petrk*

pokusím se zjistit, jaká varianta je lepší, zda podat jednotlivá TO, některá už stejně byla podána. Potom by si to měli kriminalisti dát dohromady, pokud se nebudou hádat, kdo to má vlastně dělat.

Nebo zda je lepší varianta, poté podat ještě jedno hromadné TO s údaji všech poškozených.

loko*

Tak se také přidávám k poškozeným už jsem poslal info p.Žižkovi.

Na podvod jsem přišel až dneska a jenom díky těmto stránkách, objednal jsem u něj pro dceru k vysvědčení telefon.

Teď budu muset objednat jinde ale aspoň, že mám čas koupit jinde byla by zklamaná kdyby ho v den vysvědčení nedostala.

Jinak doufám, že na toho grázla dojde a zavřou ho za podvody.

marekrbk*

Tak já se nechal taky zlákat. Poslal jsem mu 3 888 Kč. Marek Vágner marekrbk@seznam.cz

nugget

zdravim, nugget = p.rusnok@seznam.cz a jmenuji se Patrik Rusnok , to je pro ty co neví kdo jsem :D , takže super že si tam zasel, aspon vime že je to nekdo, kdo tam fakt zije, jinak rodiče neví o ničem? nemaji na neho spojení? a mas kontakt na jeho rodinu? rad bych jim zavolal atd.. jinak dneska jdu na policajty tam dam taky trestni oznameni a povim jim co vim, nebo nemam chodit? newim no...

jiri82*

určitě zajděte,k hromadnému trestnímu oznámení máme ještě daleko, stále čekám na kompletní údaje.kontakt na rodinu bohužel nemám, osobně bych je do toho ani netahal...

nugget

oni do toho už jsou zatáhnutí i jeho rodiče, protože podniká na fyzickou osobu a v zákoně je že pokud udělá dluh a nebude to mít čím splatit tak do zástavy dáva barák a pokud ani to nebude mít tak dluh bude platit rodina... přímo to vím protože známy měl podobný problém akorat trošku jiná byla ta suma :D

basse*

Dobrý den,

zdravím a hlásím se k nově příchozím - poškozeným, můj mail je basse@email.cz, a částka kterou jsem poslal panu Polákovy je 4333,-Kč. Prosím o jakékoliv info ohledně této věci a případně co mohu respektive co mám dělat.

Předem děkuji.

keramik
hodnocení

0x

Přidávám se k hromadnému TO - kdo to koordinuje? Mám 7776 Kč škody, kterou můžu "přispět". Čím větší škoda, tím rychlejc to kriminálka vyřeší.

petrk*

to keramik:

viz asi o 5 příspěvků výše. Údaje sbírá a koordinátorem je prozatim jiri82.

dusko*

zdravím taky jsem mu naletěl Poslal jsem 2888 Kč a telefon mě neposlal.tady je můj mail:dderbl@seznam.cz

nugget

dobře tedy, tak ja tam dneska skočim a řeknu jim všechno co vim :)) plati se tam neco? nebo co presne mam na policii rict? jeste nemam skušenosti stimhle tim

bronislavw*

Já jsem neplatil nic.A ani nechápu,proč bych měl?!.

dusko*

Můj mail dderbl@seznam.cz

jiri82*
Dnes jsem podal TO č.j.: KRPT-56246-2/ČJ-2011-070717, Městské ředitelství policie Ostrava, Obvodní oddělení Ostrava-Zábřeh, nám. SNP, 700 30, Ostrava , oznámení přijal: prap.Imrich Méridoplněno 13.06.11 19:38:UPOZORŃUJI VŠECHNY POŠKOZENÉ, ABY PŘI PODÁVÁNÍ SAMOSTATNÝCH TRESTNÍCH OZNÁMENÍ UVÁDĚLI NÁSLEDUJÍCÍ JEDNACÍ ČÍSLA, JIŽ PODANÝCH TO:KRPT _ 20289 - 4/TČ - 2011- 070272KRPZ-31021/ČJ-2011-150513KRPU-16165-4/TČ-2011-040915KRPT-56246-2/ČJ-2011-070717doplněno 13.06.11 20:38:POZOR! ČÍSLO:KRPT _ 20289 - 4/TČ - 2011- 070272BYLO NAHRAZENO ČÍSLEM:KRPT-20289/TČ-2011-070221-315
olson

Zdravím všechny.

Dnes jsem byl podat taky TO. Paní to zpracovala a po chvilce čekání mi donesla potvrzenou kopii s tím, že když jsem jim tam tak krásně napsal ty předchozí TO (viz výše), tak že to postoupí k tomu nejdříve podanému. Zápis o postoupení mi pošle později.

sekerama*

Mám jít podat samostatné TO, nebo se plánuje nějaké hromadné?

jiri82*

PODÁVEJTE SAMOSTATNÉ TO A UVÁDĚJTE ČÍSLA JIŽ PODANÝCH, VIZ. VÝŠE

myska35

Dobrý den,

patřím mezi podvedené,mám samostatně podat trestní oznámení a proč mám zadat již jednací čísla podaných oznámení,

moc děkuji za odpověď,bryndacova@seznam.cz

roboot*
hodnocení

0x

Když to tu čtu...

Ach jo lidi neštastní...:( Proboha proč jste nakupovali tam kde evidentně nebyla možnost dobírku :(

Ano dobírka jako taková nic neřeší, mohli přijít cihly, ale už to , že v nabídce vůbec nebyla Vás mohlo trknout :(

Jen chci podotknout že žádné hromadné trestní oznámení neexistuje, je to pouze rozšířená fáma. Každý musí podat TO sám za sebe ale je dobré rovnou řícz jednací číslo at si to policajti lépe spojí.

Ovšem ruku na srdce...i když se ho podaří odsoudit, peníze jsou prostě v nedohlednu...

petrk*

tak na takový chytrolíny jsme tady čekali ...*bzum* to už víme všichni.

Na zahraničních eshopech možnost dobírky neznají nikde, co mám já zkušenost. Pěkně PayPal (Honk Kong, USA) nebo dokonce vyplnit číslo karty, expiraci a CVV kód do formuláře a oni si to někdy třeba za tři týdny strhnou (GB). Je pravda, že to je civilizovaný svět. Tady už jsem z plateb předem u obchodníků, kteří nebudou mít na Heurece aspoň 200 recenzí, nadlouho vyléčen...

roboot*

Nevím co jsem řekla tak hrozného tak si nechte ty kecy. Jako kdybyste nevěděl, že Čechy a jiný svět nemůžete nikdy srovnávat. Kdo je tu tedy chytrolín? Já jsem oproti Vám nikde nenaletěla...

doplněno 13.06.11 22:00:

PS. Vy ani nevíte, že hromadné TO neexistuje, tak radši mlčte, než někoho začnete napadat - chytrolíne.*dril*

petrk*

No já to myslel napůl v žertu, proto je tam ten smajlík, kterej mi přijde vtipnej), ale to nic nemění na tom, že podle mého názoru tady nikdo nepotřebuje slyšet, že jsme naletěli, a že jsme to měli čekat. A že ty peníze už neuvidíme, taky vědět nepotřebujeme. To bysme si mohli říct kašlem na to, ať se jima ten hajzl zadáví.

Tady se teď snažíme vyřešit, jak nejjednodušeji a nejpraktičtěji z téhle šlamastiky ven. Z toho Vašeho příspěvku je relevantní snad jen to, že hromadné TO neexistuje (pokud je to pravda) ...

Čímž chci říct, že tady chceme věcné příspěvky a ne lamentace nad tím, jestli je někdo, kdo si objednal s platbou dopředu, idiot nebo ne... (To už si jistě sám pro sebe řekl jeden každý z nás...)

martinaa*

Dobirka? Na serverech jak ceskych, tak zahranicnich nakupuji uz nekolik let a dobirka se bere jako nejrizikovejsi moznost dopravy hned po obycejne nepojistene zasilce. Temer nikdo ji nema rad a malokdo ji vyuziva (aukro, mimibazar aj.).

roboot*

Nejde o dobírku jako takovou, ale o to, že pokud v shopu ta možnost není je to prostě zvláštní...Nemůžete srovnávat Aukro a regulérní eshop.

doplněno 13.06.11 22:06:

A ještě musíte zdůraznit, že mluvíte ze strany prodejce, nikoliv kupujícího. Já mám taky pár zkušeností. 4 roky prodeje na Aukru a přes 2 roky e-shopy a 90% všech nákupů jde na dobírku. Vrátilo se nám jich celkově do 10 max.

Není třebe řešit zda dobírka ano či ne, jde prost o to, že obchod který chce mermomocí jen platbu předem je z 90% prostě podvod. Každý slušný shop Vám dá na výběr.

martinaa*

Je pravdou, ze vsechno obleceni, obuv a podobne, co si objednavam, mi vetsinou prijde na dobirku, to je fakt (kdyz se zamyslim):) Ovsem jsou to overene obchody, kde nejaka cihla nehrozi:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]