Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Dne 13.5.11 jsem měla pracovní úraz.Toho dne jsem nastoupila na PN,kterou jsem ukončila 31.5.11 . Moje PN trvala 18 dní.Chtěla jsem se zeptat když je to pracovní úraz jak to bude s výplatou?Dostala jsem i formulář na bolestný a formulář Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN.Oba formuláře jsem odevzdala 7.6.11 Budu mít výplatu normální a nebo jako 6O% a zbytek mi příjde déle.Děkuji za odpověď.V.
To záleží na zaměstnavateli, ale většinou je zvykem vyplatit zaměstnance jako za nemoc a dorovnání mzdy plus další náhrady nechat až na pojišťovně a ta to pošle přímo zaměstnanci až po zpracování podkladů. I když zaměstnavatel může zaměstnanci náhradu vyplatit sám, pak by pojišťovna platila zaměstnavateli - ale tam je riziko, že pojišťovna přizná třeba nižší náhradu, než zaměstnavatel vyplatil, takže pokud vím, tahle možnost se moc nepoužívá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.