Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se informovat, zda někdo nevíte jestli jsou pro mě 27 let nějaké změny pro dávky nezaměstnanosti?
Od nového roku bohužel nemám prac. smlouvu tak se půjdu zaregistrovat.
Jsou nějaké změny oproti roku 2012, které by se mě týkaly?
Děkuju
Mělo by to být podobné jako letos, odpadnout by měly povinné veřejné práce (ale podle mne je jen otázkou času, kdy budou znovu zavedeny):
Pro přiznání podpory musíte mít v posledních dvou letech odpracováno alespoň 12 měsíců, podpůrčí doba u Vás činí 5 měsíců.
Pokud jste pracovní poměr neukončila dobrovolně (např. dohodou bez uvedení důvodu) bez vážných důvodů, bude podpora činit - první 2 měsíce 65 % průměrného čistého výdělku - další dva měsíce 50 % a - poslední měsíc 45 %.
Pokud jste pracovní poměr ukončil dobrovolně, bude podpora po celou podpůrčí dobu snížena na 45 %.
___ Při registraci budete muset podepsat, že jste byl seznámen s právy a povinnostmi uchazeče o zaměstnání, Obdržíte jejich výtisk, ale nebudete mít dost času na jejich pročtení.
Proto doporučuji se s nimi seznámit v předstihu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.