Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Nedávno jsem si v prodejně nábytku Mobelix v Ustí nad Labem zakoupil nějaký nábytek,jelikož jsem neměl dostatečnou hotovost při sobě zaplatil jsem jen zálohu třetinu z ceny. Po týdnu jsem se dostavil s vozem pro zakoupené věci,ale za ten týden co mezi tím uběhl jse si rozmyslel jeden druh zboží a rozhodl jsem se ho nekoupit. Po té jsem zažil docela překvapení. Prodejna mi nevrátila peníze zpět a dala mi jen tzv. jejich body,že si mám do 3 let u nich koupit něco jiného.Po dalším týdnu jsem vrátil jedno zboží z důvodu špatné kvality zpět a postupovali ůplně stejně,peníze mi nevrátili a mám si vybrat něco jiného v téže hodnotě. Je pravdou,čehož jsem si hned nevšiml,že při koupi zboží mi dali podepsat jakousi kupní smlouvu,kde něco takového je zakotveno,ale přesto si myslím,že mi musí dle zákona vrátit hotovost zpět. Co si o tom myslíte? Děkuji za názory
Praktiky různých (a nejen) obchodních řetězců se snaží posunout mantinely zákona jak jen to jde,
aby se dostaly k zákazníkovým penězům .Nevím,co přesně máte v té smlouvě,ale zřejmě jste se zavázal k odběru zboží.
Lepší by bylo,kdyby to bylo jen potrvrzení o rezervaci žádaného zboží.Nicméně si myslím,že by vás mohlo zajímat toto:
V souladu se zákonem č. 40/1964 Sb. (§ 53), má Kupující právo odstoupit od kupní smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Toto právo je podmíněno nákupem jako kupující (tzn. spotřebitel ve smyslu § 52 odst. 3 zákona 40/1964 v aktuálním znění) prostřednictvím komunikačních prostředků na dálku. Kupující může realizovat toto své právo osobním vrácením zboží nebo doručením zboží na vlastní náklady prostřednictvím některého z přepravců (např. Česká pošta).
Právo na odstoupení od smlouvy ale kupující nemá, pokud to je výslovně sjednáno mezi smluvními stranami, a dále v případě smluv:
na dodávku zboží nebo služeb, jejichž cena závisí na výchylkách finančního trhu nezávisle na vůli prodávajícího,
na dodávku zboží upraveného podle přání Kupujícího nebo pro jeho osobu, jakož i zboží, které podléhá rychlé zkáze, opotřebení nebo zastarání,
na dodávku audio a video nahrávek a počítačových programů, porušil-li Kupující jejich originální obal,
na dodávku novin, periodik a časopisů,
spočívajících ve hře nebo loterii.
Zkuste SoS.cz
doplněno 10.06.11 01:49:P.S. posané se sice týká víceméně internet.obchodů,je to však podobné :
Od smlouvy lze odstoupit pouze ze tří důvodů: stanoví-li tak zákon, stanoví _li tak smlouva a nebo byla-li smlouva uzavřena v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek.
Osobně se těmto problémům výhýbám tak,že si zboží prohlédnu a nechám si to den dva,i týden projít hlavou.
A pokud chci koupit něco "levného,v akci apod." tak už dopředu počítám s tím,že to BUDE ŠUNT.Nejsem pak tak zklamaná.
I když...rádoby kvalitně tvářící se drahota je taky někdy na téže úrovni...no
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.