Nejste přihlášen/a.
Prosím o názor, zda se může považovat za trestní čin neoprávněného obohacování situace, kdy společnost zajišťující MHD, u které jsou zakoupeny permanentky nezajistí dopravu.
Viz např. Praha příští pondělí.
Roční jízdenka MHD stojí cca 4.500Kč, z toho 1/365 je asi 12Kč. Pokuď má třeba půl milionu Pražanů roční lítačku, kterou ale nebudou moc onen den využít, činí obohacení 12*500.000=6.000.000Kč.
Nejde mi o těch 12Kč, ale o princip. Jednou sem si zaplatil celoroční dopravu, tak myslím, že na ní mám nárok a pokuď je mi z nějakého důvodu odepřena (a ten důvod mě jako zákazníka vůbec nemusí zajímat), pak se přece jedná o získání peněz, na které nevzniklo právo.
Nebo ne?
Co si o tom myslíte?
Hm, tady asi bude problém ... Permice na rok je vlastně zprůměrované jízdné a nijak se nehlídá (aspoň si to myslím) jestli jí použiješ přesně podle tvých výpočtů a nebo když pojedeš v jednom dni třikrát tam a zpět a ty následující dva dny nemáš nárok. Pak by si se vlastně obohacoval ty.
Souhlasím se Slonem, podobný případ je, když se do toho prostředku nevejdete (při špičkách častý jev), případně byste mohl nárokovat volné místo k sezení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.