Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka vs štítná žláza

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:

Pěkný večer, už poměrně dlouho bojuji se zdravotními potížemi, které poslední půlrok docela ustoupily, ovšem objevily se nové. Nikdy jsem neměla "jarní únavu" ani se nijak nepřepínám, ale před desátou ráno nejsem schopná vylézt z postele. Jsem unavenější než kdy dřív, jsem schopná spát i několikrát přes den. Ačkoli denně beru vápník-hořčík-zinek, začala jsem mit nepřijemné křeče v lýtkách, povětšinou při chůzi, a daleko více mi padají vlasy. Neustále se mi vrací záněty čípku, ačkoli jsou několikrát úspěšně přeléčené. Také poslední dobou docela tloustnu, aniž bych se zvlásť přičinila, a mám poměrně velkou žízeň. Loni mi byly dělané krevní testy, ovšem nevím, zda byl měřený cukr... u doktora jsem byla pečená vařená, proto se snažte pochopit, že za ním nechci jít znovu s podezřením na další nemoc (dlouho nemohli přijít na to, mi loni bylo)... někdo mě straší cukrovkou, jiný mluví o štítné žláze, která mi nebyla nikdy kontrolována. Dívala jsem se na příznaky, ale jsou všeobecné, sedí na každého druhého. Mám strach, že když půjdu za doktorem bez jakéhokoli podloženého příznaku, opšt budu za hypochondra:) Nechci diagnózu, možná jen radu, nebo vyjadření, zda se mám něčeho obávat. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Martino, mám zvýšený cukr i pomalou štítnou žlázu. Příznaky: tloustnutí, zhoršená kvalita vlasů i únava odpovídá hypotyreóze. Někdy se projeví i zhrubnutí hlasu, člověk je víc zimomřivý, což jsem dřív určitě nebyla. Zkuste do svého jídelníčku zařadit víc ryb, možná že v lékárně vám mohou doporučit i nějaké tablety s jodem. No a co se týče cukrovky, tak myslím, že už existují nějaké domácí testy, takže byste si mohla lehce vyloučit cukrovku. Vyžádejte si od doktora poslední výsledky, on vám je vyjede z počítače. To není přeci problém. A klidně se potom ozvěte a můžeme to porovnat s mými. Mně dělali jak na cukr, tak i na štítnou. Hezký večer - třeba je to skutečně jenom jarní únava. *uf*

martinaa*
hodnocení

Dekuji za odpoved, ty ryby zkusim, ja je nemam rada a moc je nejim. Na domaci testy jsem se ptala, ale pry jsou pouze na objednavku z netu a tam jsou zbytecne drahe... za doktorem asi za casu pujdu, ale ted mu dam chvilku pokoj, musi me mit chudak plne zuby:)

eulalie*
hodnocení

0x

Martino, na cukrovku, kdy byste u ní tloustla (cukrovka 2. typu), jste ještě hodně mladá. Pokud byste ji měla, měla byste asi tu 1. typu, a tam jsou příznaky naopak chudnutí při zvýšené potřebě jídla, nadměrná žízeň a nadměrné močení. Jenže ten 1. typ cukrovky většinou nepříchází pozvolně, ale jeho nástup je dosti rychlý (máme v rodině, takže vím o čem mluvím). Štítná žláza by mohla zlobit, nechte si udělat krevní testy u praktického lékaře. A co antikoncepce - nemáte nějakou novou, po které byste přibývala na váze? Pak mě napadá stres - z diskusí jsem nějak pochopila, že sportujete, studujete VŠ?, je to tak. Možná máte velkou psychickou zátěž a při stresu také padají vlasy a člověk se cítí jak zmlácený celý den. Jo a teďka v teplejším období mám např. já taky křeče v lýtkách, přisuzuji to nadměrnému pocení a odchodu minerálních látek z těla.

martinaa*
hodnocení

Dekuji za odpoved, docela jste me uklidnila. Pritel ma cukrovku ze vsech stran, tak si taky musim davat pozor... Antikoncepci jsem zmenila pred 2,5 lety, mam tycinku v pazi, rok byl klid, ale pak se rozjely velke problemy, takze mi ji lekar uz nadale nedoporucil (ja ji take uz nechci). Vyprsi za pul roku. Problem bude, co vybrat... prasky kvuli vitiligu nemuzu, naplasti neverim, telisko ani omylem... toho moc nezbylo:) Popravde ve sportu jsem polevila, uz se nehonim jako driv, ale ve skole jeden problem za druhym, mame noveho dekana a po pul roce ma na krku 50 zalob:D Hodne pry dela prejizdeni busem, a to ja prejizdim nekolikrat tydne...

hodnocení

0x

Martino,vyznat se v tele je nekdy opravdu potiz.Ja mam snizenouu funkci stitne zlazy,presto jsem mela priznaky opacne,od zimy jsem zhubla 18kg.kdyz na neco nestaci zapadni medicina,musi se jinam.zkuste cinskou.Jeste dotaz byla jste na endokrinologii,mne delaji podrobnejsi rozbor,nez u obvodniho.Na hypochondrii se vykaslete,to dnes udelaji z kdekoho,kdyz nechteji nic resit a tzv.setri.Kdyz cloveku neco je,tak si to prece jen tak nevymysli.znam tohle vsechno velmi dobre.Muze vam kolovat nejaky zanet.lecil vam ho na cipku,ale pravou pricinu,proc tam vznikl lekari resit neumi.doporucuji cinskou medicinu,tam z cloveka blazna nedelaji.

martinaa*
hodnocení

No, dnes jsem treba dostala zadanku na altrazvuk prsu:( resim jeden problem za druhym, pry by to vsechno mohla zpusobovat ta antikoncepcni tycinka. Mam znamou lecitelku, ale nevim, zda se to tyka cinske mediciny... co byste mi doporucila?

antikoncepce muze delat ledacos.Nevim od kud jste Martino,ale lekaru,zabyvajicich se cinskou medicinou je docela uz dost.chtelo by to nejakou ocistu tela,detoxikaci.Treba uzivat aloe vera,nejaky cas.chlorella pyrenoidosa,Mumiyo.zmente antikoncepci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]