Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké doklady potřebuji - zprostředkování

Od: frantaa odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

nějaké předměty prodávám (nechám si je zaslat od výrobce domu a potom odešlu zákazníkovi) a nějaké předměty zprostředkuji (např. na aukru, nechám si zaplatit a potom to objednám zákazníkovi na jeho adresu)

Jaké doklady si musím schovávat pro finanční úřad pro případnou kontrolu? Bude mi stačit výpis z účtu ze kterého se pozná kolik peněz mi přišlo?

Děkuji za rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

frantaa. Vedení účetnictví má na celkový finanční efekt živnostníka větší vliv, než samo podnikání. :)Jinými slovy. Jestliže o účetnictví nevíš zhola nic, tak ho , prosím Tě, dej někomu dělat*klik*. Bude Tě to stát pár kaček za účetní, ale je to pořád lepší, než při případné kontrole mít nedoplatky a sankce vůči FÚ. *zed*

Teoreticky by Ti ten výpis měl stačit. Ale záleží, jak si budeš uplatňovat výdaje. Ono se to účetnictví sice jmenuje jednoduché :D, ale ono to zase až tak jednoduché není.

Odkud jsi?

frantaa
hodnocení

kousek od karlových varů...

mám v excelu tabulku kde mám napsanou cenu, kolik to stálo, kolik sem vydělal, co sem prodal a komu (většinou přezdívka z aukra) a ve výpisu mám stejnou částku a evidovanou že v poznámkách je přezdívka z aukra...

pokud to mám jako zprostředkování tak prý nemůžu dát do nákladů když to nechám zasílat na zákazníkovo adresu takže daně budu platit paušálem...

frantaa
hodnocení

Poradí mi teda prosim někdo? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]