Nejste přihlášen/a.
dobrý den. bývalý manžel mě měl na základě rozhodnutí Krajského soudu ve Zlíně vyplatit jako vyrovnání SJM částku 322 tisíc do 4 měsíců od nabytí právní moci rozsudku. (soud se táhl 4 roky!). Vyplatit mě měl včera 7. června 2011. Jelikož jsem znovu vdaná, s manželem jsme si chtěli otevřít novou prodejnu a počítali s tím, že zboží zaplatím z peněz, co mi do 7.června dojdou od býv. manžela. Proto jsem bývalému napsala, proč částku neuhradil. Napsal mi, že možná tento týden, možná příští týden. řekla jsem , že na to měl 4 roky (zůstal mu náš byt 3+1, má vysoký příjem) a že to měl uhradit do 7.června, že jsem s penězi počítala. A on se mi vysmál, ať klidně podám exekuci, že se mi tam vysmějí. Je to pravda? Co by se stalo v případě, že bych skutečně dnes 8.června podala exekuci na částku, kterou mi měl vyplatit na základě rozhodnutí Okresního soudu, a on by mi pak dlužnou částku poslat např. 15. června? Jelikož jsme od něj peníze nedostali, musela jsem si s mým nynějším manželem půjčit peníze na zboží do nové prodejny od rodičů. Zkomplikovalo se nám tudíž všechno. Můžu se nějak bránit? Nebo má býv. manžel pravdu, že s tím nic neudělám? Moc děkuji za odpověď. Blažková
Pekny vecer, zajdete za dobrym advokatem a poradte se. Mel dost dlouhou dobu na to, aby zaplatit, muzete to hnat k soudu, ktery by na nej stejne pozdeji exekuci uvalil, pripadne ji muzete podat sama, coz bude rychlejsi. Pokud ma prokazatelne vyssi prijem, neni co resit... Ze zaplati, ale pozde, je jeho problem. Ale urcite bych ho nenechala se Vam takto vysmivat a aby Vas mel v hrsti.
doplněno 08.06.11 20:44:Doporucuji se podivat jeste sem zbynekmlcoch.cz/..., najdete tu i formulare ke stazeni, jake podnikat pravni kroky atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.