Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
maminka si koupila kódový visací zámek a nastavila na něm heslo. Prý to byly samé šestky, ale když se pokusila zámek otevřít, tak to nejde. Zkoušely jsme různé kombinace (např. samé šestky a jedna pětka atd.), ale pořád nic. Nevíte, jak otevřít tento zámek bez hesla? Děkuji.
Jestli je to zámek kvalitní s tvrzeným okem ( třeba TOKOZ), pak si s pilkou nebo pákovkami moc nepomůžete, to bych viděla spíš na flexu. Jenže kvalitní zámky mají velice jemné nastavení, tak zkoušejte každou číslici nastavovat pomalu a opatrně, musí mírně cvaknout. Teď jsem si málem zacvakla vlastní zámek, ale už funguje a to cvaknutí tam bylo slyšet. Patronka
doplněno 10.06.11 20:11:Tak jsem to odhadla správně, tak teď už jen jemně a trpělivě zkoušet. Po straně by měla být hlavička šroubu s drážkou rovnoběžně s okem zámku. Jestli s tím maminka nehýbala, tak by se to možná dalo otevřít na základní nastavení 0000.
doplněno 10.06.11 21:01:Jedná se o visací zámek TOKOZ typ Delta 50, tayd si stáhněte info tokoz.cz/...
Jo jo, to je on. Když jsem zkoušela to otáčení, tak to opravdu klaplo na ten kód, který tam dala mamka (6666). Jenže zámek otevřít nešel. Volala jim a prý ho má přinést, tak snad jí ho vymění
Pokud se jedná o méně kvalitní zámek, je možné ho ašponovat a zkoušet otáčet jedním číselným kolečkem po druhém. Začněte tím, které půjde nejvíce ztuha. Když narazíte na správné číslo, odpor kolečka lehce povolí. Chce to trpělivost a cit. Opakujte postup s dalšími kolečky, až se zámek otevře. U kvalitního zámku to ale tímhle způsobem nepůjde.
doplněno 10.06.11 19:47:opravička:
je možné ho našponovat a zkoušet...
Vidím-li dobře, má ten zámek 4 stavitelná kolečka, to je bratru 1000 kombinací; kolik jich vyskoušíte za minutu? Když deset, vyzkoušíte všechny za méně než dvě hodiny. Pokud jich deset nestihnete, bude to trva tdéle, ale i tak by se to mělo v rozumném čase dát stihnout.
Jinak o otvírání zámků si leccos přečtete ve Faynmanovi (To nemyslíte vážně, pane Feynmane!).
Přesně jak radí Magdon.
Také jsem několik zámků,takovým způsobem odemknul.Vždy v určité poloze,když je uzávěr našponovaný, kolečko jakoby cvakne do mezery.U horších zámků to je velice znát.Postupně se točí jednou řadou po druhé, nakonec to cvakne a je otevřeno.Ale nesmí nakonec ten zámek být zarezlý.Bylo by dobré ho nejprve prolít řídkým olejem.(Z auta)
JABRAKA
Ještě nevím, dnes nebo v pondělí tam zajdeme.
doplněno 11.06.11 09:18:Ono to totiž při tom pomalém otáčení opravdu cvaká u šestek. Zámek je tak nejvíc povolený, ale nejde vytáhnout oblouk.
No jo, když ale použiju páčidlo, už mi ho nikdo nevymění. A co když se zasekne znova? Radím reklamovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.