Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu si zakládat účet v bance a chci se zeptat na úplně základní věci spojené s platbami. Pokud budu chtít někomu zaplatit a dostanu od něj číslo jeho účtu, jak provedu platbu? V bance, na poště nebo jinak?
Děkuji
Muzete primo v bance, kde je to poslano ihned, nebo pres postovni poukazku, kterou vyplnite a odevzdate. Trva to dele nez z banky a jeste date dvacku za tu slozenku
Ja mam nejradeji internetove bankovnictvi, posilam vsechny platby pekne zdarma a z domova, muzu se hned podivat, kolik mi zbyva a kdo mi co poslal.
Většinou tam mají tiskopis, tam vyplníte číslo účtu, částku, orazítkujete razítkem a hodíte do boxu. Nebo to můžete udělat na přepážce. Já se ale fakt přimlouvám za elektronické bankovnictví. Na přepážce Vás to může stát klidně i 50 Kč.
Některé platby u některých bank lze provádět také z bankomatu. (U Šrské spořitelny lze takto platit kredit v mobilním telefonu, složenku, estli posílat na úřčet, tím si nejsem jist. A krom internetového bankovnictví lze používat též telefonní bankovnitví, t. zadávání příkazu telefonem, ale internetové bankovnictví je, podle mého, lépe zabezpečeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.