Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Visací zámek - zapomněla jsem kód

Od: klima® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

maminka si koupila kódový visací zámek a nastavila na něm heslo. Prý to byly samé šestky, ale když se pokusila zámek otevřít, tak to nejde. Zkoušely jsme různé kombinace (např. samé šestky a jedna pětka atd.), ale pořád nic. Nevíte, jak otevřít tento zámek bez hesla? Děkuji.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Jestli je to zámek kvalitní s tvrzeným okem ( třeba TOKOZ), pak si s pilkou nebo pákovkami moc nepomůžete, to bych viděla spíš na flexu. Jenže kvalitní zámky mají velice jemné nastavení, tak zkoušejte každou číslici nastavovat pomalu a opatrně, musí mírně cvaknout. Teď jsem si málem zacvakla vlastní zámek, ale už funguje a to cvaknutí tam bylo slyšet. Patronka

doplněno 10.06.11 20:11:

Tak jsem to odhadla správně, tak teď už jen jemně a trpělivě zkoušet. Po straně by měla být hlavička šroubu s drážkou rovnoběžně s okem zámku. Jestli s tím maminka nehýbala, tak by se to možná dalo otevřít na základní nastavení 0000.

doplněno 10.06.11 21:01:

Jedná se o visací zámek TOKOZ typ Delta 50, tayd si stáhněte info tokoz.cz/...

hodnocení

Jo jo, to je on. Když jsem zkoušela to otáčení, tak to opravdu klaplo na ten kód, který tam dala mamka (6666). Jenže zámek otevřít nešel. Volala jim a prý ho má přinést, tak snad jí ho vymění *nevi*

hop®

Má ho přinést, to je taky dobrá rada, co když ho budu mít na vratech od stodoly? *haha*

hodnocení

No, kdyby ho měla tam, tak by ji asi nevzali, ale ona ho koupila dnes odpoledne a jen tak vyzkoušela aniž by něco zamykala.

No tak vezmete i vrata, néé. Co je na tom za problém? *haha*

ladinpraha*
hodnocení

1x

Pilkou na železo nebo pákovými nůžkami. V základu jsou nastaveny samé nuly.

hodnocení

0x

Nebyly to devítky? za pokus to stojí...

hodnocení

Nebyly. To jsem taky zkoušela. Nedá se nějak třeba poznat (cvaknutí, povolení), když najdu správné číslo v jednom chlívečku?

hodnocení

0x

Pokud se jedná o méně kvalitní zámek, je možné ho ašponovat a zkoušet otáčet jedním číselným kolečkem po druhém. Začněte tím, které půjde nejvíce ztuha. Když narazíte na správné číslo, odpor kolečka lehce povolí. Chce to trpělivost a cit. Opakujte postup s dalšími kolečky, až se zámek otevře. U kvalitního zámku to ale tímhle způsobem nepůjde.

doplněno 10.06.11 19:47:

opravička:

je možné ho našponovat a zkoušet...

hodnocení

Je to TOKOZ, za 500,- :(

hodnocení

0x

Vidím-li dobře, má ten zámek 4 stavitelná kolečka, to je bratru 1000 kombinací; kolik jich vyskoušíte za minutu? Když deset, vyzkoušíte všechny za méně než dvě hodiny. Pokud jich deset nestihnete, bude to trva tdéle, ale i tak by se to mělo v rozumném čase dát stihnout.

Jinak o otvírání zámků si leccos přečtete ve Faynmanovi (To nemyslíte vážně, pane Feynmane!).

hop®

Kartaginec: 10.000 kombinací!;)

No jistě, ukecl jsem se, hluboká omluva.Asi už jsem ospalý.

Tak jich holt musí stihnout za minutu sto. Anebo těch deset a věnovat tomu dvacet hodin.

hop®

No právě, to bych raději byl těch 20 hodin v práci a těch zámků si koupil pytel! :)

jabraka*
hodnocení

0x

Přesně jak radí Magdon.

Také jsem několik zámků,takovým způsobem odemknul.Vždy v určité poloze,když je uzávěr našponovaný, kolečko jakoby cvakne do mezery.U horších zámků to je velice znát.Postupně se točí jednou řadou po druhé, nakonec to cvakne a je otevřeno.Ale nesmí nakonec ten zámek být zarezlý.Bylo by dobré ho nejprve prolít řídkým olejem.(Z auta)

JABRAKA

Zarezavělý zámek půl dne starý... Ta koroze dneska je ale rychlá!*sok*

Zrezivělý zámek půl dne doma; to není ekvivalentní,

Zámky se mají mazat grafitem.

Ale když jsou ochotni, proč ho nevyměnit. BTW jaký je momentální stav?

hodnocení

Ještě nevím, dnes nebo v pondělí tam zajdeme.

doplněno 11.06.11 09:18:

Ono to totiž při tom pomalém otáčení opravdu cvaká u šestek. Zámek je tak nejvíc povolený, ale nejde vytáhnout oblouk.

des*

Použil bych u těch šestek páčidlo,je to jen zaseklé a chce to pomoci.

No jo, když ale použiju páčidlo, už mi ho nikdo nevymění. A co když se zasekne znova? Radím reklamovat.

marta24352*

Já bych jen chtěla poděkovat za radu. Stalo se mi něco podobného u TSA zámku, já jsem ale omylem nastavila číslo a nevěděla jaké, zkoušela jsem tedy podle rady v tomto příspěvku číslo po čísle a nepotřebovala jsem ani 200 pokusů a číslo jsem našla. Díky

elandra
hodnocení

0x
Mám to!:)
3 hodiny jsem se snažila a když už jsem to chtěla vzdát, zkusila jsem otáčet kolečko a vnímat jaké číslo jde nejvíce ztuha.
A to bylo ono! :)
Pověsila jsem zámeček za kliku tahala. A ty nejtužší čísla byla ta pravá. Vyletělo to pak z jamky jako nic.
Mám celokovový visací zámek s 999 kódem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]