Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eshop, živnost a podnikání přes internet

Od: michalll* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, mám v úmyslu začít podnikat na internetu, zatím zkraje, a potom i normálně...Co vše k tomu potřebuju?

Nemám na mysli jako podnikatelský záměr, to je moje věc stejně jako že mám odkud odebírat zboží (auto-moto)...Taky si vím rady s eshopem a jeho vedením...Ale zajímají mě spíše ty papírové věci.

1.Jak je to s živností? Jakou potřebuju a musím si platit soc a zdrav. když budu mít výdělky zkraje pouze minimální? Nevím kolik, ale počítám 2-3tis kč čistého měsíčně, třeba to bude i 1x méně...

2.Jak je to s případnou reklamací? Když někomu prodám například " tlumič" na auto a on mi jej reklamuje? Dávám to na reklamaci tomu, kdo mi to dodal? Nebo výrobci? A co když si to koupí, já za měsíc zjistím že to nemá cenu, ukončím živnost a on mi to pošle na reklamaci?

3.Musím mít nějakou prodejnu kamenou, nebo to můžu mít napsané na moji adresu, kde bydlím a skladovat třeba v garáži?

Děkuju vážně za každou slučnou radu, opravdu chci začít co nejdříve...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wajda7*
hodnocení

2x

Ad1. Pokud budete mít tuto činnost jako vedlejší (tedy máte někde jinde HPP) tak vám žádná zálohová povinnost nevzniká ani na sociálním ani na zdravotním. Pokud ano budete mít povinnost minimální a to je něco přes 1000 na sociálce a přes 1000 na zdravotním.

Ad2. Reklamujete dodavateli. Jak je to po ukončení živnosti nevím, lhal bych.

Ad3. můžete to mít na svém trvalém bydlišti... Kde to skladujete je vaše věc, pokud tím neohrožujete nezávadnost zboží (to je spíš u potravin)

roboot*

Wajda nezlobte se na mě, ale radíte a to špatně.

Za a) samozřejmě že pojištění platit musíte a je jedno jestli to máte jako HPP nebo VPP. Liší se pouze výše záloh.

Na HPP je zdravotní 1607,- na sociální 1806,- Kč. V případě VPP je to něco kolem poloviny.

Za b) Samozřejmě, že to budou reklamovat Vám, je žádný výrobce zajímat nebude a zákazník bude chtít vyřešit reklamaci do 30 dní. Jinak jste povinnen vrátit peníze. Jak to vyřešíte Vy je vaše věc. I když živnost ukončíte jste povinen reklamaci provést.

Za c) Můžete prodávat třeba doma z koupelny. Kamenná prodejna není třeba.

Za d) pouze rada - Vykašlete se na to, neznáte základy ani mapu pane a tohle nemůže skončit jinak než průserem. Chcete se honit kvůli své nevědomosti přes ČOI, finančák a cokoliv jiného?

A výdělek 3 tisíce za měsíc? Provozováním Shopu. To raději ani nekomentuji.

Každopádně hodně štěští a bacha na to aby jste zde nepokládal dotaz - Dlužím spousty peněz - nevím jak dál - zkrachoval jsem...*cteni*

michalll*
hodnocení

Zdravím vás, můžete mi říct více k těm 3000kč měsíčně? Myslíte, že je to nereálné vydělat v eshopu? Podnikatelský záměr mám, dodavatele taky, s internetem a eshopem umím, mám možnost dostat na moji stránku cca 2000 lidí denně (zdarma), jen prostě vůbec ZATÍM nerozumím těm věcem ohledně živnosti apod...Ale myslím si, že tomu zkraje alespoň na chvilku nerozumněl každý podnikatel ne?

No a to se těžko dozvím, když tady je jedna rada takový a druhá taká, komu s vás dvou věřit co? :) Stejně to asi nedopadne jinak, než že skončím na finančáku a budu se radit tam...

roboot*

Nemusíte se radit na finančáku, stačí se porozhlídnout po netu...

Jak myslím ty 3000,-? Že provozovat shop kvůli 3 tisícům se prostě nevyplatí. Shop aby byl perspektivní by Vám měl vydělat nejméně 20 - 30 měsíčně.

PS. Věřte si komu chcete, ale já osobně mám e-shopy 2 takže něco trošku o tom vím ;)

buss
hodnocení

0x

Divíme se, jak podnikatelé (naivní) v 4esku dopadají? Takových dotazů bylo, jak je jednoduché se vřítit do průseru. Viz aspoň weby nápomocné podnikatelům ... Stačí si spočítat, jaké jsou odvody ze zisku 1000 kč. Stačí si všímat, kolik takových měnilo sortiment a kde jsou dnes ... Jak prosté, levně nakoupím, dráž (draho) prodám, velké očiska. Je třeba si sednout, naplánovat, popsat papír...Podnikat nemůže každý, také proto je u nás x % opodnikatelů ( a kolik z nich podnikavců). Joo, kdyby na trhu něco potřebného chybělo.

amp
hodnocení

0x

Pokud bude Eshop zajímavý pro klienty, tak by měl vydělat víc než několik tisíc korun.

Ale doporučuji založit společnost s ručením pmezeným, protože rizik v tomto podnikání je mnoho a tučit veškerým majetkem není ideální. Takže společneská smlouva, 200 000 Kč základního jmění na účet, zápis do OR, živnostenký ist (myslím že to je živnost uvedená v příloze 4 ŽivZ), podvojné účetnictví. A když se daří, tak vyplácet si mzdu, bohužel pekelně zdaněnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]